עם כמות כזו של מובטלים וגירעון שתפח עם הזמן... צעד מתבקש (ואני מניח שעוד שורה של מגזרים יספגו). בתקווה שפה זה יעצר.
עם כמות כזו של מובטלים וגירעון שתפח עם הזמן... צעד מתבקש (ואני מניח שעוד שורה של מגזרים יספגו). בתקווה שפה זה יעצר.
אין לי מושג איך ישראל תצלח את המשבר הכלכלי ומה יקרה עם הקורונה אבל מטבע הדברים בגלל אי הוודאות אנשים יצמצמו רכישות לא הכרחיות וסביר שהמחירים יירדו- גם של אופנועים וקטנועים. אם ירדו מהר וחד סימן שאנחנו במיתון. את הסכום הזה אף אחד לא סופר. הירידה במחירי הדלק הרבה יותר משמעותית.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
הירידה במחירי הדלק קשורה קודם כל למלחמות נפט, שהתחילו הרבה לפני המשבר. כרגע נראה שיש "הפסקת אש", וסביר להניח שהנפט יחזור בחודשים הקרובים לטווח שיקפיץ את מחיר בדלק מעל ל-6 שקלים לליטר. אם המלחמה לא תיפתח מחדש, אז עוד נראה 8 שקלים לליטר שנה הבאה.
צמצום רכישות לא הכרחיות כבר קרה, מעניין כמה זמן זה יחזיק. האם לאור שחרור המגבלות עכשיו אנשים "יפצו" את עצמם על חשבון כספי החסכונות שלהם, או שלהפך לא יוציאו כסף עקב חוסר וודאות כלכלית.
בכל מקרה, גם אם זה יביא להוזלה של הכלים בטווח הקצר (מבצעים, בעיקר על כלי "יד יבואן" שלא נמכרו) - בטווח הארוך, זה יגרום רק לזה שיבואנים יפסיקו להביא דגמים לא פופולאריים (מיוחדים מדי/יקרים מדי) שאין להם ביקוש, והשוק יצטמק מבחינת ההיצע.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אבל מה יהיה עם כל העליות האחרות במשק? הרי לא רק זה יתייקר
העלייה של ה-1,500 האלו לביטוח יכול לצאת שביטוח חובה רק יעלה בסביבות ה-7,500 ואפילו 8,000 בשביל רוכב מתחיל
זה יותר ממשכורת מינימום, ושלא נדבר על טיפולים והוצאות לאופנוע, דלק, אגרות וכו'...
המסקנה שאני רואה זה שהם מעדיפים שאנשים ייקנו רכבים=יותר צריכת דלק ושהשוק של האופנועים וכל מי שעוסק בו יימחק
ביטוח החובה לא בהכרח יעלה. ככל שיהיו פחות תאונות ותביעות "כבדות", כך יקטן הלחץ להעלות אותו, וגדלים הסיכויים שהוא ישאר כמו שהוא.
לעומת זאת, אם קרן השתלמות תחוייב ב-25% מס רווחי הון, זה יהיה סכום לא מבוטל עבור רבים מרוכשי האופנועים.
אם יכניסו מע"מ על פירות וירקות, אלה יהיו עוד 50-100 שקל בחודש למשק בית.
אם יטילו מס על הכנסות על השכרת דירה ללא הפטור שיש כיום (עד 5000 ש"ח בחודש), ויאכפו את זה - כל משקי הבית יספגו העלאת שכר דירה של מאות שקלים בחודש ו/או הקטנת ההכנסה מהשכרה בהיקף דומה.
אם יגדילו שוב את מס הבלו, ויביאו את הדלק ל-8 שקלים לליטר - למשפחה הממוצעת צפוי גידול בהוצאות הדלק של מאות שקלים בחודש.
והרעיון הכי מבריק (לדעתי דובר כבר בארה"ב): מה אתם אומרים על הטלת מס עו"ש? יעני יש לך כסף שוכב בעו"ש - שלם מס. או שתבזבז אותו, או שתשקיע, או שתשלם מס.
