ציטוט נכתב במקור על ידי ronen_sch צפיה בהודעה
יצא לי לפגוש לא מעט אנשים מהמרכז שעברו לדו"ג חלקם רוכבים לשעבר חלקם רוכבים חדשים.
לאנשים נמאס מפקקים, ואו עושים חישוב מחדש, כמו רכב ליסינג מול קטנוע ועוד.

פתרון הוד"ג הוא אחד הפתרונות המהירים לחילוץ הפקקים ועוד הרבה דברים במדינה בלי השקעה תקציביץ ורגולציות מטורפות.
נשאר חסם אחד גדול והוא עניין הביטוח. שחייבים לטפל בו הרבה לפני הכל.
אחר כך התחרות והורדת המחירים של שוק החלפים / ציוד / צמיגים
הביטוח הוא חסם, אבל אני לא רואה איך תפעל להוריד אותו כשאחוז הרוכבים מכלל הנפגעים בתאונות רק עולה משנה לשנה.
עלות האחזקה (מחירי טיפולים/חלפים/צמיגים) גם היא חסם, וכאן יש 2 דרכי פעולה אפשריים:
1. הגדלת מרווחי הטיפולים מצד היצרן - זה תהליך שקורה בעשור האחרון, והוא אחת הסיבות לכך שההונדות (NC/CB) לשמשל נתפסות כאופמועים צרכניים מובהקים.
2. פירוק הקרטל של יבואני הצמיגים - לא יקרה לצערינו. אני חושב שעוד הרבה שנים נמשיך לשלם על סט צמיגים כפול מעלותו האמיתית.
3. הוזלה של הטיפול בדגש על הוזלה של שעת מוסך לכיוון ה-150 שקלים במקום 250-300 היום - לא יקרה, כי גם ב-250-300 המוסך לא מרוויח הרבה והמשכורות של המכונאים נמוכות.
4. הוזלה של עלויות החלפים ופתיחת השוק ליבוא מקביל - לא יקרה, אתם יודעים למה. כי היבואן רוצה להרוויח יפה על החלפים, והמוסך שמתקין אותם רוצה להרוויח יפה. לכן חלק בארץ עולה פי 2.5-4 מעלותו בחו"ל.

כך שנראה, שמבין החסמים הכלכליים היחיד שזז לאנשהו זה תדירות הטיפולים, שכרגע ברוב הכלים גבוהה משמעותית מרכב פרטי.
כל השאר כאן כדי להישאר.