עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 57

אשכול: חודש יולי השחור: 9 רוכבי דו-גלגלי נהרגו על כבישי ישראל

Member הסמל האישי של erez59
    Erez Ronen

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    למה אתה חושב שלפגוע במעקה (ממוגן, לא העמודים) במהירות של יותר מחמישים קמ"ש (סתם מספר) תיגמר בלי פציעות קשות או מוות?
    לא אמרתי שאם ימגנו את המעקות אז אף אחד לא ימות,
    אבל יהיה סיכוי שבמקום להתקע בעמוד ולמות (כל עוד הרוכב ממוגן ולא נוסע כמו אידיוט מעבר ליכולת שלו) זה יכול להגמר רק בהחלקה/שברים
    האם אני אומר שזה יציל את כולם? לא, אבל אולי זה ישמור על כמה
    ורק בשביל להדגיש, ידוע שלרוכב יש השפעה מאוד גדולה על התאונות העצמיות וכל מה שהתייחסתי אליו זה רק אלו שבאמת רוכבים נורמלי

ציטוט נכתב במקור על ידי zx2r צפיה בהודעה
    אין ספק שהעלאת רמת הבטיחות הפאסיבית בכביש תגרום לפחות הרוגים, כנ"ל גם רמת המיגון של ההרוגים (שלא מצויינת בכתבה) שהייתה יכולה לתת לנו עוד מידע בנושא, יחד עם זאת, הגורם האנושי או לחילופין "מתפעל המכונה" אחראי לשימוש בה.
    תאונות וטעויות קורות ובכלי רכב שבשימוש בו הסיכוי להיפצע ברמה פטאלית הוא גבוה יש להפעיל יותר שיקול דעת בשימוש בו, כלומר - לא לרכב מעבר ליכולת שלך או של הכלי בהתאם למצב התנועה והדרך.
    4,5,6,9 - תרחישים שקורים כל יום: רכב עובר מנתיב אחר לשני בלי לאותת או בלי להתייחס לסימוני הכביש או שהאופנוען נכנס בבליינד ספוט שלו
    1,3 - איבוד שליטה בשול: לא ברור עקב מה (חול\ חפצים זרים\ בלימת חירום עקב חסימה של השול)
    2,7 - ביצוע ווילי... אחד עקב אי שמירת מרחק, שני עקב ביצוע במסלול עם מרחק בלימה קצר (עדיפות לכביש "פתוח"\ חניון ללא מבנים או אבני שפה שעלולים לגרום למי שלא מיומן לאבד שליטה)
    8 - לא ברור עקב מה איבד שליטה

לטעמי הגורם האנושי (הרוכב) היה יכול למנוע את רוב אם לא כול התאונות הללו אם היה נוהג יותר בשיקול דעת, המיוחדות הן הראשונות (ובתכלס גם תאונה 2) שציינתי שבהן יש להפעיל הרבה יותר שיקול דעת כי הן מערבות גורם אנושי נוסף. תאונה 2 למשל היתה ניתנת למניעה עם שמירה על מרחק בין הרוכבים.
    ארבע הראשונות שציינתי (4,5,6,9) הן תרחישים שרוכבים נתקלים כל יום בכביש ושקשה "יחסית" להימנע מהן לכן עדיף משנה זהירות בסיטואציות כאלו וייתכן כי רכיבה במהירות נמוכה יותר היתה מונעת את חומרת הפגיעה (לא ידוע לנו עד כמה הרוכבים היו מוגנים). אפשר לומר גם כי אם כל הרוכבים היו מקבלים אימוני רכיבה מתקדמת היו נמנעות מרבית מהתאונות ועוד לא הכנסו את מצב האספלט\צבע של הכבישים..
    תראה מה שכתבתי בציטוט למעלה,
    שוב בשביל להדגיש:
    מי שעושה ווילי שלא יצפה אם הוא נופל ומת
    מי שרוכב מהר באזורים הלא נכונים ולא יודע איך להתנהל עם פניות מסוימות כשהוא עוד לא שולט בכלי שלא יתפלאו שהוא מת
    אבל כשיש רוכב אחראי, ממוגן, ששולט בכלי ופתאום מחליק ובמקום להתקע במיגון הוא נחתך ל-2 בגלל העמוד (ראיתי סרטונים מהארץ) זה לא הגיוני ומיותר.
    ואני בהחלט מסכים עם כל מה שאמרת, שקודם כל הרוכב חייב ללמוד את עצמו והכלי לפני שהוא רוכב כמו משוגע ושהוא אחראי 99% מהמקרים
    אבל מבחינת בטיחות דרך גם למדינה יש חלק בזה
    גם המדינה אשמה וגם חלק מהרוכבים בכתבה,
    לרכב בזהירות

