ברור.
אבל למישהו שגר ועובד בגוש דן רבתי, והנסיעות הן מנהלתיות ורובן עירוניות, אין מה להשוות נוחות ועלות של קטנוע מול רכב.
לא פקקים ולא חנייה מהווים פקטור, שני הסיוטים של המתניידים ברכב.
העלות החודשית של קטנוע 250-300 (כולל ביטוח, טיפולים, ירידת ערך וכו וכו) היא סדר גודל של 1500-2000 שח, מול סביבות 3000-3500 לרכב ממוצע.
הכל נכון, אבל אם אתה לא מוכן או אוהב את החבילה הנלוות לדו"ג-יותר קשה להחזיק כזה!
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
גם אם אתה לא אוהב לרכב על אופניים, גדל הסיכוי שתעדיף לנסוע באוטובוס.
יאללה, גם אני אחלוק את ה"אני מאמין" שלי בנושא:
כל כלי תחבורה טוב למטרות שלשמן הוא נועד:
משאית - לשנע ציוד וסחורה.
מכונית פרטית - לשנע מספר נוסעים על ציודם.
אופנוע/קטנוע בינוני - לשנע אדם בודד או זוג ללא ציוד למרחקים בינוניים, גם אם אלה כוללים עומסי תנועה משמעותיים, ובהינתן תנאי אקלים נוחים.
אופנוע /קטנוע קטן - אותו דבר, רק למרחקים קצרים ובדגש על סביבה עירונית.
אופניים - לשנע אדם בודד ללא ציוד למרחקים קצרים מאוד ובסביבה עירונית/כפרית.
כל עוד משתמשים בכל כלי למטרה שלשמה הוא נועד - הכל בסדר, והחסרונות המובנים בכל כלי וכלי מתקבלים בהבנה. לא נדרשת שום אהבה מזוכיסטית לתחום כדי להצדיק את הבחירה.
כשבוחרים לעשות את הפקקים של ת"א על גבי R1 או בטנדר אמריקאי - סובלים.
כשבוחרים לנסוע על בסיס יומי מי-ם לת"א על קטנוע 125 - סובלים.
כשבוחרים להגיע מדי יום לעבודה בתוך גוש דן לבד ברכב הפרטי, כמו שרוב המדינה עושה - גם סובלים.
כדי להימנע מדיסוננס קוגניטיבי (אם אני עושה הכל נכון, אז למה אני סובל?) ולתרץ את הסבל, ממציאים כל מני טיעונים. השניים הפופולריים הם אותה אהבה מזוכיסטית (נפוץ אצל רוכבים על אופנועים כבדים שמתלוננים על כמה ה"תחביב" יקר, ובעלי רכבי ספורט/ג'יפים) או ה"זהירות" והפחד להיפצע (נפוץ אצל אנשים שמעבירים 3-4 שעות ביממה בפקק, אך לא מוכנים להשאיר את הרכב הפרטי לסופ"ש בלבד ולהתנייד לעבודה על כלי מתאים יותר).
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
הכל טוב ויפה, מה ששושנים אומר, אם אני מבין אותו נכון, זה הדוגמא הבאה:
מי שאוהב ומחובר לתחום יסע בדו"ג בכל מזג אויר, כי חמסין או סערה לא ישנו את האהבה שלו לרכיבה/לכלי שעליו הוא רוכב, בעוד מי שלא, בגשם הראשון ימכור את הדו"ג/יעבור לנסיעה באוטובוס עד יעבור זעם....
כולם מתלוננים בשלב כזה או אחר, ההבדל הוא שאצל אחד זו סתם הוצאת קיטור, ואצל האחר זו סיבה להשאיר את הדו"ג בחניה/למכור אותו.
או במילים אחרות, מה המחיר שאתה מוכן לשלם עבור התענוג.
מה שכן נכון אולי לומר שיש כמה רמות לאהבה וסוג האהבה...
יש אנשים שממש [אבל ממש] לא אוהבים פקקים ומאוד אוהבים למצוא חניה מהר, גם אנשים כאלו סביר שיאהבו לרכב על דו"ג ויהי מה ויעלה הביטוח כמה שיעלה![]()
אז שושנים אומר... אני חולק עליו.
לא כל מי שרוכב בגשם עושה את זה מאהבה גדולה - יש כאלה שפשוט מעדיפים 20 דקות של נסיעה בגשם על שעה וחצי ברכב או אוטובוס.
ואלה שלא רוצים לרכב בגשם - לא בהכרח ימכרו את הקטנוע/אופנוע. אולי הם פשוט יסעו יומיים באוטובוס/מונית/טרמפ, ואז יחזרו לנסוע בקטנוע כמזג האוויר ישתפר?
אני אומר את מה שאני אומר מהיכרות עם המון חבר'ה שהגיעו עם קטנועים או אופנועים קטנים למגוון רכב של משרדי הייטק ברחבי גוש דן שבהם עבדתי בעשור האחרון.
