עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 16

אשכול: תהיות ושאלות לגבי אופנוע חדש

Junior Member

תהיות ושאלות לגבי אופנוע חדש

שלום לכולם
    כפי שאתם רואים הודעה ראשונה שלי בפורום.

מתכנן לרכוש אופנוע בקרוב מאוד (A1) ויש לי כמה תהיות ושאלות שאולי אתם תוכלו לעזור לי, מלומדיי.

אתחיל ראשית לא באופנוע , אלא בקסדה.
    אני בן אדם שנוחות של אביזרים מאוד חשובה לו ואני שם לב לכל פיפס שעלול להפריע לי, לכן התקציב שלי לקסדה הוא לא מוגבל, מבחינתי משהו שאני לובש צריך להיות הכי נוח שאפשר.
    אז כמובן ששמעתי על קסדות Arai, Shoei, ובאמת מה שמעניין אותי מעבר לבטיחות היא הנוחות של הקסדה, האם מישהו יכול להעיד על שני המותגים האלו+דגמים ספציפיים? או לחילופין כל מותג אחר (כולל הזמנה מחול) שהוא סופר דופר נוח?
    ובאופן כללי היכן אפשר למדוד קסדות Arai/Shoei בישראל?

לגבי האופנוע - כמו שאמרתי , A1, אם צריך תקציב אז עד 45 אלף שקלים.
    הבעיה (ברור שצריכה להיות בעיה, לא?) היא שאני פרוץ דיסק, עברתי שני ניתוחי גב ויש כאלו שיגידו שלרכב על אופנוע הוא לא רעיון מוצלח, אז שיגידו (:

גם כאן אני מחפש אופנוע סופר נוח מבחינת ישיבה, ואם יש דבר כזה אופנוע יותר מרוכך מבחינת מהמורות אז כמובן שגם הוא נכנס בשיקול.

ההתלבטויות שלי גדולות אך הצלחתי פחות או יותר לצמצם מבחינת תנוחת הרכיבה אף על פי שסוגי הכלים שונים.
    Honda XADV, Honda CB650R,Suzuki GSR650,Yamaha MT-07,KTM Duke.
    כמובן שפתוח להצעות אחרות והאם שווה לשקול כלי יותר אדוונצרי במהותו? כמו GS או NC?

אשמח לעצותיכם המלומדות בנושאים אלו.

תודה רבה

Member
    לגבי נוחות זה סובייקטיבי כי לכל אחד מבנה גוף אחר.
    בגלל בעיות הגב שלך, הייתי ממליץ לחפש אופנוע עם ישיבה זקופה, כלומר משפחת האדוונצ'ר על סוגיה.

בנלי TRK502, הונדה CB500X, ויסטרום 650, טרייסר 700, טנרה 700 (לא יודע אם יש מוגבלים ויד שניה שיכנסו בתקציב), NC750

כאופנוע ראשון לדעתי ה cbx יתאים מאוד

Sent from my moto g(7) power using Tapatalk
    It's not about the speed. It's about the ride!

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Lepessi צפיה בהודעה
    האם מישהו יכול להעיד על שני המותגים האלו+דגמים ספציפיים? או לחילופין כל מותג אחר (כולל הזמנה מחול) שהוא סופר דופר נוח?
    זה לא בדיוק עובד ככה. לכל אחד ואחת צורת ראש שונה. לכן, סופר נוח לי יכול להיות בלתי נסבל לך. אתה חייב למדוד. אפשר למדוד בכל חנות ציוד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Junior Member
    תודה על התגובות(אשמח לעוד)
    בנוגע לקסדה - הבנתי את מה שאתה אומר, אבל באופן כללי, יש מידע לגבי קסדות Arai/Shoei בארץ?
    בנוגע לאופנוע - אופנועי נייקד לא נכללים בישיבה זקופה? כמו הדגמים שציינתי למשל?

Senior Member
    אתה יכול לקנות את הקסדות בחנויות של היבואנים (אביזריון לשואי ואופנועית לאראי) או אצל סוכנים.
    בדרך תבדוק גם את הbell race star dlx.

לגבי אופנוע, נייקדים פחות זקופים מאדוונצ'רים וזה יכול להיות משמעותי מאוד (תלוי באופנוע).
    הCB500X יכול להתאים וגם ה390 אדוונצ'ר החדש של KTM - זה צריך להיות אחלה אופנוע.
    אל תקנה אופנוע גדול יותר מוגבל - זה גם חבל על הכסף וגם פחות מתאים אם אין לך נסיון קודם.

Senior Member הסמל האישי של כRובי
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    זה לא בדיוק עובד ככה. לכל אחד ואחת צורת ראש שונה. לכן, סופר נוח לי יכול להיות בלתי נסבל לך. אתה חייב למדוד. אפשר למדוד בכל חנות ציוד.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    לפותח האשכול - התגובה הזו כאן שציטטתי היא הנכונה ביותר. ושלא במפתיע, היא גם נכונה לשאלת האופנוע שלך. אני מכיר הרבה חבר'ה עם בעיות גב שדווקא אופנוע נייקד עם רכינה קלה (ויותר) קדימה, נוח להם יותר מאופנוע שבו הישיבה זקופה (אדוונצ'ר) ומעמיסה על הגב עומסים שונים. גם קרוזרים לא נוחים להם - בעיקר אלו עם ההשענות לאחור.

אני מתאר לעצמי שכל המחקר המקדים שעשית הוא מהרשת, לפי זה שברשימת הדגמים הרלוונטיים הכנסת דגמים שלא שווקו בארץ (לדוגמה GSR650) או שאתה שם באותה הנשימה דגמים שלא קשורים אחד לשני, מלבד המחיר שלהם (לדוגמה: DUKE של KTM מול קטנוע X-ADVשל הונדה). אז ההמלצה שלי היא - לך ותשב על האופנועים. אפילו רכיבות מבחן במידת הצורך, לפחות כדי שתבין מה אתה צריך ומה מתאים לך.
    בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
    אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).

הכרובלוג
    יום מסלול - המדריך המלא

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי כRובי צפיה בהודעה
    לפותח האשכול - התגובה הזו כאן שציטטתי היא הנכונה ביותר. ושלא במפתיע, היא גם נכונה לשאלת האופנוע שלך. אני מכיר הרבה חבר'ה עם בעיות גב שדווקא אופנוע נייקד עם רכינה קלה (ויותר) קדימה, נוח להם יותר מאופנוע שבו הישיבה זקופה (אדוונצ'ר) ומעמיסה על הגב עומסים שונים. גם קרוזרים לא נוחים להם - בעיקר אלו עם ההשענות לאחור.

אני מתאר לעצמי שכל המחקר המקדים שעשית הוא מהרשת, לפי זה שברשימת הדגמים הרלוונטיים הכנסת דגמים שלא שווקו בארץ (לדוגמה GSR650) או שאתה שם באותה הנשימה דגמים שלא קשורים אחד לשני, מלבד המחיר שלהם (לדוגמה: DUKE של KTM מול קטנוע X-ADVשל הונדה). אז ההמלצה שלי היא - לך ותשב על האופנועים. אפילו רכיבות מבחן במידת הצורך, לפחות כדי שתבין מה אתה צריך ומה מתאים לך.

נכון, מהרשת ומחברים שיש להם אופנועים, לגבי הסוזוקי התכוונתי כנראה לGS650X.
    ואני מודע וגם יידעתי בפתיחת האשכול שאני משווה דגמים שלא קשורים אחד לשני מלבד המחיר, אני פשוט מתלבט איזה מהם יתאים לי הכי טוב פיזית, מבחינת כאבי הגב. מצד אחד אני כן רוצה אופנוע, מצד שני הXADV כן משלב גם את סטייל הקטנוע וגם את סטייל האופנוע בצורה יחסית טובה.
    בהחלט כמובן אשב על הכלים לפני הבחירה, אבל חשבתי שכדאי להתייעץ אתכם כאן.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לגבי קסדה- כתבו לפני, כל קסדה מתאימה לצורת ראש אחרת. רק למדוד.