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי erez59 צפיה בהודעה
    אמנם מעיל וכפפות יפחיתו מעוצמת הפגיעה בפגישה עם האספלט, אבל אין ספק שברכיבה פרברית/עירונית, כשאתה עטוף בכל שכבות המיגון והזיעה נוטפת מכל נקבובית בגוף, כל מה שעובר במוחך זו החולצה הרטובה מזיעה שאיתה תאלץ להיכנס לפגישה, מה גורם לרמת הריכוז לרדת ולשיקול הדעת להיפגע ומשם הדרך לפגוש את האספלט מהירה יותר.
    שיקול דעת - אתה הרבה בעיר? הרכיבה לא מהירה אז לא צריך חליפת כביש, יש מכנסים ומעילים מאווררים, יש שיריוני רשת, יש צבי צבים. אתה לא חייב להיות "חנוק".
    אתה בעיר ובבין עירוני? העלה רמת מיגון.
    אתה רוכב ספורטיבי? - חליפה.
    זה לא כזה מסובך (;

ציטוט נכתב במקור על ידי Vroom צפיה בהודעה
    לא אמרתי שאם ימגנו את המעקות אז אף אחד לא ימות,
    אבל יהיה סיכוי שבמקום להתקע בעמוד ולמות (כל עוד הרוכב ממוגן ולא נוסע כמו אידיוט מעבר ליכולת שלו) זה יכול להגמר רק בהחלקה/שברים
    האם אני אומר שזה יציל את כולם? לא, אבל אולי זה ישמור על כמה

תראה מה שכתבתי בציטוט למעלה,
    שוב בשביל להדגיש:
    מי שעושה ווילי שלא יצפה אם הוא נופל ומת
    מי שרוכב מהר באזורים הלא נכונים ולא יודע איך להתנהל עם פניות מסוימות כשהוא עוד לא שולט בכלי שלא יתפלאו שהוא מת
    אבל כשיש רוכב אחראי, ממוגן, ששולט בכלי ופתאום מחליק ובמקום להתקע במיגון הוא נחתך ל-2 בגלל העמוד (ראיתי סרטונים מהארץ) זה לא הגיוני ומיותר.
    ואני בהחלט מסכים עם כל מה שאמרת, שקודם כל הרוכב חייב ללמוד את עצמו והכלי לפני שהוא רוכב כמו משוגע ושהוא אחראי 99% מהמקרים
    אבל מבחינת בטיחות דרך גם למדינה יש חלק בזה
    גם המדינה אשמה וגם חלק מהרוכבים בכתבה,
    לרכב בזהירות
    אדגיש, ידוע שלרוכב יש השפעה מאוד גדולה על התאונות העצמיות אך שיהיה ברור, אני לא מוריד אחריות אלא שואף להביא ליותר מודעות, יש מספיק רוכבים שרוכבים בלי ציוד ולא עשו תאונה אף פעם ויש כאלו שגם עם שיא הזהירות וציוד אכלו אותה... אין שום צל של ספק ששיפור תנאי הכביש והמעקות יביא לפחות תאונות פטאליות אבל זה לא יעזור אם רוכבים ימשיכו לרכב ללא מודעות.

אפשר להאשים את "המדינה" אך לטעמי זה יותר מורכב וכבר תלוי ביחסי כוחות\תקציבים\מודעות לנושא בדרג גבוה, ברמת השטח יש שדואגים לטפל אבל ללא דיווח על תקלות (סטייל רמזורים לא מכויילים ותנאי דרך) האחראים לא ידעו על הבעיה לכן באחריותינו לדווח\להביא למודעות אם אנחנו רוצים התייחסות.
    בעיות בדרכים בין עירוניות לרוב מטופלות ע"י חברת נתיבי ישראל, ציונים לכן יהיו בדמות שלטים שמפוזרים ומצהירים על כך. בערים\מושב יש לפנות לרשות האחראית.
    אל תצפו שהם יעלו על זה לבד או יסדרו מהרגע להרגע כי גם ככה הם עסוקים במלא פרוייקטים, אבל ברגע שיש דיווח זה נרשם וזה מצריך התייחסות.
    ראוי לציון כיול הרמזורים שנעשה כאשר כמה רוכב\ים דיווח\ו למוקד, לא יצא לי לראות\לחפש לגבי בורות בכביש.

לגבי המעקות, כבר שנים מנסים להביא את זה לתשומת לב המדינה ובחלק מהמקומות כבר התקינו, מעריך שהנושא תקוע עקב תקציב.
    לגבי סימוני הכביש בצבע "מחליק", לא בדקתי לאחרונה אבל בעבר אאלט בר"ג החליטו להריץ את הפרוייקט, כנראה גם עיניין תקציבי כדי להריץ בכל הארץ.
    אין ממשלה יציבה -> אין חלוקת תקציבים -> הכל תקוע -> יש ממשלה -> יש חלוקת תקציבים -> חלוקה לפי הכי חשוב\דחוף... ויש הרבה דברים שנמצאים לפנינו.
    נגיד שעלות פרוייקט שיפור כל המעקות בארץ שוות ערך לעלות הקמת מחלף שישפר זמני הגעה ומיעוט פקקים, מה יותר "עדיף"? מה יותר "נכון"?
    בסופו של יום כל ההליך הזה ארוך ולוקח זמן ואנחנו שם בשטח כל יום, משנה זהירות ומודעות... זה הכול.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי zx2r צפיה בהודעה
    שיקול דעת - אתה הרבה בעיר? הרכיבה לא מהירה אז לא צריך חליפת כביש, יש מכנסים ומעילים מאווררים, יש שיריוני רשת, יש צבי צבים. אתה לא חייב להיות "חנוק".
    אתה בעיר ובבין עירוני? העלה רמת מיגון.
    אתה רוכב ספורטיבי? - חליפה.
    זה לא כזה מסובך (;

אדגיש, ידוע שלרוכב יש השפעה מאוד גדולה על התאונות העצמיות אך שיהיה ברור, אני לא מוריד אחריות אלא שואף להביא ליותר מודעות, יש מספיק רוכבים שרוכבים בלי ציוד ולא עשו תאונה אף פעם ויש כאלו שגם עם שיא הזהירות וציוד אכלו אותה... אין שום צל של ספק ששיפור תנאי הכביש והמעקות יביא לפחות תאונות פטאליות אבל זה לא יעזור אם רוכבים ימשיכו לרכב ללא מודעות.

אפשר להאשים את "המדינה" אך לטעמי זה יותר מורכב וכבר תלוי ביחסי כוחות\תקציבים\מודעות לנושא בדרג גבוה, ברמת השטח יש שדואגים לטפל אבל ללא דיווח על תקלות (סטייל רמזורים לא מכויילים ותנאי דרך) האחראים לא ידעו על הבעיה לכן באחריותינו לדווח\להביא למודעות אם אנחנו רוצים התייחסות.
    בעיות בדרכים בין עירוניות לרוב מטופלות ע"י חברת נתיבי ישראל, ציונים לכן יהיו בדמות שלטים שמפוזרים ומצהירים על כך. בערים\מושב יש לפנות לרשות האחראית.
    אל תצפו שהם יעלו על זה לבד או יסדרו מהרגע להרגע כי גם ככה הם עסוקים במלא פרוייקטים, אבל ברגע שיש דיווח זה נרשם וזה מצריך התייחסות.
    ראוי לציון כיול הרמזורים שנעשה כאשר כמה רוכב\ים דיווח\ו למוקד, לא יצא לי לראות\לחפש לגבי בורות בכביש.

לגבי המעקות, כבר שנים מנסים להביא את זה לתשומת לב המדינה ובחלק מהמקומות כבר התקינו, מעריך שהנושא תקוע עקב תקציב.
    לגבי סימוני הכביש בצבע "מחליק", לא בדקתי לאחרונה אבל בעבר אאלט בר"ג החליטו להריץ את הפרוייקט, כנראה גם עיניין תקציבי כדי להריץ בכל הארץ.
    אין ממשלה יציבה -> אין חלוקת תקציבים -> הכל תקוע -> יש ממשלה -> יש חלוקת תקציבים -> חלוקה לפי הכי חשוב\דחוף... ויש הרבה דברים שנמצאים לפנינו.
    נגיד שעלות פרוייקט שיפור כל המעקות בארץ שוות ערך לעלות הקמת מחלף שישפר זמני הגעה ומיעוט פקקים, מה יותר "עדיף"? מה יותר "נכון"?
    בסופו של יום כל ההליך הזה ארוך ולוקח זמן ואנחנו שם בשטח כל יום, משנה זהירות ומודעות... זה הכול.
    מילים כדורבנות,
    מקווה שאנשים ייקחו את הכלי ברצינות ולא כאופניים עם מנוע
    אבל איך כרוכב אתה יכול להעלות מודעות?

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    אחריות עצמית-פה מתחיל ונגמר העניין.

עשרות אנשים חוצים את אותו הכביש ביום פעם בכמה זמן מישהו נפגע למה?
    התנועה אותה תנועה, הכביש אותו כביש אבל בכל זאת מישהו נפגע ואחרים לא למה זה קורה?
    כי זה שחצה בניגוד לאחרים טעה, טעה בהערכת המרחק או המהירות, לא היה מרוכז, לא היה מספיק מהיר,
    אלף ואחת סיבות, אבל תוצאה אחת.

אפשר להאשים את כל העולם, אבל יש רוכבים שרוכבים שנים ללא תאונה, ויש רוכבים שכבר צברו כמה וכמה
    תאונות.

אופנוע ספורט מודרני, עולה על היכולות האנושיות בכמה דרגות, לדעת להפעיל אותו נכון צריך המון דברים, לא
    לכל בעל רישיון יש אותם. בצה"ל אם אתה רוצה להיות טייס קרב, יש קריטריון מינימום שאתה צריך לעבור,
    חלק גדול מאד מאוכלוסיה לא עומד בקריטריון המינימום. אח"כ יש קורס מכשיר, ארוך מתיש ומנפה, גם שם רק
    אחוזון מגיע למגמת קרב, למה, כי גם בין הטובים יש טובים יותר שמתאימים למכשיר הזה.

באופנוע כל ממזר מלך, יש לך כסף תעלה על הכלי הכי בן יונה שיש, מי יגיד לך לא, כשתתרסק, ואתה תתרסק
    יתחיל מסע האשמות גלובלי.

מי שלא מצליח להחזיק סיבוב מתרסק לגדר, לא הגדר האשמה, הגדר רק החמירה את הפגיעה, אף טייס לא יאשים
    את המצנח במקרה של התרסקות.

נכנסת לסיבוב עיוור והמתין לך כתם שמן בשיא הסיבוב ולא היה לך זמן לתקן (ברוב המקרים תבין רק אח"כ שמדובר בשמן)
    מי אשם, רוב הרוכבים מהמרים שלא יהיה שם כתם שמן, ב-99.9 אחוז מהמקרים הם צודקים, לא בכולם. מה עושים?
    נכנסים במהירות שגם אם הייתה תקלה תוכל לשרוד ולהגיב, ומתמגנים כאילו אין מחר.

מי שמרים ווילי מרגיש נהדר, מלך העולם, האידיוט הכי מושלם בממלכה, כיסא המלך על גלגלים תמיד יהיה אופציה, במקרה
    הקל תקבל נזיפה ממנהל הבנק. כן ווילי מצליח ב-99.9 אחוז מהפעמים. הבעיה היא כשלא.

יש כל כך הרבה דברים שלא תלויים בהולך הרגל/רוכב כשהוא בכביש האחריות שלנו לצמצם את ה-0.1 בכל שטות אפשרית
    ולהשאיר לכורח עליון את הבמה.

