יש היום ביטוחים לרכב שהמחיר הוא תלוי שימוש (אני מכיר בפניקס, ליברה והראל לדעתי).
יכול לבדוק מה העלויות.
היי חברים.
בעוד מספר חודשים אני מתחיל פרק חדש בגליל העליון להמשך לימודיי. כרגע בתהליכי הוצאת רשיון לרכב, בעיקר בשביל לסיים עם הסיפור הזה. כאן באזור השפלה לא היה לי צורך ברכב - אני רוכב במשך כל השנה, ובימים גשומים באמת הייתי לוקח אוטובוס או רכבת, מה שגם השתנה לאחר קניית ה-NC, שכן בתוספת ABS ומרכז הכובד הנמוך הצלחתי לרכב גם בגשמים מאוד חזקים ללא כל דאגה.
בגדול - יש רכב שממתין לי. אבא שלי השתדרג לאחרונה והעמיד בחניה את הפיג'ו 407 שלו, וציין שהיא ממתינה לי במידת הצורך. אני הולך לעבור לגור עם שותף (לצאת מהבית), לשלם שכר דירה, לימודים ובעצם לדאוג לעצמי. רכב, בנוסף לאופנוע, זו הוצאה. בייחוד בהתחשב בעובדה שהוא יעמוד מעל ל-90 אחוז מהזמן ללא שימוש למעט בימים סוערים ראו טיולים אקראיים עם הכלב באזור. אני לא רואה שום סיבה לשלם ביטוח לשנה שלמה על כלי רכב שעומד. מצד שני - גם אבא שלי וגם השותף, שהוא חבר טוב, גרים בצפון ואומרים כי הגשמים באים בתדירות גבוהה יותר והם חזקים מאלו שבאזור השפלה, ושבלי רכב יהיה מאוד לא קל להתנייד בחורף עם השטפונות. ללימודים בתל אביב בימים סוערים הייתי לוקח אוטובוס ואז רכבת, ולא מגיע עם האופנוע לתחנת הרכבת בגלל שרק ההתארגנות לרדת/לעלות על ציוד רכיבה בגשם ולהעמיס הכל בארגז השאירה אותי רטובה עד העצם, לא תענוג שארצה לחזור עליו.
אז נשאלת השאלה - מה עושים? האם יש ביטוח מוזל כלשהו לאלו שנוסעים מעט? דרך משתלמת להחזיק רכב למקרי חרום (נניח במידה ויש תקלה באופנוע) מבלי להוציא הון קטן? הרכב במצב טוב מכנית, יש לציין, ובמשפחה כבר מעל ל-100 אלף ק"מ, כך שאני יודע מה עבר.
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
יש היום ביטוחים לרכב שהמחיר הוא תלוי שימוש (אני מכיר בפניקס, ליברה והראל לדעתי).
יכול לבדוק מה העלויות.
ראיתי פרסום בטלויזיה לאחרונה על חברות כלל והראל
שמפרסמות "נוסעים מעט, משלמים מעט"
אולי שווה לך לבדוק את זה
לא יודע כמה זה נכון ואין לי שום קשר אליהן.
בהצלחה במעבר ותעדכן
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
אוקיי, קצת בלי קשר לנושא, אבל אחרי שיעור הנהיגה הראשון שלי המסקנה היא ברורה - אני לא הולך לרדת מתחום הדו גלגלי. אפילו בלי טיפה של ספק.
לגבי נושא הפוסט המקורי, אני מחזיק רכב שרוב הזמן עומד (טוב, רכב זה מחמאה, יותר לכיוון גרוטאה). 99% מהנסיעות שלי מתבצעות עם האופנוע, הגרוטאה משמשת לאיסוף/פיזור ילדים למסגרות ולמשימות שהאופנוע לא יכול לבצע (העברה של מטען גדול וכבד, או לקחת את הכלב לספרית). כדי שיהיה חוקי אני עושה רק ביטוח חובה וצד ג', כי מי יגנוב גרוטאה. אחרי בדיקות הבנתי שבביטוחים האלו אין ממש דיפרנציאציה בין נסועה רבה או מועטה, והמחיר שאני משלם הוא המינימום שניתן לשלם כדי שהרכב יוכל לנסוע בלי דיחוי (נניח חידוש ביטוח אחרי הקפאה וכו'). בימנו הביטוח חובה לרכב הוא לא עצום, משהו בסביבות ה 1500₪ שנתיים, וביחד עם הצד ג' יוצא לי באזור ה 2500₪ לשנה. לי המחיר משתלם ולמען האמת אחרי השבוע שרב ההזוי הזה, הוא החזיר את עצמו ביחס לאנרגיה שהייתי שורף בניסיונות להספיק לפזר 3 ילדים למסגרות בטווח זמן של חצי שעה על 4 ק"מ של מסלול פיזור.
לגבי הנושא המשני, מסכים, רכב הוא שדרוג מבחינת הנוחות (אפשר לעשות מלא דברים באוטו שאי אפשר לעשות באופנוע) אבל לא מתקרב להנאה ולקלילות של אופנוע (גם אחרי שמתחשבים בכל המיגון שנדרש לרכיבה בטוחה).
אם הקו האדם מגיע באיזור ה5 אלף סל"ד או פחות אז זה דיזל. אם זה 6 ומעלה אז בנזין.
היא כנראה לא אופציה רעה ללימוד נהיגה אבל זו לגמרי מכונית שמוטה לכיוון הפרקטי.
אופנוע ותחב"ץ במקרה שנגישה וזמינה הם פתרון סביר לימים קשים.
אני לא חושב שיש בצפון שטפונות משמעותיים יותר מהמרכז אבל יותר גשם והרבה יותר קר. לרכב קפוא בגשם וחושך זה גם עניין בטיחותי.
כחלק מחבילת הביטוח יש לגדולה שלי אופציה להפעיל אותה לפי שימוש. לא זוכר סכומים ולא בטוח אם אפשר לקנות מוצר ביטוחי זהה שמבוסס על שימוש בלבד. תבדוק.
מנסיוני, תחזוקת רכב משומש לרוב יקרה ממה שמתכננים כי מרפי וכאלה. לפני 5 שנים עשיתי חישוב. כ- 4,000 ש"ח לחודש בנסועה ממוצעת כולל ירידת ערך ביטוחים דלק תיקונים.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
אם גרוטאה ישנה אז רק יפני
מנסיון של שנים מגלות אמינות טובה ( למרות שכיום אני מניח שהם יישרו קו לרעה עם אירופה).
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אני לא יודע איזה אוטו יש למורה שלך, אבל אוקטביה בנזין זה מטוס. גם ההתנהגות כביש שלה מצוינת. אז אם האוטו הזה מרגיש לך 250, באמת אין טעם...
ובמאמר מוסגר,
אם אתה נוסע על אוטו ולא יודע אם הוא דיזל או בנזין, אתה בבעיה, וגם צריך לשבור למורה את הידיים (לא נתקלתי באוקטביות דיזל חדשות, אבל כידוע, מורי נהיגה מצליחים לקנות רכבים לא שגרתיים בעליל).