עקב הנמכת גובה כידון אני חייב לקצר את הכבל קלאץק המקורי בלפחות 10 ס"מ.
מעירים אפשרות לקצר את הכבל ושייצא אמין וחזק כמו המקורי?
עקב הנמכת גובה כידון אני חייב לקצר את הכבל קלאץק המקורי בלפחות 10 ס"מ.
מעירים אפשרות לקצר את הכבל ושייצא אמין וחזק כמו המקורי?
אם הייתי במקומך הייתי מנסה לקצר את הנוכחי. חותך מצד הידית ומלחים בהלחמת כסף סופית חדשה. אני לא יודע כמה טוב זה יעבוד במציאות, אבל אם הייתי במקומך זה היה ההימור שלי. אפשרויות אחרות שלך הן להזמין כבל custom made (יקר יחסית) או לחפש כבל מאופנוע אחר שמתאים בסופיות ובמידות
Sent from my GM1913 using Tapatalk
למה בעצם אתה צריך לקצר את הכבל? לא משנה לו המרחק שהוא עובר, אלא רק המרחק בין הסופית, לתופסן של המעטפת.
אין אפשרות לנתב אותו כך שיעשה לופ יותר ארוך?
למה לא לקנות נועל כבל עם בורג במקום לשבור את הראש עם הלחמות וסופיות..?
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
כי זה פתרון זמני שמחזיק כמו שהוא עולה
הנסיון שלי אחר. הם לא מחזיקים לאורך זמן במיוחד באופנועי כביש והכבל נוטה להקרע אחרי נקודת הלחיצה של הבורג
מעבר לזה ואולי קצת פחות רלוונטי לנושא השרשור, נתקלתי גם בתופעה בלא מעט אופנועים (לי יצא לראות ביפנים בעיקר) ש"מסרבים לקבל" כבלי קלאצ' אפטרמרקט, הם פשוט נקרעים. אני לא יודע לשים את האצבע על מה גורם להם להקרע, בהשוואה חיצונית תמיד נראו מאוד דומים, אבל דה פקטו החזיקו תקופה קצרה מאוד בהשוואה לכבל מתוצרת מקורית (שעולה פי 2-3)
מהנסיון שלי:
שמתי לב שיש 2 סוגים בכבלים ובסופיות, כבל "הבי דיוטי" יחזיק יותר. הבדל כספי זניח בין השניים.
נתקלתי לרוב בקריעה של הכבל באיזור הידית כאשר:
1) ידית המצמד לא עבדה כראוי עקב מתח כבל לא נכון
2) קדח הידית התרחב (אופנועים ישנים).
3) תחזוקה לקויה (חוסר שימון\ניקוי)
באיזור המצמד:
1) סגירה ופתיחה שהחלישו\גזרו את הכבל
2) תחזוקה לקויה (חוסר שימון\ניקוי)
כבל מקורי לרוב מגיע ביחד עם השרוול ולכן עולה פי כמה יותר, אין ספק שהוא הכי עדיף, תיקוני דרך\אין תקציב - כבל "הבי דיוטי" או מה שמשיגים רק לדאוג לנקות ולשמן\לגרז + לתת תשומת לב למכלול כדי לראות מה גרם לקרע.
קפיצי מצמד מחוזקים להערכתי גם יכולים לקצר את אורך החיים של הכבל..כנ"ל גם שימוש "ספורטיבי".
תוהה אצל מי הציוד בשביל לבצע בדיקת מתיחה עד כשל לכבלים![]()