לגבי אופנוע, אני בדעה שתנוחה זקופה יותר נוחה לגב, אבל כאמור, גם כאן, רק רכיבה (ארוכה יותר מהחצי שעה שנותנים לך, שממנה 20 דקות מתבזבזות על לצאת ולהכנס מהעיר). בזמנו ביקשתי מהונדה רכיבה ארוכה, וזה התאפשר להם בלו"ז והם הסכימו. הnc750 (יש גם a1) וה cb500x הם אופנועים יחסית נוחים ולא קשיחים מדי (לדעתי).

Member
    בגלל שמדובר בכלי ראשון, לדעתי ה XADV לא יתאים בגלל המימדים והמשקל.
    יש גם את הורסיס 300 שאפשר לשקול.
    לדעתי, שווה לעשות סיבוב במשולש שוקן ולהתרשם בעצמך. ישיבה על מספר כלים תיתן לך אינדיקציה טובה לגבי הכיוון והסגנון שמתאימים לך

Senior Member
    ישיבת קטנוע וקרוזרים מציבה את כל המשקל שלך על הגב בלי אפשרות להעביר את המשקל לרגליים.
    הדוגמאות שהבאת כאן הם כלים עם מהלך מתלים קצר ובגלל הנטיה הספורטיבית שלהם, המתלים בדרך כלל קשיחים למדי.
    הייתי ממליץ לך להתסכל על אדוונצ׳רים וכלים עם מעט יותר נפח. אתה תקבל מהלך מתלים ארוך יותר ומתלים מעט רכים יותר שיספגו מהמורות טוב יותר.

Senior Member הסמל האישי של כRובי
    נכון, מהרשת ומחברים שיש להם אופנועים, לגבי הסוזוקי התכוונתי כנראה לGS650X.
    גם כזה אין שווקו בארץ: GSR750, GSXS750, GSXR750. אולי התכוונת ל-SV650?

אני מודע וגם יידעתי בפתיחת האשכול שאני משווה דגמים שלא קשורים אחד לשני מלבד המחיר, אני פשוט מתלבט איזה מהם יתאים לי הכי טוב פיזית, מבחינת כאבי הגב. מצד אחד אני כן רוצה אופנוע, מצד שני הXADV כן משלב גם את סטייל הקטנוע וגם את סטייל האופנוע בצורה יחסית טובה.
    בהחלט כמובן אשב על הכלים לפני הבחירה, אבל חשבתי שכדאי להתייעץ אתכם כאן.
    ההצעה וההמלצה הכי טובה: אל תקשיב לאף אחד מאיתנו. רק אתה תדע מה נוח לך עם הגב שלך
    חוץ מאולי להוסיף לך דגמים לרשימה ולסבך לך את הראש יותר, לא תמצא ברשימת דגמים שכל אחד יפרט לפנייך, את מבוקשך. החיפוש שלך עדיין כללי מדי והמגוון שקיים שם בחוץ, גדול מדי.
    בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
    אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).

הכרובלוג
    יום מסלול - המדריך המלא

Member
    מחזק את "קרובי" מחינת אופנוע, אין אופנוע שלא עשיתי נסיעת מבחן לפני שקניתי והיה לי נוח (גם אני אחרי ניתוח גב.) הcb500x היה לי נוח, אחרי ריפוד מחדש של המושב, אגב לא אמרת דבר הכי חשוב: מה הגובה שלך? יש לזה חשיבות מאוד גדולה.
    מבחינת נוחות ופינוק אנחנו די דומים, לך ל"אופנעית" ליאורה תתאים לך אראי שלא תרצה להוריד...

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ליאורה זאת המבוגרת עם השיער הרגיל, או זאת עם השיער הקצר?

Member
    ליאורה היא המבוגרת ובעלת המקום. מורן עם השיער הקצר

Senior Member
    ליאורה זה 80% שיער קצר.
    שני רימונים
    עגיל גדול
    שיער קצר.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021