זהו, מושך את קרן ההשתלמות שלי, מרוקן את העו"ש ושם בבלטות/מזרון. עובר לקנדה
ומה עם מישהו ממוצע שפשוט רוצה לחסוך למשהו או לדירה וגם ככה יש לו משכורת פח? (AKA רוב האנשים במדינה)
הוא צריך לשלם על זה שהוא חוסך?
מה אם אין לו על מה לבזבז ולהוציא כסף והוא גם לא רוצה? תרבות הצריכה מזהמת את הסביבה ועידוד של קנייה חומרית לא בהכרח פונה לכולם
זה אומר גם שאם קיבלתי ירושה ממישהו שעבד כל החיים בשביל זה אצטרך לשלם עוד מס על זה?
לא מספיק מסים אנחנו משלמים גם ככה?
שהשרים יורידו לעצמם בשכר והחרדים יתחילו לעבוד אז אולי נסכים לדבר על מסים כאלו ואחרים,
זה שאין פה ייצוג של אנשים שקורעים את התחת בשביל משכורת סבירה של 7,000 (אחרי באמת קריעת תחת) זה לא אומר שהם לא קיימים
זהו, מושך את קרן ההשתלמות שלי, מרוקן את העו"ש ושם בבלטות/מזרון. עובר לקנדה
אל תלחץ, כרגע זה דיון תיאורטי שלי עם xlib.
לשאלתך - ממשכורת של 7K כנראה שלא תצליח לחסוך סכום משמעותי, אלא אם אתה גר עם ההורים. בעיני (מצטער אם אני נשמע מתנשא) הדרך היחידה לקיים משפחה עם משכורת כזאת - היא שבת הזוג שלך תעבוד ותכניס לפחות משכורת מינימום. מניסיוני, מחיה של זוג עם ילד ששוכר דירה צנועה (לא בתל אביב) ומחזיק רכב, בתקופת הסגר (ללא בילויים וטיסות) היא קצת מתחת ל-10K בחודש. משם אפשר אולי לחתוך עוד אלפיה או קצת יותר, כל מה שמעבר - זה לחתוך בבשר החי (קרי: להתקמצן בקניית אוכל, לוותר על ביטוחים כאלה ואחרים, לוותר על רכב פרטי וכו').
לגבי מיסוי ירושה - פעם היה מס כזה בישראל, הוא בוטל לפני כמה עשרות שנים. בהרבה מדינות בעולם הוא קיים אגב.
אם תהיה העלאת מיסים גורפת, יש מצב שנראה גם אותו חוזר.
השאלה "האם אנחנו משלמים מספיק מיסים" היא שאלה רטורית. אם זה היה מספיק, כנראה שלא היו מעלים אותם.
למה מה שאנחנו משלמים לא מספיק - זאת כבר שאלה אחרת, והתשובה הרבה יותר מורכבת מלזרוק לאוויר את המילה "חרדים".
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני עניתי לך למה מיסוי של עו"ש לא חוקי בחוקים הקיימים.
בדקתי את התענה של על התלוש האחרון. סה"כ כל המיסים, כולל "31שח מעם על ארוחות" - 40%.
זה אפשרי, כלומר חוקי. אומנם כסף ילך לבנק.
גם חוקי, אומנם תוצאה פחות וודאית
לא הבנת את הכוונה.בדקתי את התענה של על התלוש האחרון. סה"כ כל המיסים, כולל "31שח מעם על ארוחות" - 40%.
הכוונה היא, שאחרי 30-40% שאתה רואה בתלוש, עם מה שנשאר הלכת ותדלקת את הרכב.
מתוך ה-100 אלף שקל ששילמת על הרכב, 50% הם מס.
מתוך ה-200 שקל ששילמת על הדלק, 70% הם מס.
התעצבנת על המיסים, עישנת סיגריה כדי להירגע. 90% מהמחיר שלה זה מס.
מבין?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אז כמו שאמרתי, תרגע. זה דיון תיאורטי בפורום ולא חדשות... בינתיים.הקטע שאני מדבר מנקודת מבט של אדם רווק יחיד שמנסה לחיות בצניעות ולא כל שנייה בחו"ל וכל אלו
וגם חסכון של 500 שקל בצד כל פעם זה משהו, כי נגיד מישהו התחיל לחסוך ועכשיו בעו"ש יש לו סכום נחמד ועכשיו יורידו על זה מס,
זה לבעוט במישהו אחרי שהוא כבר בריצפה
אתה צודק כשאתה מבחין בין השניים - כי ממיסי צריכה אתה יכול להימנע, לפחות באופן תיארטי (ע"ע הסולידית, שעושה לי בחילה - אבל מראה שזה בהחלט אפשרי).כן. אתה מדבר על מיסי צריכה. ואלה כבר תלויםב אורח החיים. אם אני מחליף רכב כל שנה, אז 100% מס על פריט יקר מאוד, לעומת אחד שנוסע באוטובוס שזה 17% על סכום די קטן.
עם זאת, יש מוסכמות חברתיות מסויימות של מה נחשב "אורח חיים סטנדרטי" למשק בית. יש ססטיסטיקה של הוצאה למשק בית לפי עשירונים וכו'.
יש הוצאות שמאוד קשה להימנע מהן:
אנשים קונים אוכל - פירות וירקות, בשר, מוצרי חלב.
אנשים שוכרים דירה או משלמים משכנתא.
אנשים משלמים חשבונות.
אנשים מחזיקים לפחות רכב אחד (אלא אם הם גרים במרכז של עיר גדולה).
במידה ושני בני הזוג עובדים - הם ישלמו על גנים/מעונות.
אנשים קונים בגדים, נעליים, מוצרי היגיינה.
דובר הרבה על מחירי הדיור בישראל, והוצאת הדיור היא לרוב ההוצאה הכבדה ביותר למשק בית. תנסה לבדוק איזה אחוז מעלות הדירה היא מיסים על חומרי בניין והיטלים כאלה ואחרים?
איזה אחוז ממחיר הרכב הוא מס? זה מספר ידוע, 50-60%.
איזה אחוז ממחיר הדלק הוא מס? גם ידוע, כ-70%.
משום שאלה הוצאות שהאדם הסביר לא יכול להימנע מהן, אני לא רואה הבדל מהותי בינן לבין מס הכנסה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אתם מדברים על מס ישיר (מס שנלקח ממבצע הפעולה) למס עקיף (שנלקח על המוצר עצמו).
ממס ישיר לא ניתן להתחמק.
ממס עקיף, ניתן, בחלק מהמקרים.
בכל מקרה, כנראה שנראו העלאות מיסים (עקיפים או ישירים) בתקופה הקרובה.
דיברנו על מיסוי כפול של רווחים. אחרת - על כל דבר יש מס ייבוא פלוס מעמ.
Sent from my iPhone using Tapatalk