אני הייתי רוצה להתייחס לכך יותר מהפן המשפטי שסעיף הענישה לייצוא, ייבוא, סחר והספקה הרלוונטי הוא סעיף 19א לפקודת הסמים המסוכנים כדלקמן:
19א. העובר על הוראות סימן זה, דינו – מאסר עשרים שנים או קנס פי עשרים וחמישה מהקנס האמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין, התשל"ז-1977.
למרות שהפסיקה של בית המשפט בפרט בעבירות של סחר בקנביס, מקלה עם הסוחרים ולרוב מדובר בעונש של בין 3-7 שנים מאסר בממוצע, זה בלי להחשיב נתונים נוספים אישיים ותסקירי מבחן שמקלים עם הנאשם. מדובר פה בניצול גרידא של נערים תמימים ו/או בעלי הסתבכות כלכלית שמוכרים להם חלומות על עשיית כסף רב בזמן קצר וסיכון קל שאם נתפסת ואתה ללא עבר פלילי, כעבור שנתיים שלוש התיק נגדך יסגר עם עבודות שירות במקסימום.
אולם לא מספרים להם, את העלות הנפשית, הכתם המשפחתי וכמובן העלות הכספית שהמשפחה והנער עצמו צריך לשלם עד לסגירת התיק שגורמת לרווח להתגמד עד איפוסו כמעט.
לצערי אני נתקל יותר ויותר במקרים של נערים שנופלים ברשת הזאת בשביל רווח קל שלרוב נתפסים כעבור זמן קצר וכעבור מספר חודשים מבינים את גודל הנזק העצום שנגרם לעתידם והדבקת התווית שתוצמד להם לשנים הקרובות עד שניתן יהיה למחוקו.
כולי תקווה שקוראי הפורום והפוסט לא יתפתו לכך ויבינו שכסף קל ניתן להרוויח בעבודה קשה.
באשר לשימוש עצמו, אני בעד הרפורמה שמתפתחת בשנתיים האחרונות וכולי תקווה שהמדינה עצמה תהפוך זאת לחוקי בשנים הקרובות ברגע שיבינו (לדעתי התחילו להבין) את הפוטנציאל הכספי העצום שזה יכול לתרום לקופת המדינה.

ציטוט ההודעה בתגובה