גם בעיטה לכלכלה (כי אנשים יצרכו יותר במקום לנסות לחסוך), גם עוד מיסוי על אלה ששומרים את הכסף בלי להשקיע אותו (מניח שמבחינת המדינה, הכסף צריך להיות מוזרם לכלכלה ולא לשכב אצל מישהו). כמובן שזה יוגש כ"לקחת ממי שיש לו, עבור אלה שאין להם" - הסיסמא הרגילה לשוד בחסות המדינה.
לאור כל הרעיונות לעיל (שאינם תלושים מהמציאות כלל, אולי פרט לאחרון) ביטול הטבה על ABS זאת הבעיה הקטנה שלי. שם לפחות הבחירה האם לרכוש אופנוע חדש או לוותר עדיין נמצאת אצלי, ואף אחד לא מכריח אותי להוציא את הכסף הזה. זה בניגוד גמור לפירות וירקות למשל, שאף אדם סביר (שעובד ומכניס כסף) לא הולך לצרוך פחות כי הם התייקרו.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
הייתי שמח לראות את ההתפלגות בין תאונות פרטיות לעסקיות.
עליה בביטוח או בכל הוצאת דו"ג רק הולכת לצמצם את הצרכנים הפרטיים ולא את העסקים שמסתמכים על שליחויות דו"ג.
ייתכן ואני טועה, אבל יש לי תחושה שרוכבים מבחירה עושים פחות תאונות ממי שההכנסה שלו תלויה ישירות במהירות הנסיעה שלו ומבלה על הכביש פי 10 מבן אדם שרק משתמש בדו"ג שלו לנסיעות עבודה וסופש.
מוזר לי לזרוק שתי אוכלוסיות כ"כ שונות תחת אותה הגדרה.
לגבי העליה במחירים, זה יהיה שינוי בין 5% לכלים זולים לבין פחות מאחוז בודד לכלים גדולים. זה לא היה גורם מכריע ולא יהיה גורם מכריע.
אם מסתכלים על החוק בוואקום, אני לא רואה סיבה שתושבי ישראל יממנו חלק כלשהו בכל כלי רכב שאתה קונה.
אתה נטפל לסמנטיקה במקום להתמקד בגופו של עניין.
בפועל, הרווחים שלך ממוסים הרבה יותר מפעם אחת - וזה מה שחשוב. אם תיקח הייטקיסט ממוצע, ותראה איזה אחוז מהשכר שלו הולך למיסים ישירים ועקיפים - אתה תראה שמדובר בהרבה יותר מ-30-35% שמצטברים ממס הכנסה, בריאות וביטוח לאומי - אלא יותר בכיוון של 60-70% מהשכר שהולך לקופת המדינה בדרך כזאת או אחרת.
אם בסמנטיקה עסקינן, אני יכול להמציא דוגמה איך למסות את חשבון העו"ש בלי להגדיר מס ישיר עליו.
1. קבע ריבית שלילית (קרי - אתה משלם ריבית לבנק על הכסף בעו"ש) - זה חוקי ומדברים על זה כרגע בארה"ב.
2. תעלה את המיסוי לבנקים - ואת תוספת המס הזאת הם יממנו מהריבית שאתה משלם על העו"ש (תוך כדי שחלק מהסכום נשאר אצלם).
והופ - גם הגדלת הכנסות ממיסים, גם יצרת עוד רווח לבנקים. היחיד שנפגע הוא האזרח שמחזיק כסף בעו"ש.
כאופציה, פשוט תאפשר לבנקים לקחת עמלה של אחוז מסויים מהצבירה בעו"ש + סעיף 2.
איזה מזל שאני לא יושב במשרד האוצר עם הדימיון המפותח שלי...
ההיגיון אומר, שבהינתן סיטואציה כזאת - אנשים ינסו למשוך את הכסף ולשמור אותו מתחת לבלטות.
מניח שגם את זה אפשר למנוע עם איזשהו מנגנון. לא הולך לחשוב על זה, א' כי חפרתי מספיק, וב' כי לך תדע, אולי יושב פה איזה רוכב ממשרד האוצר![]()
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual