אלה רוכבים שלא שולטים באופנוע כמו שצריך, אז המראות מפריעות להם להשתחל בין הרכבים. ככה נראה לי.
לאחרונה (או לא כ"כ לאחרונה) אני נתקל יותר ויותר בתופעה של רוכבים שרוכבים עם מראות מקופלות.
האמת? פשוט לא מצליח להבין את זה.
מה הקטע? לשדר לעולם שאני "גבר גבר" מיוחד שלא צריך מראות?
אם המראה שבורה והרוכב רוכב בלעדיה- ניתן להבין. אולי נשברה עכשיו, אולי אין לו כסף... כל מני סיבות.
אם אין מראות גם אולי ניתן להסביר- אולי הרוכב מנסה לחסוך 300 גרם מהמשקל ובדרך גם להקטין את התנגדות הרוח. שיבושם לו.
אבל אם יש שתי מראות תקינות- מה נותן הקטע של לקפל אותן?
אני רואה את זה בעיקר אצל קטנועים אבל גם אצל אופנועים (קטני נפח- אולי זה מעיד על גיל הרוכבים שעושים זאת).
וזה לא עוד שרשור התייפיפות נפש- אני לא מנסה לחנך אף אחד. לא רוכב בעיר עם מיגון בדר"כ ואפילו יצא לי לרכב עם כפכפים על הקטנוע מס' פעמים.
אני אשכרה לא מצליח להבין מה הסיבה לקיפול המראות.
אלה רוכבים שלא שולטים באופנוע כמו שצריך, אז המראות מפריעות להם להשתחל בין הרכבים. ככה נראה לי.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
זה מאוד נפוץ בג'וימקס, המראות שם באמת נראות כאילו הן מפריעות להשתחל (מעולם לא רכבתי על אחד אז אני לא יודע).
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
אתם לא יורדים מספיק לתל אביב.
רוב השליחים נוסעים ככה, ואין קשר לשליטה או לא שליטה בקטנוע. מאסטרים בהשתחלות, ולפעמים עוד ס"מ או פחות ס"מ יקבעו אם הם עוברים, או שוברים (אגב, האופציה של "לא לעבור", פשוט לא קיימת).
שלא תהיה טעות, אני לא מציין את צורת העבודה שלהם לחיוב.
תלוי בגובה של הכלי, באופנוע האחרון הייתי בתוך העיר תמיד עם ימנית מקופלת ושמאל מקפל לפי צורך, בין עירוני שניהם פתוחות.
עם האקסיבו שניהם פתוחות כי זה לא ממש משנה, הטוסטוס כל כך שמן שגם ככה המראות לא מוסיפות הרבה.
מה שמודלה ואחרים כתבו זו גם הסברה שאני שמעתי [שיש לה כמה גרסאות], גרסא אחת גורסת שבחלק מהכלים עיצוב המראות ביחס לגובה הכלי הוא בחלק מהמקרים בגובה של המראות של חלק מהרכבים [אני מניח SUV אבל לא רק] ואז זה מפריע להשתחלות...
אני חושב שזה תירוץ מגונה.
מראות זה לחלשים!