אי אפשר לרכוב בפחד/היסטריה לכן כל הרוכבים חיים בהכחשה, ההכחשה כל כך חזקה שהאמונה מצליחה לטשטש לנו את
    הגבולות. ולא, קורס רכיבה מתקדמת לא יציל אותך בכל מקרה, הוא רק יצמצם את הסיכוי, ירגיע את הפחד ויעצים את ההכחשה.
    אני לא אנקוב בשמות של אושיות רכיבה ומדריכי רכיבה שנהרגו בתאונות.

האחריות היא על הרוכב ועליו בלבד, וזה שעברת באותו סיבוב 1000 פעמים בלי בעיה לא אומר שבפעם הבאה זה יהיה אותו הדבר.

הרכיבה על אופנוע מסוכנת מאד, אבל רמות הסיכון אינן זהות בין רוכב לרוכב.

זה בדיוק מה שכתבתי.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    זה בדיוק מה שכתבתי.
    ואתה צודק.
    אכן זה המצב - מטרתו של הרוכב הזהיר והחכם, זה להשאיר לכוח עליון "רק" 0.01%. אם יעשה את זה, סיכוייו להמנע מפגיעה טובים, גם אם לא ודאיים.
    רוב האוכלוסיה הרוכבת משאירה לכוח עליון (או למזל שלהם) אחוזים הרבה יותר גבוהים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    הסקת מסקנות יפה אבל שגויה.
    גם אם נניח שרק מקרה אחד של איבוד שליטה נבע מליקוי בכביש אז עדיין נשארנו עם 4 הרוגים.
    מקרה מהיום:
    נסעתי בשוליים, פתאום אני קולט מוט מתכת, בשנייה הסטתי כידון והתחמקתי ממנו.
    אם הייתי עולה עליו ונהרג האם מדובר בתאונה עצמית?
    כן.
    האם בגלל מכשול בכביש?
    כן.
    האם יכולתי למנוע אותה?
    בוודאות, כי עשיתי את זה ע"י נסיעה איטית ומבוקרת בשוליים, מבט קדימה ותגובה נכונה.
    אני רואה רוכבים טסים בשוליים ב70-80 קמ"ש ואז שרכב נכנס לשול בפתאומיות אין להם שום יכולת למנוע את התאונה.

מקריאה של כל הדו"ח, לדעתי האישית, היה ניתן למנוע לפחות 50% מההרוגים בנהיגה מבוקרת, נכונה וקריאת הדרך וסכנות עתידיות.
    אני לא אומר שניתן למנוע כל תאונה, אבל זה מתחוור יותר ויותר שלרוכבים יש חלק גדול מאוד במספר ההרוגים השנתי.
    אנחנו רוצים לזרוק אחריות, הגיע הזמן שגם ניקח אחריות על החלק שלנו לפני שאנחנו מתלוננים על שאר הדברים.
    בוא נעזוב רגע מקרים של חוליגנים ושל טמבלים שמזגזגים בין מכוניות על 130 בלי מיגון עליהם, זה לא מעניין אותי, ומבחינתי - שימותו כאלה כמה שיותר.

כשאני עושה משהו לא נכון בכביש אני לא זורק אשמה ולא מחפש להאשים אחרים, אני תמיד מסתכל על עצמי ומה אני עשיתי לא בסדר, ואני מאמין ש99% מהתאונות אתה יכול למנוע.

יחד עם זאת, אתה לא יכול לצפות מכול בן אדם שהוציא רישיון ונוסע על הכביש (וזה כולל ילדים בני 16) לצפות את הנולד ולהיות נהג עם מיומניות של פורמלה 1. זה לא המצב. תאונות קורות ואנשים נהרגים כול יום, תתרגל לעובדה.

המצב של הכבישים העירוניים שבאחריות העיריות המקומיות הוא זוועת עולם, עם יוצא מן הכלל למדינת תל אביב.
    גם במצב של הכבישים שבאחריות נתיבי ישראל לא מזהיר - עם תקציב של 1 מיליארד ש"ח בשנה לתחזוקה (שזה פחות מ1% לעומת הגרעון שנפער בקופת המדינה עקב זריקת הכספים לכול עבר בחצי שנה האחרונה), הכבישים כאן חרא. עובדה קיימת.

