שלום לכולם יש ברשותי רישיון A2 ואני נוהג על קטנוע(XMAX) כ 3 שנים לכן יש קצת ניסיון על דו גלגלי ובכביש בכלל, לא שסבלתי מהקטנוע אבל התחיל לשעמם ולאחר הרבה מחשבה ולבטים החלטתי לעלות בנפח ל A1 כרגע בתהליך מהיר לקבלת הרישיון.
אין ברשותי רכב בכלל לכן חשוב לציין שזה הולך להיות הכלי רכב היחיד שלי, לאחר בדיקה מעמיקה מתלבט בעיקר בין נינג'ה 250 לבין הסיביאר 250
מבחינת הדרישות:
- התקציב הוא פחות או יותר 13-14 אלף(יש כבר קסדה טובה, מעיל וכפפות) לכלי.
- הולך לשמש לכביש ומבחינת נסיעות בעיקר עירוני ומספר פעמים בשבוע בין עירוני קלות יחסית
- האופנוע במידה ולא יהיו בעיות מיותר מבחינתי יוכל לשמש גם כשנתיים+
לא מעוניין לעבור את ה 250 סמ"ק בעיקר בגלל עלות הביטוח וגם מאחר שרוב הנסיעות שאני עושה יחסית מאוד קצרות.
לאחר המון בדיקות באינטרנט הבנתי שהסוזוקי GXSR 250 אופנוע מאוד כבד ומאוד חלש יחסית למשקל שלו וגם מבחינת תמרון הוא לא הכי מצטיין,
מה שהשאיר אותי עם שני האופנועים הנ"ל כמובן שאם יש למישהו הצעה אחרת אשמח לשמוע.
לגבי הסיביאר מה שאהבתי בעיקר זה שנראה שהתנוחה יחסית מאוד זקופה ולכן נוח גם בעיר מה שקצת מדאיג אותי לגבי הנינג'ה כי יודע שהוא קצת יותר אגרסיבי בקטע הזה(שנתון -16-17), כרגע רוכב בשיעורים על Z400 שמרגיש יחסית בסדר גמור. העניין הוא שאת הסיביאר הרגיל מבחינת שנתון האחרון שאפשר למצוא זה 2014 ודווקא ראיתי כלים שנראים יחסית בסדר לשנתון אבל עדיין קצת מרגיש ישן שהכלי כבר 6 שנים על הכביש מה גם שכנראה אין ABS לפחות ממה שראיתי והשאלה אם זה באמת כל כך משנה לכלי בנפח הזה. סליחה על החפירה ואשמח לעזרה וייעוץ