ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
אתה אפילו לא קרוב למיצוי עלות/תועלת.
בוא נתחיל בתשתיות:
1. שיתחילו להשתמש בצבעים לא מחליקים.
2. שיחליפו לגדרות שלא הופכות לסכינים במקרה החלקה.
3. שיתקנו בורות שרכב עובר בקלות אבל לדו גלגלי זה מסוכן מאוד.

גורם אנושי:
1. אשכרה ללמד נהיגה ולא סתם לעבור טסט.
2. סבסוד (אם בכסף ואם דרך הוזלת הביטוח) קורס נהיגה מתקדמת.
3. סבסוד ("""") ציוד רכיבה (בדגש על ציוד מתנפח).

תעשה את הדברים האלו, ואז אם לא תראה ירידה בכמות ההרוגים תגיד שמיצינו הכל.
לא רק שלא מיצינו כלום, בפועל לא נעשה כלום על מנת בכלל להוריד את כמו. ההרוגים.
זה מעניין שתחת הכותרת "גורם אנושי" אתה מציע לסבסד אותך...

אני הייתי הולך בדרך הקשה - יצירת תרבות נהיגה.
- ביטול לאלתר של השיקוץ שנקרא "רישיון לאוטומט בלבד". השיקוץ יצר דור שלם של נהגים שחושבים שנהיגה זה גז כדי להאיץ והברקס כדי לעצור.
- העלאת המודעות לנהיגה מתוכננת - עם סרטונים, תכניות טלוויזה שמדגימות תפעול חלק ומתוכנן של הרכב כמדד לנהג "טוב" וכולי. אפשר להתבסס על קוספט של "אקו-ראלי" - תחרות שבה צריך להשיג את צריכת הדלק הנמוכה ביותר. מן הסתם, המפתח לזכיה בתחרות כזו הוא תכנון של התנועה הרחק קדימה.
- אכיפת עבירות איכות - על אמת. מי שמשחק דמקה בכביש, עושה 3 מעברי נתיב רצופים ללא איתות וכולי - שיחטוף. מי שנוסע 130 בכביש מהיר עם 4 נתיבים - אין בעיה, כל עוד במהירות הזאת הוא מצליח להיות חלק, לשמור מרחק, לעבור נתיבים ללא "קפיצות" ולאותת. מן הסתם, זה ידרוש שינוי מהיסוד במערך האכיפה ובחקיקה.
- הוראת רכיבה - כן, צריך לזרוק לפח את מה שקיים ולהקים מאפס. לצערי, זה ישאיר רבים ללא פרנסה - מצד שני, הפרנסה שלהם עולה בחיי אדם.
- הנגשת תחום השטח. זה בית-הספר הטוב ביותר לתפעול אופנוע. צריך למצוא פתרון שיאפשר להחזיק כלי לשטח ולאפשר לו הגעה לשטח דרך הכביש על קטעי גישור בלבד (שינוי חוקי מורכב, מודה. לא יודע איך לנסח דבר כזה). אופנוע שמשמש למטרות אלה לא יצטרך לעמוד לטסט שנתי, לשאת איתותים ומראות. בעצם, אני מדבר על הרחבה והנגשה של "רישוי אפור". באופן הזה תוכל לאפשר מכירה של ביטוח "ספורטיבי" לאופנועי שטח בעלות מינימאלית, שיכסה רק פציעות קשות, מוות ונזק לסביבה.
- במקום לטאטא את תחום הרכיבה מתחת לשטיח בשיח הציבורי - לדבר על זה. לפתוח את האופציה במקום להגיד ש"אופנוע זה מסוכן", ולדבר על איך עושים את זה נכון ומקצועי. זה גם יכניס עוד רוכבים שכנראה יהיו בצד הטוב של הסטטיסטיקה למעגל, וגם ישפר את תדמית הרוכב בארץ (והיא לא משהו בכלל כרגע).