להגיד שאני "זורק אחריות" או כול דבר אחר אתה יכול, אבל לא ממש מעניין, כי, אתה מדבר עם בן אדם שבזכותו סללו כמה ק"מ של כביש טובים במצטבר בשנים האחרונות עקב פניות בלי מעצורים לנתיבי ישראל ולרשויות מקומיות ואפילו למבקר המדינה.

יחד עם זאת אני בטוח שאם יהיה ניתוח אמיתי ומעמיק לכול תאונה ותאונה בה נהרג רוכב במדינה, 20% לפחות זה בגלל התשתית.
    אבל, לפי ההיגיון שלך ושל רבים אחרים, כמו שכבר אמרתי, כול העולה על הכביש צריך להיות נביא. לכן, זה תמיד אשמתו, ואין מה לסלול ולתחזק כבישים....הרי זה אחריות הנהג. גם אם יהיו 40 לאורך של 100 מטר, הנהג אשם...

רק תזכור את זה בפעם הבאה שאתה מחליק בגלל צבע שמן של סימון הכביש או בור בכביש, אל תחפש אשמים ואל תתבע את העירייה, או את נתיבי ישראל...

מיציתי כפרה...

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 1122 צפיה בהודעה
    בוא נעזוב רגע מקרים של חוליגנים ושל טמבלים שמזגזגים בין מכוניות על 130 בלי מיגון עליהם, זה לא מעניין אותי, ומבחינתי - שימותו כאלה כמה שיותר.

כשאני עושה משהו לא נכון בכביש אני לא זורק אשמה ולא מחפש להאשים אחרים, אני תמיד מסתכל על עצמי ומה אני עשיתי לא בסדר, ואני מאמין ש99% מהתאונות אתה יכול למנוע.

יחד עם זאת, אתה לא יכול לצפות מכול בן אדם שהוציא רישיון ונוסע על הכביש (וזה כולל ילדים בני 16) לצפות את הנולד ולהיות נהג עם מיומניות של פורמלה 1. זה לא המצב. תאונות קורות ואנשים נהרגים כול יום, תתרגל לעובדה.

המצב של הכבישים העירוניים שבאחריות העיריות המקומיות הוא זוועת עולם, עם יוצא מן הכלל למדינת תל אביב.
    גם במצב של הכבישים שבאחריות נתיבי ישראל לא מזהיר - עם תקציב של 1 מיליארד ש"ח בשנה לתחזוקה (שזה פחות מ1% לעומת הגרעון שנפער בקופת המדינה עקב זריקת הכספים לכול עבר בחצי שנה האחרונה), הכבישים כאן חרא. עובדה קיימת.

להגיד שאני "זורק אחריות" או כול דבר אחר אתה יכול, אבל לא ממש מעניין, כי, אתה מדבר עם בן אדם שבזכותו סללו כמה ק"מ של כביש טובים במצטבר בשנים האחרונות עקב פניות בלי מעצורים לנתיבי ישראל ולרשויות מקומיות ואפילו למבקר המדינה.

יחד עם זאת אני בטוח שאם יהיה ניתוח אמיתי ומעמיק לכול תאונה ותאונה בה נהרג רוכב במדינה, 20% לפחות זה בגלל התשתית.
    אבל, לפי ההיגיון שלך ושל רבים אחרים, כמו שכבר אמרתי, כול העולה על הכביש צריך להיות נביא. לכן, זה תמיד אשמתו, ואין מה לסלול ולתחזק כבישים....הרי זה אחריות הנהג. גם אם יהיו 40 לאורך של 100 מטר, הנהג אשם...

רק תזכור את זה בפעם הבאה שאתה מחליק בגלל צבע שמן של סימון הכביש או בור בכביש, אל תחפש אשמים ואל תתבע את העירייה, או את נתיבי ישראל...

