גם חשמלי וגם גג?
רק חסר שיהיה תלת גלגלי ואז הם יפגעו בכל הדברים "הקדושים" לאופנועים אמיתיים.
בב.מ.וו מחדשים את פרויקט הקטנוע החשמלי עם הגג הסגור, ומוסיפים אופציה מעניינת - גג סגור נשלף; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%91-%d7%9e-%...9%d7%9c%d7%a3/
![]()
גם חשמלי וגם גג?
רק חסר שיהיה תלת גלגלי ואז הם יפגעו בכל הדברים "הקדושים" לאופנועים אמיתיים.
תשמע, לעומת רוב "השמרניים" פה אני בדעה נחרצת שעולם הרכב (רגיל ודו גלגלי) יישתנה ב180 מעלות ב20-30 שנים הקרובות.
איך,כמה, למה ומי, זה כבר עניין אחר.
אבל אני מניח שמנועי בנזין יהיו נחלת העבר, רכב אוטונומיים יהיו אחוז נכבד מסך כלי הרכב ואחזקת רכב תהפוך לפנאי/שעשוע ולא לצורך נסיעות.
אבל מאוד יכול להיות שאני טועה.
או אתה.
נצטרך לחכות ולראות.
כל החשמליים כמעט נדונו לכישלון עוד חפני שעלו על הכביש. ככה זה כשהטעינה אורכת שעות ואין איפה לטעון כמעט.
דווקא מבחינה בטיחותית יש פה משהו מעניין מאוד. אני מניח שהגג הוא סוג של קשת התהפכות, תוסיפו לזה את את החגורה והכריות אוויר ומקבלים דו"ג אם 10 רמות בטיחות מעל לכל דו"ג רגיל.
הבעיה שהוא חשמלי. זה מוריד אותו לאבדון.
תוסיפו עוד גלגל, מזגן ובנזין... חחח וקיבלתם אוטו דו גלגלי. יכול להיות להיט
יכולים להוסיף לוחות סולריים על הגג לטעינה של הסוללות...
זה כי רוב האנשים לא חושבים מחוץ לקופסה.
תמיד החשיבה היא "זה לוקח שעות להטעין", שזה נכון אבל אם הכלי רכב לא שלך זאת לא בעיה.
למה אני מתכוון? שבעתיד מאוד יכול להיות שאנחנו לא נחזיק רכבים, הרכבים יעמדו לשימוש כולם לנסיעה ממקום למקום ובשאר הזמן יעמדו בחניות ויטענו.
במקרה כזה אתה לא צריך לדאוג לטעינה כי תמיד יהיה רכב טעון.
האם זה באמת ייקרה? אין לי מושג, אני סתם זורק רעיון שקראתי עליו בעבר.
אבל בקונספט כזה, כלי חשמלי יכול להצליח.
ושוב בלי קשר לחשמלי, הקונספט של גג לקטנוע ובכלל קטנוע מבמוו נכשל מהסיבה שקטנוע לרוב הוא כלי עירוני עם הגיון כלכלי אפילו אם קטן, במחירים של במוו אין הגיון ולכן אין קהל יעד חוץ מכמה מנהלים בכירים
^^^^
זה עובד בפועל כרגע עם קורקינטים חשמליים, לא רואה סיבה אמיתית שזה לא יעבוד גם עם קטנועים חשמליים.
לצורך הדיון, אני דווקא מסכים עם מתן ומאמין שבעתיד רוב התנועה בכבישים תיעשה באמצעות רכבים שיתופיים חשמליים ואוטונומיים, כאשר רכבים פרטיים ממונעי שריפה ונהוגים ע"י מכונות אורגניות כושלות ומלאות באגו יהיו המיעוט.
השאיפה העיקרית לדעתי, היא להביא למצב של תקשורת תמידית בין הרכבים לעצמם ולתשתית, גם במכוניות הלא אוטונומיות. כרגע זו לדעתי הבעיה העיקרית בכביש, ומערכות ממוחשבות יכולות לתקשר הרבה יותר טוב ביניהן (טכנולוגית, אפילו כרגע יש אפשרות לזה), ובכך להקטין את מקדם החיכוך. במצב בו הטכנולוגיה תדע להתאים את עצמה בהתאם להתקשרות עם שאר הרכבים, אז נהיגה עצמית תהפוך למיותרת.
הכוונה שהאוטו בכלל יהיה רשום על שמך, כמו להשכיר קורקינט חשמלי.איך קשור "לא שלי"? אוטו בהשכרה אתה לא מתדלק? כן, זה באמת "מחוץ לקופסה"
אתה מגיע, עולה על הרכב, נוסע לאן שצריך, מחנה אותו במקום ייעודי וזהו.
אתה לא משכיר את הרכב, אתה משתמש בו לנסיעה בלבד.
שתרצה לחזור הביתה לדוגמה אתה תעלה על רכב אחר ממה שהגעת אליו לעבודה.
שוב, קופסה, יציאה, חפש אותה.זה לא יקרה כי זה לא מעשי הנדסית, בלי קשר לצורת בעלות.