אכלתי הרבה מרורים מהDRZ 400 שלי מאז שקניתי אותו. קניתי אותו בינואר, במשך כחודש עבד נפלא ואז התחילו בעיות ההתנעה כשהכל רק התחיל, בדיקת מרווח שסתומים קצרה גילתה כי אחד מן השסתומים מתחיל לשקוע. אז אחרי טיפול שימסים במוסך, האופנוע חזר לעבוד מצויין... לתקופה מסויימת... אחר כך הגיעה הקורונה והחלטתי בזמן הזה לעשות פרוייקט שיפוץ קטן לאופנוע ככה שבינתיים,האופנוע ישב בבית עד שהכל סודר במקום. על הדרך שוב לא הניע רק שהפעם היה זה קרבורטור שנסתם קצת. אחרי שאח שלי הוציא בטעות את בורג הדלק לחלוטין כשניסה לעזור לי בהתנעה שלו , התגלה שדלק לא יצא. הקרבורטור נוקה וכך גם הטנק דלק והתקנתי גם פילטר דלק כדי שהדלק שייכנס אל הקרבורטור תמיד יהיה נקי.
לאחרונה עליתי שוב על האוכף אחרי שהפרוייקט נגמר. יום אחד נסע מדהים. קם יום אחרי בבוקר, מנסה להניע... ואז התחילו שוב הבעיות. הצלחתי להניע איכשהו. מגיע הביתה, מנסה להניע שוב וכבר שום דבר לא עובד. אחרי ניסיונות רבים, הרבה אכזבה, ייאוש וגם כוח שאין לי אחרי העבודה, הרמתי ידיים והחלטתי לשים את האופנוע במוסך. כבר בשיחת הטלפון כשאני מסביר לבעל המוסך שהוחלפו במנוע שימסים של השסתום אחרי שבדקתי עם מד מרווחים, הוא מקבל איזושהי אינדיקציה שאולי השסתום צנח כבר יותר מדי מכדי לפתור את הבעיה עם שימסים. היום קיבלתי את הבשורה מהמוסך ששסתום אחד יצא מכיוון ושסתום אחר שקע לגמרי.
עכשיו אני שואל לאלו מכם שיש להם ניסיון עם זה, איך זה שהשסתום בכלל שוקע? למה במכוניות נדיר שזה קורה ולעומת זאת באופנועים הבנתי שזה דבר שבשגרה לאחר כמה קילומטרים? ומבחינת התהליך של השקיעה כל אחד מתאר לי את זה בצורה שקשה להבין אותה. אחד אומר שנוצרת כמעין צורת פטרייה על השסתום , השני אומר משהו אחר.
אם מישהו יוכל להסביר לי בבקשה את התופעה ואם זה משהו שאני צפוי להיתקל בו עוד הרבה , אני אשמח.