עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 32

אשכול: מחפש המלצה רכב יד2 משפחתי (5 נפשות סה"כ, 2 כסאות תינוק ובוסטר)

Member

מחפש המלצה רכב יד2 משפחתי (5 נפשות סה"כ, 2 כסאות תינוק ובוסטר)

שלום לכולם
    אז לצערי אני לא מבין מספיק בדגמי מכוניות כדי לדעת איפה להתחיל
    אבל אני מחפש רכב יד 2 אמין (רכב סוג של שלישי במשפחה כי כבר יש אחד קטן ועוד אופנוע)
    משהו שיתאים ל5 נפשות, 2 כסאות תינוק ובוסטר לילד גדול.
    חלק אמרו לי לחפש סטיישן חלק האצ'בק, אין לי מושג מה ההבדלים ועוד יותר אין לי מושג איזה רכב לחפש ואיזה דגם. התקציב הוא 30-40 אלף
    תודה לצדיקים שעוזרים

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי 400SM צפיה בהודעה
    שלום לכולם
    אז לצערי אני לא מבין מספיק בדגמי מכוניות כדי לדעת איפה להתחיל
    אבל אני מחפש רכב יד 2 אמין (רכב סוג של שלישי במשפחה כי כבר יש אחד קטן ועוד אופנוע)
    משהו שיתאים ל5 נפשות, 2 כסאות תינוק ובוסטר לילד גדול.
    חלק אמרו לי לחפש סטיישן חלק האצ'בק, אין לי מושג מה ההבדלים ועוד יותר אין לי מושג איזה רכב לחפש ואיזה דגם. התקציב הוא 30-40 אלף
    תודה לצדיקים שעוזרים
    דאצ'יה לוגאן MCV (סטיישן עם בגז' ענק 5 מקומות) או לודג'י (מיניוואן 7 מקומות) עם גיר ידני.
    בשני המקרים, הייתי מעדיף את מנוע הטורבו-דיזל על מנועי הטורבו בנזין (הזולים יותר לקניה).
    זה הכי הרבה רכב לשקל שאפשר לקבל, אמינות טובה, והם די גבוהים (אפשר לרדת לשבילים קלים בטיולים משפחתיים בלי לגרד את כל האוטו).

מניח שניתן למצוא רכבים טובים החל מ-40 אלף שקל ל-MCV ומ-50 ללודג'י.

עריכה: כנראה שהלודג'י עדיף. יש מבחר עצום, ובמקרה הזה - לא הייתי מוריד מהפרק גם את גרסת הבנזין. על פניו נראה שגם עם 40 אש"ח ניתן למצוא רכבים טובים.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 22-06-2020 בשעה 17:13.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    נסעתי שנתיים על דאצ'יה סנדרו (אותה פלטפורמה ומנועים כמו הלוגאן והלודגי) ואני לא יכול להמליץ.
    זו מכונית מאוד גולמית. היא אולי תהיה אמינה (בהנחה ונמנעים מטורבו בנזין עם קילומטראז' גבוה) אבל היא לא בטוחה בכל הרמות האפשריות. היא לא יושבת על הכביש כמו שצריך, היא סובלת מהיגוי לא מדויק, בלמים די חלשים, תת היגוי חזק, היגוי מומנט מפתיע באגרסיביות שלו (בנסיעה מנהלתית לחלוטין) ומבחני הריסוק של המכוניות האלה הציגו תוצאות רעות, למרות שזה היה מזמן והסטנדרטים היו נמוכים.
    הייתי הולך על איזו יפנית משמימה שנכנסת בתקציב. טויוטה אוריס, סובארו אימפרזה, מאזדה 3 האצ'בק וכו.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני קניתי את הרכב הכי טיפש שמצאתי כחדש (יד שניה 0 ק"מ). הווה אומר, להתרחק ממנועי טורבו ומגיר dsg.
    נכון, המנוע פחות שמח, וצריכת הדלק לא מהטובות, אבל עלות הדלק שולית לעומת הזמן והכסף שמתבזבז במוסך (ואין את הצורך לטפל במוסך יבואן "כי הוא מכיר את הרכב"- גיזה שהיתה עם כניסתם של הגירים הרובוטיים. מניח שהיום היא קצת פחות דומיננטית).
    אצלי זה היה קיה פורטה. אני בנתיים מבסוט.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    יש לי סוזוקי באלנו 2017 ידנית שקניתי חדשה עשתה 110000 ללא שום תקלה. חוץ מטיפולים שוטפים זולים.

