יש לי קטנוע בן 5 שנים ופעם אחת נגמר לי הדלק לגמרי ונכבה לי הקטנוע. אני מעוניין להוסיף תוסף דלק כדי שינקה שם את המערכת אולי זה סתם לי שם משהו,זה באמת יכול לעזור?
כל התוספים שנמכרים בחנויות הן ברמת הקליין-אפ, מה שאומר שאלה תכשירים שאמרים לשמור על ניקיון קבוע ולא לתקן בעיה.
לשם כך יש תכשירים חזקים שנמכרים למוסכים ובעלי מקצוע ומצרכים ידע בשימוש, הם לא שגר ושכח.
לכלי שטופל באופן קבוע בתכשיר יהיה סיכוי טוב יותר לשמר את המערכות מעט נקיות יותר אבל רובם לא מסוגלים לפתור בעיה נקודתית
של תקלה. להפך בכלי שלא טופל יהיה סיכוי להסיע את הלכלוך למקומות אחרים ואפילו להזיק. ככל שהמנוע ישן יותר ומלוכלך יותר הבעיה חמורה
יותר.
טיפול בזמן לכלי החלפת שמן וכל המסננים ושימוש בתחנות דלק טובות עדיף.
רובם ברמה של אספרין לכאב ראש.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
לא מדויק. רוב התוספים שבשוק יודעים לעבוד גם חזק בשיטה של אינפוזיה בריכוזים גבוהים.
אבל כמו שאמרתם, הם מיועדים לנקות פיח ומשקעים ולא טינופת שנשאבה פנימה.
לגבי האם כשהמיכל ריק נשאבת יותר טינופת פנימה, התשובה הראשונה שתישלף מהמותן תהיה לא, אבל אם חוקרים לעומק, זה לא מדויק.
אז מה אתם מציעים לי לעשות? להחליף פילטר דלק זה מסובך בקטנוע שלי זה פילטר מובנה בתוך המשאבה.. זה דאון טאון 350 בלי שום קשר לזה חשבתי להוסיף תוסף כי הקטנוע בן 5 שנים בכל זאת השאלה אם זה יכול לגרום לנזק כל שהוא? אם לא יעזור סבבה לא נורא 50 שח אבל העיקר שלא יגרום ליותר גרוע
לא יגרום נזק.
יותר חשוב לתדלק בתחנה נורמאלית.
הלו, לא קרה כלום. כולה נגמר הדלק. הבחור רוצה סה"כ להרגיש שהוא עושה משהו בתגובה, ורוצה לדעת שהוא לא גורם נזק.
מזיק מזיק!
אל תגיד דברים שאתה לא יודע...
אם לא משתמשים בתוסף דלק מתחילת חייו של המנוע אז אסור להשתמש בו לאחר מכן.
בתוסף דלק צריך להשתמש כל כ-10 אלף קילומטרים או חצי שנה עד שנה מתחילת עבודותו של המנוע.
למה?
כי תוסף הדלק אמור להמיס דברים הנמצאים בפילטר / במזרק הדלק ולגרום להם להישרף עם הבעירה של המנוע. אם החתיכות הן ברמה שהעין לא רואה אז המזף הוא כמעט אפסי לבוכנה.
אם הפילטר כבר עמוס בלכלוכך וגם המזרקים, אז אתה עלול להמיס דברים לתוך המנוע ולפגוע בו.
פשוט לא?
על אותו עיקרון לא מוסיפים תוספים הממיסים דברים על בוכנת המנוע סתם ככה (תוספי דלק, ניקוי בחנקן וכל השטויות האלו).
כל בעלי הרכב שעושים את הפועלות האלו "רק כדי לעבור במערכות זיהום האויר של הטסט", מגלים מהר מאוד שנשברים להם המנועים וכאלה זמן קצר לאחר כל השינויים האלו במוסך.
לא משתלם.
Sent from my MI CC 9 using Tapatalk
מוזר,
השתמשתי בכל הרכבים שלי בתוספי דלק (בעיקר בשביל ההרגשה הטובה שאני משקיע ברכב) אחרי שהבעלים הקודמים מעולם לא השתמשו. בחלק מהרכבים גם אחרי מאות אלפי קילומטרים של נסיעה ללא תוסף.
מעולם לא היו לי בעיות דלק.
בתיאוריה, אגב, אתה צודק. בפועל- לא.
אגב,
כאמור, התוספים הללו ממיסים פיח. ולא "לכלוך שתפוס בפילטר". אז....אל תכתוב דברים שאתה לא יודע.
ואני גם מאתגר אותך להביא מקרה אחד אמיתי שבו השימוש בתוסף "שבר" למישהו את המנוע.
תדלוק בתחנות דלק מפוקפקות, לעומת זאת...