מיציתי כפרה...
    אתה לוקח אישית, וחבל.
    לא רשמתי ש*שאתה* אישית זורק אחריות, הכוונה הייתה (ואני בטוח שהבנת זאת) שאנחנו, אוכלוסיית הרוכבים, זורקת אחריות.
    אני כמובן מצפה לתחזוקה נאותה ובכבישים סבירים.
    אבל המציאות היא שאת מרבית התאונות,גם אלו שקרו בגלל בור בכביש או צבע מחליק ניתן היה למנוע.
    לדוגמה אני בסיבובים משתדל מאוד לא לעלות על הצבע המחליק.
    האם זה אומר שתמיד אצליח לעשות זאת? כנראה שלא.
    המטרה היא לא למנוע כל תאונה, אבל לנסות לצמצם למינימום.

מצטער, 1122, אתה טועה ומטעה - הכבישים בארץ לא רעים בכלל.
    ציבור המשתמשים בהם מתנהג בצורה מזלזלת, אלימה וחסרת אחריות - בין עם על 4 ובין עם על 2 גלגלים.
    בשילוב עם העליה בצפיפות - זאת הסיבה שכמות ההרוגים והפצועים יכולה רק לעלות. ברכב המגמה הזאת מתאזנת לרמה כלשהי עם השיפור בבטיחות הפאסיבית - ברכבים של שנות ה-80 בשילוב עם העומס וצורת הנהיגה של היום, היינו עם אלף הרוגים בשנה לפחות.
    באופנועים אין מה שיאזן, כי אמצעי הבטיחות הפאסיבית (שזה בעצם ציוד מיגון) א. פחות יעילים ב. פחות נפוצים (אף אחד לא מנתק את כריות האוויר ברכב ליסינג שלו, אבל רבים בוחרים לרכב ללא מיגון כי חם) ג. פחות מתקדם (פרט לאפודים המתנפחים, שום דבר לא השתנה משמעותית בתחום ב-20 שנים האחרונות).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    ציבור המשתמשים בהם מתנהג בצורה מזלזלת, אלימה וחסרת אחריות - בין עם על 4 ובין עם על 2 גלגלים.
    בשילוב עם העליה בצפיפות - זאת הסיבה שכמות ההרוגים והפצועים יכולה רק לעלות. ברכב המגמה הזאת מתאזנת לרמה כלשהי עם השיפור בבטיחות הפאסיבית - ברכבים של שנות ה-80 בשילוב עם העומס וצורת הנהיגה של היום, היינו עם אלף הרוגים בשנה לפחות.
    באופנועים אין מה שיאזן, כי אמצעי הבטיחות הפאסיבית (שזה בעצם ציוד מיגון) א. פחות יעילים ב. פחות נפוצים (אף אחד לא מנתק את כריות האוויר ברכב ליסינג שלו, אבל רבים בוחרים לרכב ללא מיגון כי חם) ג. פחות מתקדם (פרט לאפודים המתנפחים, שום דבר לא השתנה משמעותית בתחום ב-20 שנים האחרונות).
    לא מדויק הכבשים בארץ לא ממש במצב טוב במיוחד עם כל עבודות הבנייה והחפירה שמתבצעות הוסף על זה המון כלי רכב
    כבדים מטפטפים שמן סולר ושאריות בניה ותקבל מסלול מכשולים ענק שמחייב את הרוכב לרכוב במשנה זהירות, הוסף על כך
    שינויי תנועה לא מוכרים בעקבות עבודות תשתית ותקבל גם כבישים לא מוכרים, שמשתנים במהירות. המחייבים מהירות מתאימה
    ולהיות בעל ידע ושליטה טובה מאד בכלי. החובה הנוספת היא לרכוב הכי ממוגן שאפשר ותמיד, (את זמן התאונה אף אחד לא בוחר).
    וחובה שלישית היא אופנוע תקין במאה אחוז. וכן אנחנו הארנבות העל הכביש כולם ציידים, גם אלה שנראים תמימים ועונת הציד לא
    נגמרת אף פעם ואין לה חוקים.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    כל עבודות הבנייה והחפירה שמתבצעות הוסף על זה המון כלי רכב
    כבדים מטפטפים שמן סולר ושאריות בניה ותקבל מסלול מכשולים ענק שמחייב את הרוכב לרכוב במשנה זהירות, הוסף על כך
    שינויי תנועה לא מוכרים בעקבות עבודות תשתית ותקבל גם כבישים לא מוכרים, שמשתנים במהירות. המחייבים מהירות מתאימה.
    ניכר כי כבודו ירושלמי

ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    ניכר כי כבודו ירושלמי

שייך לק"ק שנשארו בי-ם תמיד....

