מה קורה חברים, רציתי לדעת מה יותר יקר להחזיק.. רכב פרטי או אופנוע 400 סמ"ק.
מה קורה חברים, רציתי לדעת מה יותר יקר להחזיק.. רכב פרטי או אופנוע 400 סמ"ק.
מי שקונה דו"ג בגלל "מחיר" לא ישרוד שבוע, לדו"ג כל כך הרבה חסרונות וסכנות שאין שום מקום להשוואה.
דו"ג קונים מאהבה ומהבנה של מכלול ה-"חבילה" לחבילה הזאת נלווה שק של הוצאות שלא קשורות בכלל לכלי.
אם אתה בעניין של נוחות מזגן העברת ציוד בטיחות חיסכון וקמצנות סע חביבי אתה לא בנתיב.
אגב הרבה קנו דו"ג ומהר מאד נדבקו במחלה ועברו הלאה לאופנוע ויש להם היום מינוס בבנק.
דו"ג קונים מאהבה.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
לא "דו"ג" אלא אופנוע כבד. ורסיס 1000 או דוקאטי מולטיסטראדה - קונים מאהבה לתחום, כי לאף אחד אין באמת צורך בזה. מקביל לגמרי לרכישת מרצדס E-CLASS, טויוטה לנד קרוזר או אלפא ג'וליה.
הונדה CB500, סוזוקי DR650 או כל אחד מאופנועי 250 בהחלט אפשר לקנות פשוט כי אתה צריך כלי תחבורה יעיל שלא עומד בפקקים, ועושה את זה בעלות סבירה.
זאת המקבילה לרכב משפחתי/קומפקטי - בהתאם לתוואי הנסיעה והדרישות.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
למה?
אם יש לך קטנוע ויורד גשם אתה לא נרטב?
אם יש שמן על הכביש אתה לא מחליק?
אתה לא צריך להשקיע בקסדה מעיל כפפות שרשרת?
לא חם לך בקיץ וקר לך בחורף?
קטנועים לא נגנבים?
ביטוח צריך?
הנהג הישראלי מרחם על בעלי קטנועים?
את ההשפלות של בעלי האופנועים אתה לא אוכל?
צובטים אותך אתה לא מצטבת?
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לדעתי אתה ושושנים מדברים על 2 דברים שונים... אגב, שניכם לא טועים לאור העובדה שפות"ש לא טרח לפרט דו"ג או רכב ספציפי...
פות"ש - יש שני נקודות קיצון, וביניהם יש את האמצע:
הקיצון האחד הוא כלי מודגם, מיגון מלא ואיכותי, ביטוח חובה+ג/מקיף, וטיפולים בזמן או לפני הזמן.
הקיצון האחר הוא כלי בינוני מינוס, חולצת T, ביטוח חובה+ג/ללא ביטוח, וטיפולים שמסתדר.
מבחינת רכב [באופן כללי בלבד]
ביטוח לרוב זול יותר
מרווח טיפולים לרוב גדול יותר
אין צורך במיגון
פוטנציאל סחירות גבוה יותר - פשוט כי יש יותר אנשים שנוהגים ברכב
מסכים ולא מסכים. את האופנוע הנוכחי שלי (הונדה NC) בחרתי לא במעט בגלל שיקולי עלויות אחזקה. החלק של ה"אהבה" היה לקנות אופנוע בנפח 700 סמ"ק ולא קטנוע בנפח רבע ליטר. כן, משלמים 100 שקל יותר בביטוח בחודש (אוי אוי אוי), אבל במשך חצי שנה ו-8000 ק"מ לא ראיתי את המכונאי שלי פעם אחת, יש לי עוד 4000 ק"מ לטיפול הבא ועלות האחזקה הממוצעת שלי מסתכמת ב-30-50 שקל לדלק מדי פעם. וכן - כאופנוע כביש ,ה-NC לגמרי מספק אותי.