אם תמצא כזאת מומלצת מאד.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    נסעתי שנתיים על דאצ'יה סנדרו (אותה פלטפורמה ומנועים כמו הלוגאן והלודגי) ואני לא יכול להמליץ.
    זו מכונית מאוד גולמית. היא אולי תהיה אמינה (בהנחה ונמנעים מטורבו בנזין עם קילומטראז' גבוה) אבל היא לא בטוחה בכל הרמות האפשריות. היא לא יושבת על הכביש כמו שצריך, היא סובלת מהיגוי לא מדויק, בלמים די חלשים, תת היגוי חזק, היגוי מומנט מפתיע באגרסיביות שלו (בנסיעה מנהלתית לחלוטין) ומבחני הריסוק של המכוניות האלה הציגו תוצאות רעות, למרות שזה היה מזמן והסטנדרטים היו נמוכים.
    הייתי הולך על איזו יפנית משמימה שנכנסת בתקציב. טויוטה אוריס, סובארו אימפרזה, מאזדה 3 האצ'בק וכו.
    דעתי היא שבטיחות - זה הנהג בעיקר. כל עוד זה עומד בסטנדרטים של התקינה, אני אישית לא מחפש מעבר - ומעדיף רכב ללא "מערכות בטיחות מתקדמות" שמצפצפות ו/או מתערבות לי בנהיגה.
    מבחינת "חווית" הנהיגה - מוכר מהלוגאן של אבא. נכון, זה לא רכב "מהנה לנהיגה". זאת כרכרה זולה שתפקידה לשנע אנשים וציוד מא' לב'. אבל... כל עוד אתה מחפש להתנייד ולא לשתולל - אתה לא צריך מעבר למה שיש בדאצ'יה.
    אבא שלי על לוגאן MCV 2011 ידנית, עם 285 אלף ק"מ על השעון נכון לרגע זה. מנוע, גיר קלאץ' - עדיין מקוריים. לא אוכל שמן. בכל התקופה היה מינימום בעיות מכאניות, וכל המכלולים העיקריים מפגינים אמינות שלא כל יפנית תראה.

בקיצור, חוזר על ההמלצה. לוד'גי ידני, אפשר גם בנזין, שמורה ועם ק"מ נמוך ככל האפשר (במסגרת התקציב).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    לא דיברתי על מערכות מודרניות אקטיביות או על חווית נהיגה (בטח לא תמצא כזו באוריס וגם לא ממש באימפרזה).
    הסנדרו התנהגה בצורה לא צפויה והיא נפלה במקומות שבהם גם רכבים מלפני 30 שנה לא נפלו בהם. אני לא מדבר על שודים, אני מדבר על דברים כמו כניסה לפניה במהירות של 20-30 קמ"ש בעיר. הוא לא בטוח מבחינה דינאמית, הוא לא בטוח מבחינה פאסיבית. זה לא רכב שהייתי מכניס אליו שלושה ילדים. אמינות? בהחלט (אבל לא כשמדובר בטורבו בנזין פיצי עם קילומטראז' גבוה).
    אגב, יצא לי לנסוע בדאסטר חדשה (ידנית, 1.3 טורבו, 4X4) והיא היתה מודרנית לחלוטין מבחינת ההתנהגות שלה. שום דבר ממה שרשמתי על ההתנהגות של הסנדרו לא תקף לדאסטר ההיא אבל איזה אמינות היא תציג? לא ברור...

