היי חברים.
בעוד מספר חודשים אני מתחיל פרק חדש בגליל העליון להמשך לימודיי. כרגע בתהליכי הוצאת רשיון לרכב, בעיקר בשביל לסיים עם הסיפור הזה. כאן באזור השפלה לא היה לי צורך ברכב - אני רוכב במשך כל השנה, ובימים גשומים באמת הייתי לוקח אוטובוס או רכבת, מה שגם השתנה לאחר קניית ה-NC, שכן בתוספת ABS ומרכז הכובד הנמוך הצלחתי לרכב גם בגשמים מאוד חזקים ללא כל דאגה.

בגדול - יש רכב שממתין לי. אבא שלי השתדרג לאחרונה והעמיד בחניה את הפיג'ו 407 שלו, וציין שהיא ממתינה לי במידת הצורך. אני הולך לעבור לגור עם שותף (לצאת מהבית), לשלם שכר דירה, לימודים ובעצם לדאוג לעצמי. רכב, בנוסף לאופנוע, זו הוצאה. בייחוד בהתחשב בעובדה שהוא יעמוד מעל ל-90 אחוז מהזמן ללא שימוש למעט בימים סוערים ראו טיולים אקראיים עם הכלב באזור. אני לא רואה שום סיבה לשלם ביטוח לשנה שלמה על כלי רכב שעומד. מצד שני - גם אבא שלי וגם השותף, שהוא חבר טוב, גרים בצפון ואומרים כי הגשמים באים בתדירות גבוהה יותר והם חזקים מאלו שבאזור השפלה, ושבלי רכב יהיה מאוד לא קל להתנייד בחורף עם השטפונות. ללימודים בתל אביב בימים סוערים הייתי לוקח אוטובוס ואז רכבת, ולא מגיע עם האופנוע לתחנת הרכבת בגלל שרק ההתארגנות לרדת/לעלות על ציוד רכיבה בגשם ולהעמיס הכל בארגז השאירה אותי רטובה עד העצם, לא תענוג שארצה לחזור עליו.

אז נשאלת השאלה - מה עושים? האם יש ביטוח מוזל כלשהו לאלו שנוסעים מעט? דרך משתלמת להחזיק רכב למקרי חרום (נניח במידה ויש תקלה באופנוע) מבלי להוציא הון קטן? הרכב במצב טוב מכנית, יש לציין, ובמשפחה כבר מעל ל-100 אלף ק"מ, כך שאני יודע מה עבר.