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אני לא "טועה", לדעתך אני טועה. אתה אומר שחור, אני אומר לבן, בסופו של יום זה פורום של אופנועים ואת אף אחד כאן לא מעניין הדעות שלנו במציאות.
    אז אתה יכול להגיד לי שאני טועה, לא אכפת לי, אני יכול להגיד לך שגם אתה טועה. אנשים כאן אוהבים לטחון מים כמו אינסוף. תגיד לי שאני טועה, אכפת לי אחי.

עד הפעם הבאה שאיזה ליצן יארגן הפגנה בפייסבוק או "מיזם" כגון "יום הרוכב" שהיה בפבואר (מישהו יודע מה באמת קרה עם זה?) אני כמובן ציני, אין צורך לענות.
    אם אנשים בפורום הזה היו משקיעים את אותם אנרגיות של לטחון מים בדיונים כאן ולנתב את זה למעשים בפועל היה כאן הרבה יותר טוב.

לפי החישובים שלי כנראה ששוב נראה איזה "התארגנות" בפייסבוק כולשהי שלא יצא ממנה כלום, בממוצע פעם בחצי שנה.

להית'

Senior Member
    גם אני חושב שהכבישים בישראל טובים או לפחות בממוצע של המפותחות. בורות באמצע כביש מהיר באמצע הקיץ בקושי רואים כאן.

ציטוט נכתב במקור על ידי 1122 צפיה בהודעה
    אני לא "טועה", לדעתך אני טועה. אתה אומר שחור, אני אומר לבן, בסופו של יום זה פורום של אופנועים ואת אף אחד כאן לא מעניין הדעות שלנו במציאות.
    אז אתה יכול להגיד לי שאני טועה, לא אכפת לי, אני יכול להגיד לך שגם אתה טועה. אנשים כאן אוהבים לטחון מים כמו אינסוף. תגיד לי שאני טועה, אכפת לי אחי.

עד הפעם הבאה שאיזה ליצן יארגן הפגנה בפייסבוק או "מיזם" כגון "יום הרוכב" שהיה בפבואר (מישהו יודע מה באמת קרה עם זה?) אני כמובן ציני, אין צורך לענות.
    אם אנשים בפורום הזה היו משקיעים את אותם אנרגיות של לטחון מים בדיונים כאן ולנתב את זה למעשים בפועל היה כאן הרבה יותר טוב.

לפי החישובים שלי כנראה ששוב נראה איזה "התארגנות" בפייסבוק כולשהי שלא יצא ממנה כלום, בממוצע פעם בחצי שנה.

להית'
    כשיש לי זמן - אני טוחן מים בפורום, כן.
    וכמובן שאתה יכול להגיד מה שאתה רוצה - אם אני חושב שאתה מדבר שטויות, לא אחסוך מעצמי להגיב ולהגיד את זה. לא נאה לך, תמשיך הלאה.
    מחוץ לפורום, חלק מסויים מזמני הולך להדרכת מתחילים - שלהם אני מקנה כלים להתמודדות עם הכביש כמו שהוא ואסטרטגיית רכיבה. מי שבא ומבקש - אני שמח להקדיש מזמני כדי לתת כלים לרכיבה שתהיה בו זמנית בטוחה ומהנה יותר - על התשתית הקיימת. אני עושה את זה מתוך אהבה לתחום,
    אני מאמין, שבזה אני מביא יותר תועלת מאשר המחאות שלא הולכות לשום מקום עם דרישות לשיפור התשתית בכל המדינה בשביל קהל נישה קטן. אותו קהל שמאשים בתאונות שלו את הכבישים, את המעקות, את המיסוי, את הנהגים האחרים - בעצם כל דבר פרט לעצמו.

אז אנא ממך, אם אתה טוען שהתשתית בארץ גרועה - זה רק אומר שלא רכבת במקומות שבהם התשתית גרועה באמת.
    כנראה שההבדל בין ה"שחור" שלי ל"לבן" שלך הוא שחסר לך קצת ניסיון רכיבה בחו"ל.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual