תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: מחיר ללימוד נהיגה

Junior Member

מחיר ללימוד נהיגה

שלום לכולם.
    רציתי לשאול האם זה הגיוני המחיר שלוקחים ממני בנהיגת אופנוע A1 אוטומט עד 500 סמ'ק בשנת 2020(!!!).
    מחיר שיעור:140 ש'ח
    מחיר אגרה ורישום לטסט: 110+140 ש'ח
    מחיר הטסט עצמו 540 ש'ח.

אשמח לתגובות האם זה יקר?
    מה באופן ספציפי יקר ומה אפשר לנסות להגיד למורה להוריד או פשוט להחליף מורה.
    תודה!

Member
    המחירים של השיעורים תלויים לכל מורה,
    אצלי למשל המורה לקח 120 ש"ח לשיעור אבל המורה ליד לקח יותר, אם אתה מרגיש שהמורה משקיע בך אז ה-20 שקל שווים את זה

לגבי המחירים של האגרות וכל מה שבא עם זה, זה כבר מחירים של משרד התחבורה
    בהצלחה!

Senior Member
    אצלנו באשדוד, שיעורים ל-A1 עלו ל-190 לשיעור (כשהוצאתי ב-2015 זה היה 110). מצבך טוב.

Senior Member
    מה רלוונטי שאנחנו בשנת 2020?
    זה לא שהדברים שקשורים ללימודי נהיגה הוזלו (רכישת כלי, תחזוקה,דלק, ביטוח וכו').
    בכל מקרה בטווח של 120-140₪ זה סביר (הכוונה שזה טווח שרוב המורים ייקחו היום).
    זה לעומת זאת, יקר מאוד:
    .אצלנו באשדוד, שיעורים ל-A1 עלו ל-190 לשיעור

Member הסמל האישי של rider
    סתם לזרות לך מלח..
    כשהוצאתי רישיון ל A1 ו A ב 2008 ו 2009
    הם עלו לי פחות מ100 שח לשיעור 😃

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Alonsaar צפיה בהודעה
    שלום לכולם.
    רציתי לשאול ...

מחיר הטסט עצמו 540 ש'ח.

אשמח לתגובות האם זה יקר?
    אני חושב שמחיר העמדת הקטנוע לטסט זאת השערוריה האמיתית. בפח מרובה גלגלים שמו סוף לסאגה הזאת ולפני כמה שנים הגבילו בפיקוח את המחיר לכ-250 ש"ח (גבוה אך נסבל).
    אני ממליץ לך לחפש מורה שמציע חבילת שיעורים כולל טסט בסביבות 1200 ל-8 שעורים אם יש לך רשיון A2 או 1800 ש"ח (16 שיעורים) אם לא.

כמו כן אני ממליץ להימנע משיעורים כפולים, אם יש אפשרות.

