כדי לרדת מהאספלט אתה רוצה אופנוע קל משקל עם צמיגים מתאימים ומהלך בולמים ארוך. זה המשולש הנכון וכל ניסיון לרבע אותו עם אופנוע כבד, שם תנ"כי וצמיגים לשטח או אופנוע קל עם מהלך בולמים קצר לא יצלח.
היי חברים.
אז אחרי מספר שנים של רכיבת כביש בכל חור בארץ, עם סובב ישראל כחלק מהרשימה, אני רוצה להתחיל לרדת לשטח.
כרגע רוכב על NC700X כחצי שנה. האופנוע מגיע עם מגן גחון של SW Motec, מגני מנוע ומגן רדיאטור. כרגע הצמיגים הם בני 3 חודשים - רואד 5 עם ק"מ די אפסי עליהם.
עלתה המחשבה להחליף למשהו נוסח טנרה 660, אבל באמת שמרגיש לי שרק קניתי את ההונדה ומבחינת עלויות אחזקה האופנוע באמת מתאים לי ולא בא לי להכנס להרפתקאה כלכלית עכשיו. רכבתי לא מזמן גם על DR650 וללא ספק זה אופנוע שהייתי לוקח למסע ארוך אבל ככלי רכב יחידי בארץ בכל עונות השנה, אני לא יודע כמה הוא יעבוד.
האם, בגדול, אם אשים צמיגים קצת יותר אגרסיביים ומגני ידיים, אוכל לרדת לשטח בינוני? לא מתכוון לחצות את הסהרה אבל ממעט הכורכר שעשיתי עם האופנוע, הקדמי בורח מהר בחצץ וזה לא משרה בטחון בלשון המעטה. כאופנוע כביש אני מבסוט לגמרי מההונדה ולא צריך יותר מזה, אבל יש לי ג'וק בראש שבא וחוזר, אותו ג'וק שהשאיר לי חור במנוע ב-GS500 על כביש 10.
אשמח לעצה/הכוונה/המלצה לחומוס טוב בלי קשר
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
כדי לרדת מהאספלט אתה רוצה אופנוע קל משקל עם צמיגים מתאימים ומהלך בולמים ארוך. זה המשולש הנכון וכל ניסיון לרבע אותו עם אופנוע כבד, שם תנ"כי וצמיגים לשטח או אופנוע קל עם מהלך בולמים קצר לא יצלח.
הNC לא ממש כלי לשטח.
גלגלים יצוקים ומרווח גחון לא ממש גבוה.
אבל מאידך ברכיבה מדודה וצמיגים עם פרופיל קצת יותר "קרבי" לשטח ובתוספת המיגונים ניתן בהחלט לרדת איתו לכל שביל כל עוד אתה רוכב בקצב מדוד.
יש לא מעט סירטונים של חברה אוסטרלים שחוצים את האווטבק עם הNC.
אם אתה מחפש קצת יותר אז כן כדאי לחשוב על משהו אחר.
DR650 אחלה כלי אבל החיים בבין עירוני יצריכו סבלנות וכריות לטחורים.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
תמיד עדיף כלי יעודי למטרה ולא לאנוס אופנוע לעשות דברים שהוא לא תוכנן להם.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
לדעתי צרצרון שטח יעלה לך פחות מהסבה חלקית של ה nc ומהתיקונים שהשטח יביא איתו. כבונוס יהיה לך כלי ייעודי לשטח שידע להתמודד טוב יותר מכל nc (גם המשודרגים) וילמד אותך את הטכניקה כמו שצריך.
תגדיר את השימושים שלך ואת החשיבות
טבלה נוסח שושנים ואז תחליט מה הכי קרוב למה שאתה צריך
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אופנוע דוש הוא פשרה. כמו שנאמר, תגדיר את הצרכים שלך (בשטח די הגדרת, תמשיך בצרכי כביש).
האופנוע הכי מוצלח וורסטילי שהיה לי היה הdr650. אבל היום, כשאני צריך כל יום לתפור את כביש 6 במהירות של 120-130, זה כבר לא היה מתאים. כנ"ל לגבי נסיעה ארוכה לצפון/דרום פעם בשבוע שבועיים.
כשהייתי בן עשרים וקצת זה היה שווה. היום קצת פחות.
לגבי הnc, לא חושב שיש מה לחפש איתו בשטח. גם אם יש כמה אוסטרלים שעושים את זה. מה חינה הזאת, אין הבדל בינו ובין הgs500שהיה לך.
אני לא יודע מה זה שטח בשבילך, אבל אם מדובר במה שהוא יותר משבילים כבושים, אין לך מה לחפש שם עם NC
Sent from my GM1913 using Tapatalk
עם רעיון דומה הגעתי אחרי המון (המון!) התלבטות ל-NC ובאמת שאם לא זורקים פה את פקטור השטח אני מבסוט מהכלי. לא ראיתי את המכונאי שלי מלפני הקורונה וזה מדהים בעיניי.
כנראה שהדבר הכי "קרוב" הוא טנרה 660, שאין לי מושג כמה ק"מ הוא יחזיק עד שיתפגר. ה-DR ידרוש המון שפצורים בשביל להביא אותו למצב קרוב למה שארצה ממנו, וסטוק הוא ממש לא יספק אותי.
אז מהנושא של שטח עם ה-NC ירדנו. לגבי מחליף פוטנציאלי - נראה קודם איך מתקדם עם הלימודים ושאר ההוצאות. בתקופה של חוסר וודאות אני נהנה מהעובדה שיש לי כלי שמניע כל בוקר בלי שיהוקים והכסף היחיד שאני מוציא עליו הוא במשאבת הדלק.
מה ה660 יתן לך שהdr לא? אלא אם אתה גבוה וכבד.
בהנחה ואתה גר בפריפריה הרחוקה - קנה לך אופנוע אינדורו (מקצועי או סמי-מקצועי) ישן ותרכב עליו במקומות ללא אנשים. כל עוד אתה לא מבטח אותו ומתחזק לבד, התחביב לא מאוד יקר, להערכתי הגסה מסתכם ב-400-500 שקלים בחודש.
אופנוע סביר אפשר להשיג בעשיריה +/-.
משהו בסגנון הזה:
https://www.yad2.co.il/s/c/0khta0
https://www.yad2.co.il/s/c/gcitn3
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לא יעבוד. אני לא גר רחוק מספיק בפריפריה ואצלנו השוטרים מאוד "על זה" בכל הקשור לכלי שטח שמסתובבים בכביש בדרך לשטח.
ולשאלה מה ה-660 יתן? ככל הנראה נוחות בהרכבה ומהירות שיוט גבוהה יותר.
החלטתי שלעת עתה נישאר עם ה-NC. בכל אופן אני מתכנן מסע סובב עולם עם ה-DR אז כשזה יגיע, אקנה אחד ואאבזר אותו בארץ לפני כן. אבל זה סיפור ליום אחר.
מה עם זה?
https://www.yad2.co.il/s/c/0a87sc
קצת יקר ברכישה, אבל נראה שמור ועדיין באחריות. כבונוס יש לך רישיון לעלות לכביש.
כמו שכבר נכתב כאן,הטנרה הוא אמנם גבוה אבל שוקל כמו טנרה 700 שני צילינדר אז זו אופציה לא משהו.
לשטח קנה משהו קל ,דוש 250/400 שיהיה לך קל להרים אחרי נפילה.תשאיר את ההונדה למשחקי כביש