תנסה להשאיר להם טיפ,
כשאתה חוזר לקטנוע עם חיוך, לא מפריע לך ללכת קצת.
הי לכולם,
זו שאלה ל"פורום המשפטי" שאותו לא מצאתי, אז אני כותב בכללי
אני גר בבניין, בקומה ראשונה, והחלונות של חדר השינה יחסית מעל דלת הכניסה לבניין.
כל השליחים המגיעים לבניין (ובבניין 19 קומות של 4 דירות כל אחת - אז אלו הרבה שליחים) מתעקשים לנסוע בשביל המוביל לדלת הכניסה, עד לדלת עצמה, וזה במקום להשאיר את הקטנוע על הכביש (או אפילו על המדרכה) וללכת טיפה ברגל. זה גם רועש בטירוף (בחצות ואחרי זה שאנשים מזמינים פיצה) וגם מסוכן (כבר קרה שקטנוע כמעט נכנס בי כשאני עם התינוקת בעגלה).
לא עוזרים שלטים של "אין כניסה לקטנועים" ואי אפשר לשים דוקרנים או מחסומים, כי מן הסתם שביל הכניסה מיועד לעגלות, כסאות גלגלים וכו'.
יש למישהו רעיון איך אפשר להתמודד עם המטרד הזה? איך אפשר לגרום לשליחים לא לנסוע כל הדרך עד לדלת אלא להשאיר את הקטנוע בתחילת שביל הגישה וללכת ברגל? לדבר עם השליחים לא עוזר, וגם ככה הם מתחלפים כל הזמן. חשבתי להתחיל לפנות למעסיקים שלהם, אבל אני תוהה מה נכון להגיד/איזה מכתב מאיים לשלוח כדי שישנו את הנהלים.
תודה!
תנסה להשאיר להם טיפ,
כשאתה חוזר לקטנוע עם חיוך, לא מפריע לך ללכת קצת.
תבדוק אם יש לך פקח של העיריה או שוטר בבניין, זה יעשה את העבודה מבחינת השליחים אחרי כמה זמן, ויעשה לפקח/שוטר את היומית, בלי לצאת לרחובות.
שני מעקות מקבילים אחד לשני בדירוג. אם הרווחים נכונים אתה תעבור עם עגלה והם לא יצליחו לעבור עם קטנוע. יש את זה בלא מעט מעברים רגליים בגוש דן. לפעמים שני מעקות, לפעמים שלושה. איפה שהרווח גדול ניתן לעבור (מעולם לא אמרתי שאני צדיק) איפה שהוא מדויק, כבר לא, או שנהיה לא משתלם.
לא יעזור לדבר עם השליחים או המקומות ששולחים אותם (זה לא אותם שליחים ולא אותם מקומות).
לשים שלט לא יעזור, תראה מה קורה בכל מקום שיש שלט שאוסר על חניית קטנועים.
פקחים לא יעזרו, עד שיגיעו השליח כבר לא יהיה שם.
הפתרון היחידי: מחסום מסוג מסויים (שרשרת, שני מעקות בדירוג וכו').
היי פות"ש,
מבחינה משפטית, אפשר לשלוח מכתב התראה לבעלי העסקים אשר מעסיקים את אותם שליחים עם התראה לפני הגשת תביעה על מטרד/נזק.
אולם אני לא רואה בכך סיכוי הצלחה גבוהים וגם עלות שליחת המכתב ע"י עו"ד כבר לא תהיה כדאית כלכלית לעומת הפתרון הפרקטי של הצבת מחסומים/שער ושילוט בכניסה לשביל הגישה, אשר יפחית במידה רבה את כמות הכניסות עם הקטנועים.
כמו כן, ישנה אפשרות להתקין מצלמות ולצלם את מספרי הקטנועים שנכנסים ולהעביר זאת לפיקוח העירוני/משטרה למתן דוחות בגין נסיעה על מדרכה בניגוד לחוק.
אני מסייג את דבריי בדבר התקנת המצלמות, שצריך לבחון את מיקום המצלמות ואת מה הן מצלמות בדיוק כדי לא לעבור על החוקים בנושא.
כמובן שכל פעולה כזאת צריכה לעבור את אישור הוועד של הבניין.
שיהיה בהצלחה.
הכותב הוא עו"ד.
שער פשוט שניתן לפתוח בדחיפה יספיק. מעטים השליחים שיראו שער סגור וינסו להכנס בכוח עם האופנוע
הפתרון היחיד זה קטנוע חשמלי אבל לא כל המעסיקים שליחים מחזיקים חשמליים
KIMCO MOVE קטנוע עם מוסר עבודה
קורס ירי מעשי
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
שקיות מים
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI