אהלן!
אני חוגג יום הולדת 24 ממש עוד מעט, והתכנון שלי היה להגשים חלום ילדות וללמוד לרכב על אופנוע. למרות שהתזמון חרא והכל סגור חשבתי לשאול על הפרטים הכלליים בכל מקרה, שלפחות אדע לקראת מה להיערך ביום שאחרי הקורונה.
תכלס זה הולך להיות אותן שאלות רגילות, אבל לצערי לא מצאתי אליהן תשובה באינטרנט שהיא לא פרסומת או עדכנית להיום.
מהבירור שעשיתי הבנתי שלהוציא רישיון a2 זה בעיקר בזבוז של כסף ושעדיף לרוץ ישר לa1. עכשיו אני נהג כבר למעלה מחמש שנים ויש לי רכב פרטי משלי שאני מתנייד איתו המון, ככה שאני לא בונה על לקנות אופנוע בזמן הקרוב (עקרונית לאבא שלי יש אבל אני לא גר עם ההורים). אם יהיה לי רישיון יש סיכוי לא רע שאני אנסה לעשות טיול אופנועים כזה לאורך אפריקה (שוב, עניין של הגשמת חלום).
חשבתי אולי לעשות רשיון "אפור" לאופנוע שטח, אבל אני לא בטוח אם רשיון רגיל כולל רשיון שטח או שצריך אחד נוסף בכל מקרה.
אז עכשיו כשחפרתי מספיק, הנה השאלות:
1. מה דעתכם על סוג הרשיון? אם זה "סתם לכיף" אולי לא שווה להשקיע במיוחד.
2. מה העלות הממוצעת של הוצאת רשיון a1? במקומות היחדים שמצאתי תשובה היא הייתה מ2015 אז אני מניח שהמון השתנה.
3. מה משך הזמן שלוקח פחות או יותר להוציא רשיון a1? זה לא שאני ממהר לשום מקום אבל אני אשמח לדעת למה לצפות...
4. יש מקומות שיותר "מומלץ" לעשות בהם רישיון מאחרים? נניח אני למדתי נהיגה בלוד ותמיד אמרו שזה מקום נורא כי סופר קשה להצליח בו (מה שנכון), אז רציתי לדעת אם יש כאלה גם לאופנוע (וספציפית ירושלים)
5. יש כאן אנשים ששומרים את האופנוע כתחביב? איך אתם מיישמים את זה בפועל?

תודה מראש!