מעשנים קנאביס מעת לעת? מעתה הסיכוי כי רישיון הנהיגה שלכם ייפסל לשנתיים גדול מאי-פעם; עו"ד אסף ורשה מסביר
http://fullgaz.co.il/%D7%94%D7%96%D7...9%D7%91%D7%94/
![]()
מעשנים קנאביס מעת לעת? מעתה הסיכוי כי רישיון הנהיגה שלכם ייפסל לשנתיים גדול מאי-פעם; עו"ד אסף ורשה מסביר
http://fullgaz.co.il/%D7%94%D7%96%D7...9%D7%91%D7%94/
![]()
לבעלי קנאביס רפואי - "יהיה ניתן לנהוג רק אם חלפו שלוש שעות לפחות מרגע נטילת הקנאביס בשאיפה או אידוי או שש שעות – בכל צורת שימוש אחרת".
לא נשמע לי סביר ששאר המיליון סטלנים במדינה צריכים לחכות חודש.
אני גם לא רואה איך בית משפט יכול להרשיע מישהו על נהיגה תחת השפעת סם כאשר יש רק אינדיקציה שהוא השתמש בקנאביס בחודש האחרון. זה נשמע כאילו רוצים להפחיד את כולם שעכשיו יכולים להרשיע כשבתכלס הם לא באמת יכולים לדעת אם אתה מסטול עכשיו או היית מסטול לפני שבוע (לדעתי הלא מקצועית).
"עוברים לאי הפללה באחריות"
הכוונה היא - מי שמעשן מופלל.
באחריות
לא מעשן, עישנצי בעבר המון, אבל זה אחד הנושאים המעצבנים שקיימים במדינה הזו.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אז בעצם, אם אני יושב ומעשן בסופ"ש עם חברים ובראשון עוצר אותי שוטר אני אשאר בלי רשיון? מה ההגיון פה? אם זו הדרך שלהם למנוע עישון קנאביס אז ברכותיי, האופנוע יותר חשוב.
לצורך העניין, גם מישהו שביקר באמסטרדם בקופי שופ וחזר לארץ ונהג נחשב 'נוהג תחת השפעה'. דבר נוסף, זה לא מוגבל רק לאופנועים, אלא לכל כלי הרכב.
בקיצור, 'מדיניות אי ההפללה' של ארדן היא בדיוק ההיפך. היא מאפשרת למשטרה להיטפל לכל מי שמתחשק להם ללא הצורך בעילה, כאשר העונשים הם כבדים הרבה יותר מאשר היו לפני שהצרה הזאת קיבל את תיק הביטחון פנים.
אביעד, אהבתי את התמונה שמעטרת את ראש הכתבה![]()
אגב, בתאונה האחרונה בכביש 90, נמצא שאריות של קנאביס בדם של הנהג אבל בגלל שאי אפשר להוכיח מתי הוא עישן,הורידו את זה מהכתב אישום.
איך דבר כזה תופס בבית משפט בכלל?
נגיד ובדיקת רוק חיובית, ונגיד ובדיקת שתן חיובית - איך יכולים (להוכיח ו-) להרשיע מעל לכל ספק סביר שנהגת ברכב תחת השפעה??!?
מילא - יכולים להרשיע אותך בשימוש, אולי בהחזקה.. וגם זה.. מי מבטיח שהתוצאה החיובית לא נוצרה מעישון פאסיבי?
אם לא יהיה דרך לברוח מזה - הם עשו פה מהלך שיגרום לאחד משני הדברים לקרות:
א. מאות אנשים יאבדו את הרשיון
ב. כמעט ויחסלו את השימוש בקנאביס
בקיצור, נורא ואיום.
עריכה: אגב.... נגיד ופלוני אלמוני מטופל רפואי.. ועצר אותו שוטר.. ועשה בדיקת רוק ושתן וכליות והיא חיובית..
איך אפשר לדעת שהוא צרך לפני למעלה מ 3 שעות? זה מילה שלו מול הפרקליטות הדיקטטורית?
בעווני הגעתי לאחר בילוי בחמישי למחסום שידעתי עליו מראש (waze) נבדקתי עם ינשופון ואחר כך ינשוף.
התוצאה היתה הכי גבולית לפי הגדרת החוק.
עברתי את המבחן המצחיק (קו ישר, אצבע לאף, לוח הכפל וכו') וקיבלתי את הרכב והרישיון לאחר שעתיים.
אממה- כל מקרה משפט.
חטפתי שלילה למספר חודשים + שכר עו"ד + קנס.
לא הייתי שיכור ואני בכל מקרה נוהג בטוח ורגוע למדי.
מסקנות:
1. תקשיב לוויז, תמיד.
2. טיעונים הגיוניים לא עובדים במקרה של חוקי השכרות והסמים.
3. אף משקה או שאכטה לא שווים שלילה ו-10,000 ש"ח.
חוק פו וזה..
הבעיה היא לא שאכטה באותו ערב.
הבעיה היא השאכטה של לפני שבועיים.
לא ברור ההיתר המטומטם הזה.
מי שיש לו ברישיון מותר לו לנהוג עם שרידים אבל למי שאין מסכן את הציבור.
מה מי שקיבל אישור לקנביס עובר קורס נהיגה מיוחד?
בגדול אנשים חולים מקבלים הקלות שאנשים רגילים לא מקבלים, זה דווקא די נפוץ.
למשל נכה עם יד אחת ינהג עם יד אחת ואתה חייב לנסוע עם 2 ידיים על ההגה וכו'...
בכל מקרה, אין היתר לאף אחד לנהוג תחת השפעה או שרידים כרגע, ועובדים על ינשוף לגראס שכנראה ייכנס שנה הבאה.