מה הסיבה שאי אפשר פשוט להשחיל שרשרת נעילה רגילה דרך הג'אנט?
נראה שלא נוח להגיע לדיסק האחורי באופנוע שאני עובר אליו. חשבתי שאפשר פשוט לשים מנעול על הג'אנט, אבל לא רוצה שיתחיל להישרט עם הזמן.
יש טייפ / איזולירבנד ספציפי שמתאים בתור שכבת חיץ? המראה הסופי פחות מעניין פה כל עוד עושה את העבודה.
s-l1600.jpg
מה הסיבה שאי אפשר פשוט להשחיל שרשרת נעילה רגילה דרך הג'אנט?
נראה לי שהכוונה היא במקום מנעול דיסק.
לגבי פתרון- עדיף לך לצפות את המנעול ולא את הג'אנט.
לגבי המנעול-
אתה יכול להתחיל מאיזולירבנד חבלה טוב (לא הדרעק של הום סנטר). או לצבוע בפלסטידיפ. ניתן גם להלביש שרוול גומי (למשל מפנימית של אופני כביש, או שרינק רחב של חוטי חשמל) על התלי של המנעול, והלבשה בכוח של שרוול גומי (נגיד מפנימית של אופנוע) על הגוף שלו. כך יש לך ציפוי גומי עבה, ופחות רגיש לקילופים.
ציפוי של הג'אנט מחייב אותך לצפות את הכל (כי לא כל פעם הזרוע המצופה תהיה בנקודה נוחה), לעשות איזון, וגם להתמודד עם קילופים. קיצור- פחות מומלץ.
duh..
אני אנסה עם פנימיות, תודה!
הייתי עם setup של גזיר פנימית אופניים + איזולירבנד. הפנימית על הגוף היתה נקרעת מדי פעם בגלל שתפסתי גם את הפינות החדות מעט ו/או בגלל שגזרתי/חתכתי כדי להתאים, והאיזולירבנד היה מתחיל להחליק על התלי באיזשהו שלב. בסה"כ היה סביר, מניח שאפשר להשתמש בפנימית אופנוע על הגוף ואיזולירבנד רחב טוב ולחבר יסודי וזה יהיה סבבה.
לא מזמן הזמנתי טייפ סיליקון כזה -
https://www.ebay.com/itm/Self-Fusing...m/313135071579
במקור בשביל הידית, חשבתי שאולי זה יעזור לספוג רעידות.
הרול הספיק בקושי למנעול, אם כי איבדתי כמה פיסות בדרך -
IMG_20201121_094038[1].jpg
הטייפ נצמד בקטנה למתכת (ניקיתי עם אלכוהול קודם, אולי זה עזר קצת) וזה עוזר כשמתחילים ללפף, אבל הקונץ הוא שהוא נדבק לעצמו מיד כשנוגע, אז צריך להחזיק מתוח כשעובדים. אם משחררים והוא נוגע בעצמו (giggity) - נצמד / מתקווצ'ץ' על עצמו.
מטר וחצי כאמור בקושי מספיק למשהו, הייתי בדיעבד מזמין כזה של 3 מ' -
www.aliexpress.com/item/1005001679965876.html
(בשביל הידית אגב השתמשתי בכזה -
www.amazon.com/gp/product/B01MR4AXIR/)
לפרסה אפשר להשתמש בשרוול מתכווץ של חשמל, לא יודע כמה יחזיק בהשוואה לסרט הנ"ל. יש גם פלסטידיפ שניתן לצפות את החלקים.
לבסיס המנעול אצלי שמתי פנימית HD של אופנוע, אם הייתי משתמש בו יותר הייתי טורח גם להדביק.
מה שכן, רוכבים תמיד מופתעים לראות מנעול "דיסק" מהסוג הזה, משער שגם גנבים (;.
אצלי הגומי של פנימית האופניים היה נפתח עם הזמן. יש לי פנימית של MZ איפשהו, יכול לנסות.
עשית את החורים לפרסה מראש, או קןדם משכת (או שליפפת?) ואז חתכת חורים?
בלי חורים, הפתחים של הפנימית פנו לכיוון הפרסה וחור המפתח כך שלא היה צריך, לי אישית זה התאים לשימוש הקצר שהייתי צריך.
פנמיות של אופנועים עמידות יותר (גם ככיסוי לשרשרת), אם אתה מוצא פנמיות שמתאימות (כלומר חובקות את הבסיס בלחץ) תוכל לשים 2 פנימיות בהצלבה ואז לעשות חורים לפרסה ולמפתח בהתאמה. (ממליץ לעשות את החורים בגומי ע"י חירוץ\חיתוך\מקב וכדומה מאשר קדיחה... לא תמיד ניתן עם מקדח להגיע לתוצאה "אחידה".)
תאורטית, עם קצת תיכנון נכון של השכבות + הדבקה, תוכל לעטוף את הכול בלי בעיה וזה יראה יותר "אחיד".
אני יודע שלפעמים קשה להבין מהטקסט מה הכוונה אז אם תמונות יעזרו - עדכן ואשמח להדגים על שלי ולהעביר רשמים![]()
zx, זה יהיה מצוין![]()
לקח קצת זמן והביצוע לא מדוייק בכלל אבל נראה לי שתבין את העיקרון (אם הבנתי נכון את המטרה) :
כמה רשמים:
- הפנימית התחתונה היתה גדולה מדי למנעול, נסה למצוא אחת שתעלה עליו במתיחה\לחץ באם המנעול בעל צורה מלבנית.
- ניתן ואף רצוי להשתמש בדבק ואז אפשר ליצור הצמדה ועמידות יותר טובה.
- גזירה נכונה של הפנימית\ות תאפשר אטימה\סגירה טובה גם בחורים של הפרסה), נסה לשחק עם זה ולראות מה מתאים יותר למנעול שלך.
מקווה שזה עוזר![]()
תודה! אני אמצא את הפנימית של ה-MZ ואתן לזה ניסיון.