כן. אני הזמנתי ועבר חלק.
אז ביוני השנה שינו את הצורך בבדיקת מכון התקנים / טכניון לצורך שחרור קסדות מהמכס וירד הצורך לשלם עמלה ולהתעסק בבירוקרטיה, לכאורה...
האם מישהו מאז ניסה להזמין קסדה בדואר / חברת שילוח מחו"ל ויכול לעדכן מה השתנה ואיך היה ?
תודה.
הזמנתי לפני כחודשיים קסדה בתקן DOT שעלתה פחות מ- 75$ ועברה בלי בעיות
פשוט הגיע לסניף דואר בלי שום בקשות ?
לי הגיע לנק' חלוקה, כמו דואר רגיל. כן היה תקוע במכס קצת. הסיפור המלא -
http://fullgaz.co.il/forums/showthre...נת-קסדה-באיביי
אני הזמנתי קסדת שואי NXR , מאתר FC moto , הגיע לאחר שבוע וחצי לארץ , התעכב במכס כמעט חודשיים, שלחו לי הודעות פעמיים שהחבילה מתעכבת בדואר , מתקשר לדואר אומרים לי שאין אישור ( אישור משרד התחבורה*), למרות שהיה אישור ממשרד התחבורה ,אחד לא יודע מהשני .( טענו שאין קבלות לקסדה , למרות שבקרטון הקסדה היו 3 חשבוניות ) , הזויים!
עם הרבה מאוד טלפונים למנהלת ייבוא אישי במכס הכללי ( ירושלים ),בסוף הקסדה שוחררה , האמת שזה היה כאב ראש לא קטן. אפשר לסכם כך שעדיין הרפורמה לא מושלמת.
* עריכה * יש מצב שאני נפלתי בין הכיסאות , וזה התעכב בגלל התרשלות של פקידי דואר / מכס.
נערך לאחרונה על ידי מתן16; 15-12-2019 בשעה 18:59.
מעדכן לטובת מי ששוקל הזמנה מחו"ל:
הזמנתי קסדת Shark EVO-ES מאתר FC-MOTO.
בחרתי בשיטת השילוח הבסיסית ביותר (נקראת DHL. לא להתבלבל עם שיטת השילוח המהיר. מדובר במשלוח באמצעות "דואר ישראל" הגרמני).
ההזמנה בוצעה בתאריך 18.05.2020.
הקסדה הגיעה לארץ ב26.05.2020, עברה את הליך המכס האוטומטי, קיבלה אישור ממשרד התחבורה והועברה לדואר ישראל לצורך מסירה בארץ.
רואים שאריזת הקרטון החיצונית נפתחה ונסגרה מחדש לצורך סקירה של התכולה. לא היו שום פגמים/נזקים נראים לעין על גבי הקסדה וכל התכולה נמצאה.
ע"פ מספר המעקב, השחרור מהמכס היה ב10.06.2020.
ב17.06.2020 קיבלתי הודעה שניתן לאסוף את הקסדה מסניף הדואר הקרוב.
נתבקשתי לשלם מע"מ בלבד (17% ממחיר הרכישה). שימו לב שבסכום הנמוך מ200 ש"ח דואר ישראל מאפשרים לשלם רק במזומן, תגיעו מוכנים.
לסיכום: כל הפרוצדורה לקחה כחודש כאשר עיכובי קורונה למיניהם וחג שבועות שהיה באמצע הוסיפו קצת להמתנה.
שורה תחתונה: חסכתי 30% ממחיר הקסדה אצל היבואן בארץ. לא עשיתי שום פעולה יזומה לצורך השחרור מהמכס. מומלץ.
וואו מעולה. זוכר את הימים שהייתי מזמין קסדות אראי מחול. חוסך 1500שח. ואז נכנס המכונת כסף של הטכניון
כמה שאתה קונה את הדגם היוקרתי ככה חוסכים יותר בפרופורציה. שמח לשמוע ששחררו את התהליך הזהו. מעניין שאישרו תקן dot ששווה לתחת. גם snell.
ממה שקראתי לפני שנה/שנתיים, בישראל מכירים בתקן האירופאי, האמריקאי וגם היפני לקסדות.
נהדר שהתהליך "התנרמל" וטוב שאפשר לחסוך הרבה כסף אבל מהנסיון שלי, רוב המקומות (שזה בערך כל מי שדיברתי איתו, חוץ ממטרו) יישרו קו עם המחירים בחו"ל וכדאי לברר בצורה אקטיבית את המחיר האמיתי של המוצר בארץ לפני שקונים בחו"ל.
לגבי הדואר, שווה לציין שאפשר לשלם את המכס די בקלות באינטרנט מהאתר של רשות הדואר (מחייב רישום חד פעמי), זה תופס גם לסכומים נמוכים מ200 שקל וזה חוסך את ההתעסקות עם הפקיד בדואר.
אני לא יקנה בארץ יותר. סורי. שנים היו מחירים גבוהים ועכשיו שפתחו אפשרויות פתאום מורידים מחירים. מה שאומר שלקחו מחירים גבוהים כי בא להם ואני לא יתמוך. גם לא חלקי חילוף או חלקים מקוריים כמו במטרו/עופר אבניר. לא הוגן. זה עסק רוצה כסף. לי יש את הכסף ולא מעוניין לקנות. Sorry not sorry בוכנה לבורגמן 400 ב ע.א. 609שח, .בחול 233 ובסביבות 65 שח משלוח. מיסים שמיסים. הם קונים את החלקים בהנחה מיפן. כלום לא קונה בארץ אם אני לא חייב. תורידו מחירים ונדבר. אם לא? אין בעיה.. לי יש אופציות.
פריטי לבוש אם המחירים קרובים עדיף לקנות בארץ.
כל השילוחים/החזרות/אין אחריות וההמתנות זה חרא שעדיף לוותר עליו.
סופו של יום, אני כבר שנים קונה כל מה שיותר זול משמעותית בחול. תהיה חכם אל תהיה צודק.
תעשה מה שיותר משתלם לך