רובם לא הגדירו את עצמם כ"אופנוענים", לא עטו מעיל עור, לא התעסקו עם הכלי מעבר לבדיקת לחץ אוויר בצמיגים (וגם זה לא כולם).
הם פשוט התניידו מהבית לעבודה, לסידורים וללימודים על הכלי היעיל ביותר. חלקם עשו את זה שנים רבות, וממש לא רצו למכור במבול הראשון - חצי קנו חלפ"ס, וחצי השני השאיר את הקטנוע בבית לכמה ימים.
מצד שני - גם מי שאוהב אופנועים (כמוני וכמו רבים מהחברים שלי) עם הזמן נרגע. הרומנטיקה נשחקת, ואתה מבין שנסיעה במבול - זה לא כיף, זה לא מגניב, וזה לא מעיד עליך כלום חוץ מזה שאין לך ברירה אחרת אלא להיות בכביש בתנאים המגעילים האלה. זה לא גורע מהאהבה לאופנועים, זאת פשוט ראיה פרגמטית ומפוכחת יותר.
ואז - או שאתה משאיר את האופנוע בבית, ולוקח את הרכב לעבודה - או שאתה רוכב, כי אתה מעדיף 40 דקות של "לא כיף" על שעתיים זמן מבוזבז.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
זה בסדר גמור לחשוב אחרת, חלק מי מה שיפה בפורום - מגוון הדעותובהמשך למה שכתבת, זה בדיוק למה כתבתי בתגובה שלי את זה:
מה שכן נכון אולי לומר שיש כמה רמות לאהבה וסוג האהבה...
יש אנשים שממש [אבל ממש] לא אוהבים פקקים ומאוד אוהבים למצוא חניה מהר, גם אנשים כאלו סביר שיאהבו לרכב על דו"ג ויהי מה ויעלה הביטוח כמה שיעלה
בדקתי לפני 10 שנים עלויות אחזקת רכב בנסועה שנתית ממוצעת כי הייתי צריך להעריך עלויות מול מערכת גפ"ם.
אחזקת רכב מתחילה מאזור 4,000 ש"ח לחודש.
הסכום כולל הכל- דלק ביטוחים תיקונים טיפולים ירידת ערך צמיגים ועד לעץ ריח. חלק גדול מהסכום הוא דלק. מתחיל באזור ה- 1,500 ש"ח בחודש.
את הנתון הזה לא מצאתי אז באינטרנט.
לא בדקתי עלויות אופנוע ולא קטנוע אבל נראה לי שיש פער משמעותי לטובת הדו"ג.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
המחיר שנקבת יותר רלוונטי למשאית פול טריילר.
לרכב פרטי נסועה שנתית ממוצעת היא באזור ה 10K ק"מ.
רכב פרטי סטנדרטי מודרני נכנס למוסך אחת לשנה \ כל 15K ק"מ - זה עולה באזור ה 1200 - 1500 ולא מחליפים את הצמיגים בכל שנה.
למבוגר עם וותק נהיגה סביר ביטוח חובה + ג לא עולים על 2000 שקלים לשנה.
צריכת דלק בממוצע היא 1:15.
למרות שביחס לדוג פקקים מכפילים את הצריכה פי כמה.
קטנוע מטופל בתדירות גבוהה.
קטנוע ממוצע נכנס לטיפול כל 5,000 ק"מ (ויש שכל 3,000) או שנה.
כל טיפול שני או שלישי עולה באזור ה 1200 - 2000 שקלים - תלוי דגם.
להרבה אופנועים בלי RR בדגם יש מרווח טיפולים נדיב - בערך פי 3 משל הקטנוע.
טיפולים קטנים גם זולים או אמורים להיות משל הקטנועים.
דוג מנצח באגרת רישוי ובדלק.
מעבר - יקר יותר בייחוד קטנועים.
נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 17-07-2020 בשעה 10:44.
מה??? אתה מחזיק אוטובוס??
אני מחזיק גם רכב.
ביטוח- חובה +ג + מקיף- 2500 שקל בשנה (ועיגלתי ללמעלה).
דלק- בחודש שאני מלא זה אולי 500 לחודש. וגם זה בלחץ.
טיפולים? לפני שבועיים עשיתי טיפול- פילטר שמן, פילטר אויר, פילטר מזגן, שמן ו4 פלאגים- פחות מ400 שקל. טיפול כזה פעם בשנה.
תקלות שוטפות- אין לי. ולא, אני לא מחזיק רכב פאר/חדש. רכב 2014, ידני, מיני, עם 70 אלף קילומטר.
*גם כשלא היה לי דו"ג להסתמך עליו והייתי נוסע אך ורק ברכב ההוצאות היו אותו דבר. הדלק? אולי 100 שקל בחודש יותר.
ההוצאה היחידה שהייתה משמעותית יותר- דוחות חנייה בחסות פקחי עריית ירושלים הנחמדים. (שיילך לתרופות של הילדים של ראש העיר, אינשאללה).