סוזוקי באלנו גם יכולה להיות אופציה טובה (יש להם עוד כמה דגמים שאולי באים בחשבון) וכמובן שהימנעות מגירים רובוטיים ומנועי טורבו היא דבר חשוב מבחינת האמינות (למרות שלכל כלל יש יוצאים מן הכלל לשני הכיוונים)

ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    לא דיברתי על מערכות מודרניות אקטיביות או על חווית נהיגה (בטח לא תמצא כזו באוריס וגם לא ממש באימפרזה).
    הסנדרו התנהגה בצורה לא צפויה והיא נפלה במקומות שבהם גם רכבים מלפני 30 שנה לא נפלו בהם. אני לא מדבר על שודים, אני מדבר על דברים כמו כניסה לפניה במהירות של 20-30 קמ"ש בעיר. הוא לא בטוח מבחינה דינאמית, הוא לא בטוח מבחינה פאסיבית. זה לא רכב שהייתי מכניס אליו שלושה ילדים. אמינות? בהחלט (אבל לא כשמדובר בטורבו בנזין פיצי עם קילומטראז' גבוה).
    אגב, יצא לי לנסוע בדאסטר חדשה (ידנית, 1.3 טורבו, 4X4) והיא היתה מודרנית לחלוטין מבחינת ההתנהגות שלה. שום דבר ממה שרשמתי על ההתנהגות של הסנדרו לא תקף לדאסטר ההיא אבל איזה אמינות היא תציג? לא ברור...

סוזוקי באלנו גם יכולה להיות אופציה טובה (יש להם עוד כמה דגמים שאולי באים בחשבון) וכמובן שהימנעות מגירים רובוטיים ומנועי טורבו היא דבר חשוב מבחינת האמינות (למרות שלכל כלל יש יוצאים מן הכלל לשני הכיוונים)
    נהגתי בסנדרו (כשהייתי בביקור ברוסיה) ונהגתי אלפי קילומטרים בלוגאן MCV של אבא.
    בשני המקרים - אמנם חווית נהיגה לא הייתה שם, אבל ההתנהגות של הרכב לא הרגישה מסוכנת בשום צורה, גם כשמדובר בכבישים מפותלים.
    יכול להיות שנהגת ברכב דפוק - עם לחץ לא תקין בצמיגים, תקלה מכאנית או תיקון גרוע אחרי תאונה?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    לשאול המלצות לאוטו משפחתי בפורום אופנועים זה כמו לבקש מתכון להמבורגר בפורום של צימחונים. בחור ביקש
    "2 כסאות תינוק ובוסטר לילד גדול".
    זה דורש רכב יחסית רחב, בנזין או דיזל. בכל אלה:
    טויוטה אוריס, מאזדה 3 האצ'בק, סוזוקי באלנו - אתה תתקשה לשים 2 כסאות ובוסטר ביחד.

זה תמונת ראי של תשובה של אישה ששואלים אותה "איזה אוטו את רוצה?", והיא עונה "ירוק". ידנית? טורבו? דיזל? איך כל זה יעזור כאשר כמעט כל רכב 5 מושבים הוא פשוט צר מדי. בשביל 2 כיסאות ובוסטר ביחד קונים רכב 7 מושבים.
    מיצובישי אאוטלנדר לדוגמא.

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    לשאול המלצות לאוטו משפחתי בפורום אופנועים זה כמו לבקש מתכון להמבורגר בפורום של צימחונים. בחור ביקש
    טויוטה אוריס, מאזדה 3 האצ'בק, סוזוקי באלנו - אתה תתקשה לשים 2 כסאות ובוסטר ביחד.

זה תמונת ראי של תשובה של אישה ששואלים אותה "איזה אוטו את רוצה?", והיא עונה "ירוק". ידנית? טורבו? דיזל? איך כל זה יעזור כאשר כמעט כל רכב 5 מושבים הוא פשוט צר מדי. בשביל 2 כיסאות ובוסטר ביחד קונים רכב 7 מושבים.
    בקורולה נכנס, מנסיון של חבר עם 3 ילדים.
    אבל אמרתי כבר, דאצ'יה לודג'י. הכי הרבה מקום לשקל שאפשר לקבל.
    לדעתי גם רכבים בסגנון הקונקט/ברלינגו/דובלו יעשו עבודה, רק שלטעמי המחיר שלהם גבוה מדי. בלודג'י אפשר להשיג יחס "מצב רכב/מחיר" טוב יותר, ועוד לקבל 7 מקומות.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה

לא יודע על מה אתה מדבר נכנס בקלות
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

רק צריך לוותר על האיזופיקס. ואגב, מי שחושב שהג'יפונים למיניהם בהכרח מרווחים יותר במשב האחורי טועה. גם בsuv הגדולים לא יכנסו שלושה מושבים אם הקיצוניים מחוברים באיזופיקס.

Member
    אכן עסק ביש, על איזו פיקס אני כמובן לא יכול לוותר..
    בנוגע לדאסטר שנרשם פה... נסעת אני מניח על אחת חדשה, מה קורה בארוך טווח זה רק הזמן יאמר. בכל זאת - דאסטר..
    הרכב בסופו של דבר לא צריך להיות פינוק. להסיע אותנו מא' לב' בנסיעות משפחתיות. ביום יום לאישתי יש רכב ולי יש את האופנוע אז זה בעיקר לטיולים בסופשים (לא חייב יכולות שטח, אם בא ברוך הבא אבל זה לא צורך).
    ופורום אופנועים זה לא רלוונטי. לאופנוענים אין משפחות? אין ילדים? הם לא צריכים למצוא פתרונות שינוע ל4-5 נפשות?

עריכה: למה להתרחק מטורבו וגיר רובוטי? הזמנה לתקלות? לא אמין? כי היום לכל רכב שני יש טורבו
    עריכה 2: אני לא מצפה להכניס את שלושת הילדים מאחורה, אין בעיה שכיסא תינוק אחד יהיה מקדימה, אבל צריך רכב שאפשר לבטל בו כריות אויר (בשלי כרגע לא ניתן)
    נערך לאחרונה על ידי 400SM; 24-06-2020 בשעה 22:04.

Senior Member
    רוב הגירים הרובוטיים הם בעייתיים מבחינת האמינות. אלה של קונצרן פולקסווגן (בדגש על 7 הילוכים עם מצמדים יבשים) הם אסון אבל אם לומר את האמת, רוב הרכבים שהם מייבאים לארץ הם אסון (למעט גירסאות דיזל ידניות שמציגות אמינות סבירה פלוס). גם אלה של פורד בעייתיים ביותר (ותזהר מפורד פוקוס עם תיבה רובוטית). אלה של יונדאי/קיה הם קומסי/קומסה.
    מבחינת מנועי טורבו, זה תלוי. בגדול, לא הייתי נמנע ממנוע 1.4 שמוציא ~24 קג"מ (בכפוף לחיפוש ספציפי לגבי צרות מוכרות) או מנועים גדולים יותר עם יחס דומה של מומנט/נפח. מנועים קטנים יותר במכוניות גדולות (או מנועים עם טורבו בלחצים גבוהים יותר) הם כבר סימן שאלה. גם מנועי 3 צילינדרים הם סימן שאלה קל עם פוטנציאל לפגיעה באמינות. סקודה אוקטביה משומשת עם מנוע טורבו בנפח ליטר בודד, שלושה צילינדרים ותיבת DSG זה דוגמא למה לא לקנות...

אני רוצה לשבור עוד סטיגמה.
    איזופיקס לא חד משמעית יותר בטיחותי. היו כאן דיונים בנושא, ואפשר גם להריץ חיפוש ברשת. היתרון העיקרי של איזופיקס הוא שהוא אמור להיות קצת יותר אידיוט-פרוף.