ציטוט נכתב במקור על ידי Vroom צפיה בהודעה
אבל מה יהיה עם כל העליות האחרות במשק? הרי לא רק זה יתייקר
העלייה של ה-1,500 האלו לביטוח יכול לצאת שביטוח חובה רק יעלה בסביבות ה-7,500 ואפילו 8,000 בשביל רוכב מתחיל
זה יותר ממשכורת מינימום, ושלא נדבר על טיפולים והוצאות לאופנוע, דלק, אגרות וכו'...
המסקנה שאני רואה זה שהם מעדיפים שאנשים ייקנו רכבים=יותר צריכת דלק ושהשוק של האופנועים וכל מי שעוסק בו יימחק
ביטוח החובה לא בהכרח יעלה. ככל שיהיו פחות תאונות ותביעות "כבדות", כך יקטן הלחץ להעלות אותו, וגדלים הסיכויים שהוא ישאר כמו שהוא.
לעומת זאת, אם קרן השתלמות תחוייב ב-25% מס רווחי הון, זה יהיה סכום לא מבוטל עבור רבים מרוכשי האופנועים.
אם יכניסו מע"מ על פירות וירקות, אלה יהיו עוד 50-100 שקל בחודש למשק בית.
אם יטילו מס על הכנסות על השכרת דירה ללא הפטור שיש כיום (עד 5000 ש"ח בחודש), ויאכפו את זה - כל משקי הבית יספגו העלאת שכר דירה של מאות שקלים בחודש ו/או הקטנת ההכנסה מהשכרה בהיקף דומה.
אם יגדילו שוב את מס הבלו, ויביאו את הדלק ל-8 שקלים לליטר - למשפחה הממוצעת צפוי גידול בהוצאות הדלק של מאות שקלים בחודש.

והרעיון הכי מבריק (לדעתי דובר כבר בארה"ב): מה אתם אומרים על הטלת מס עו"ש? יעני יש לך כסף שוכב בעו"ש - שלם מס. או שתבזבז אותו, או שתשקיע, או שתשלם מס.
גם בעיטה לכלכלה (כי אנשים יצרכו יותר במקום לנסות לחסוך), גם עוד מיסוי על אלה ששומרים את הכסף בלי להשקיע אותו (מניח שמבחינת המדינה, הכסף צריך להיות מוזרם לכלכלה ולא לשכב אצל מישהו). כמובן שזה יוגש כ"לקחת ממי שיש לו, עבור אלה שאין להם" - הסיסמא הרגילה לשוד בחסות המדינה.

לאור כל הרעיונות לעיל (שאינם תלושים מהמציאות כלל, אולי פרט לאחרון) ביטול הטבה על ABS זאת הבעיה הקטנה שלי. שם לפחות הבחירה האם לרכוש אופנוע חדש או לוותר עדיין נמצאת אצלי, ואף אחד לא מכריח אותי להוציא את הכסף הזה. זה בניגוד גמור לפירות וירקות למשל, שאף אדם סביר (שעובד ומכניס כסף) לא הולך לצרוך פחות כי הם התייקרו.