Junior Member
    מצטרף לשאלה.
    אני גר באשדוד. בינתיים המקום היחיד שמצאתי ללימודי נהיגה על אופנוע, זה בה"ס "גנים". עלות השיעור זה 180 ש"ח. להפתעתי כשעשיתי כמה שיחות טלפון, גיליתי שהרבה מקומות הפסיקו ללמד דווקא על אופנוע. שאלה ראשונה: האם מישהו מכיר לימודים זולים יותר באשדוד?
    למה החלטתי ללמוד נהיגה כל אופנוע. לפני כחודש רכשתי קורקינט חשמלי שנוסע במהירות 45 קמ"ש ומאיץ למהירות הזאת תוך שניות. נהנה מאוד מהרכיבה, אבל כבר עכשיו אני רוצה משהו מהיר יותר. שאלה שנייה: האם אופנוע שנוסע על פי חוק, יותר מסוכן לרוכב עצמו, לעומת קורקינט שנוסע 45 קמ"ש בכביש (עירוני כמובן)?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי vitalik.t צפיה בהודעה
    מצטרף לשאלה.
    אני גר באשדוד. בינתיים המקום היחיד שמצאתי ללימודי נהיגה על אופנוע, זה בה"ס "גנים". עלות השיעור זה 180 ש"ח. להפתעתי כשעשיתי כמה שיחות טלפון, גיליתי שהרבה מקומות הפסיקו ללמד דווקא על אופנוע. שאלה ראשונה: האם מישהו מכיר לימודים זולים יותר באשדוד?
    למה החלטתי ללמוד נהיגה כל אופנוע. לפני כחודש רכשתי קורקינט חשמלי שנוסע במהירות 45 קמ"ש ומאיץ למהירות הזאת תוך שניות. נהנה מאוד מהרכיבה, אבל כבר עכשיו אני רוצה משהו מהיר יותר. שאלה שנייה: האם אופנוע שנוסע על פי חוק, יותר מסוכן לרוכב עצמו, לעומת קורקינט שנוסע 45 קמ"ש בכביש (עירוני כמובן)?
    תלוי ברוכב.
    תחת אותם תנאים, כשאתה רוכב באותה מהירות, אתה כנראה תהיה יותר בטוח על אופנוע בגלל המכלולים והפיזיקה.
    בעולם האמיתי, גם 125 סמ"ק יכול להאיץ בקלות ל100, ובוא נודה בזה, אתה לא תרכב ב45 קמ"ש בכביש עירוני.
    תזכור שהחלקה או תאונה ב30 קמ"ש זה כואב וכנראה יהיה שבר, אבל תחליק או תעשה תאונה ב100 וההורים שלך עלולים לקבל שיחה מאוד לא משמחת.

Senior Member
    מצטרף לשאלה.
    אתה לא רוצה לפגוש בור בכביש עם קורקינט ב45 קמ"ש.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    אתה לא רוצה לפגוש בור בכביש עם קורקינט ב45 קמ"ש.
    בור? אתה לא רוצה לפגוש שום הפתעה אפילו על כביש חלק כי קורקינט, בגלל גאומטריה שלו, לא יכול לבלום טוב.
    לפות״ש - קורקינט מסוכן ב 40קמש. אבל באופנוע לא נוסעים 40.

Sent from my iPhone using Tapatalk

קורקינט ב-45 קמ״ש lol....
    הכלי הזה לא יודע לבלום בשיט, לא יציב בהגדרה כי התנע הזוויתי כמעט לא קיים בגלל הגלגלים בקוטר קופסת סיגריות, ובנוסף מרכז הכובד בשמיים כשאתה רוכב עליו.

נו אופנס, אבל לרכב על הדבר הזה במהירות גבוהה מ-15 קמ״ש זה אדיוטיזם טהור. אין לך שום יכולת לבצע תמרון מהיר או עצירת פתע במהירות גבוהה. אתה מסכן את עצמך ואחרים, חד וחלק.
    נערך לאחרונה על ידי פיינשמקר; 13-06-2020 בשעה 18:55.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי פיינשמקר צפיה בהודעה
    קורקינט ב-45 קמ״ש lol....
    הכלי הזה לא יודע לבלום בשיט, לא יציב בהגדרה כי התנע הזוויתי כמעט לא קיים בגלל הגלגלים בקוטר קופסת סיגריות, ובנוסף מרכז הכובד בשמיים כשאתה רוכב עליו.

נו אופנס, אבל לרכב על הדבר הזה במהירות גבוהה מ-15 קמ״ש זה אדיוטיזם טהור. אין לך שום יכולת לבצע תמרון מהיר או עצירת פתע במהירות גבוהה. אתה מסכן את עצמך ואחרים, חד וחלק.
    אתה מדבר כמו מישהו שראה רק קטנוע 50 סמ"ק, ומתפלא שיש כלים דו"ג שעולים על כביש מהיר, כי הרי "כל הדו"ג הם קטנועים 50 סמ"ק".

אתה מדבר כמו מישהו שראה רק קטנוע 50 סמ"ק, ומתפלא שיש כלים דו"ג שעולים על כביש מהיר, כי הרי "כל הדו"ג הם קטנועים 50 סמ"ק".
    בחיי שאין לי מושג מה ניסית להגיד.