כן, ניתן לפרק אותה, שים לב שזו הברגה הפוכה. סגירה זה פתיחה.
עם זאת מאוד מומלץ לא לבצע לבד במידה ולא החלפת אטם מכני אף פעם בעבר.
יש לי טפטוף קל של מי קירור מהחור מתחת למשאבת המים. טפטוף שאומר בעצם שיש פריצה באטם המשאבה. התופעה הזו הייתה לי כבר בעבר לפני שנתיים ותוקנה במוסך בעלות של כ800 ש"ח על ידי החלפת אטם משאבה, מבלי לפרק את כל הקייס של הקראנק.
הפעם רציתי לבצע את הפרוצדורה בעצמי ורציתי להתייעץ אם יש אפשרות להחליף את האטם באמצעות פירוק של המניפה בלבד? בספר רכב מתואר התהליך הבא :<br>water pump.jpg<br><br>
השאלה האם אפשר לשחרר את המניפה על ידי מברגת אימפקט מכיוון שאין בידי אופציה לעשות קונטרה על הציר שעליו יושבת המניפה.
כל סרטון שיפוץ משאבה שראיתי הראה שישנו צורך לפרק את כל הקייס של הקראנק.
תודה לעוזרים.
כן, ניתן לפרק אותה, שים לב שזו הברגה הפוכה. סגירה זה פתיחה.
עם זאת מאוד מומלץ לא לבצע לבד במידה ולא החלפת אטם מכני אף פעם בעבר.
אין צורך באימפקט היא מחוברת לציר של משאבת השמן דרך חריץ.
משאבת השמן מחוברת עם שרשרת לקראנק.
סביר שלא תצטרך אפילו לעצור את המנוע בשביל לשחרר את האימפלור ואם כן,אפשר תעצור את המנוע מהצד השני עם מעט מאוד כוח.
תחזיק את הקראנק מהאום של בית משקולות מהצד השני.
בדכ בקטנועים כמו שלך אין צורך להסיר את המכסה וריאטור,יהיה מכסה חיצוני מפלסטיק ותחתיו חור עגול גדול במכסה המתכת עם גישה לבוקסה.