עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 21

אשכול: קורקינט חשמלי וחד אופן חשמלי

קורקינט חשמלי וחד אופן חשמלי

קצת מצחיק לשאול את זה בפורום של אופנועים, אבל אני עם הניסויי של ''אופנוע בגוש דן'' - גמרתי.

אין לי כוח ולא את העצבים הדרושים להתמודד עם שותפים לכביש ולמדרכות שהם חיות בג'ונגל, ולא עם רשויות חוק שמחפשות רק איך לזיין אותי.
    ניסיתי, לא הלך. ביי.
    בשבילי אופנוע כיום זה צעצוע לשטח לסופי שבוע. וטוב לי כך.

יחד עם זאת בעיית ההתניידות בגוש דן עדיין בוערת. ועם מיליון מכוניות חדשות שעולות על הכביש כל שנה - המצב רק יחמיר.

צרכים תחבורתיים:
    אני מתנייד הרבה בתוך גוש דן (בעיקר בין רמת גן לגבעתיים ופתח תקווה (בית-עבודה)), וגם לעיתים קרובות משתמש ברכבת ליבנה ולנתניה.

אז אחרי כל הפתיח הארוך והמיותר הזה, נגיע לעיקר:
    היות ואני עכשיו באיטליה (ורואה פה הרבה כאלה) חשבתי לעבור להיות מאלו הדבילים שמתניידים על קורקינט חשמלי.
    בנוסף פה גם נחשפתי לחד אופן החשמלי - שנראה אפילו יותר מגניב.
    חשבתי להביא איתי אחד כזה לארץ במזוודה. ואשכרה להשתמש בדבר הזה על בסיס יום יומי.

יש פה מישהו שגם משתמש בדברים האלה? ויכול לתת עצות? מה כדאי לקנות? האם כדאי לקנות? זה פתרון פרקטי? על איזה דברים צריך לחשוב/לקחת בחשבון?
    האם בכלל כדאי לקנות בחו''ל?(פשוט עושה רושם שפה זה חצי מחיר)

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    אין לי ניסיון עם חד אופן חשמלי אבל רוב הסיכויים שזה לא כל כך פרקטי ויותר גאדג'ט מכלי תחבורה מסיבות של יציבות,שיכוך,טווח וכו'. אני מניח שזה תלוי גם איזה חד אופן יש מלא סוגים ודגמים.
    רמת גן - גבעתיים - זה מטר וחצי ותוכל לעשות עם כל כלי תחבורה שבא לך אפילו ברגל.
    גבעתיים לפתח תקווה או רמת גן לפתח תקווה - זה כבר הרבה יותר באיזור ה30 ק"מ הלוך חזור וזה יהיה לא ממש נוח לעשות עם קורקינט, לא מכיר את מצב השבילים באיזור אבל אלא אם המצב ממש מושלם אז עדיף לך בהרבה לנסוע על אופניים חשמליים.
    באופן כלל אופניים חשמליים מול קורקינט זה בערך כמו m16 מול אקדח. האופניים יהיו יותר טובים בהכול אבל יהיו יותר מסורבלים וגדולים.

Senior Member
    יבוא -מחו''ל כדאי לקחת בחשבון,שמכס יכל לתפוס ...עם כאבי ראש.
    אני רוכב לעבודה עם אופניים חשמליים - 4 קילומטר לכיוון.לפני היה לי קורקינט.
    קורקינט עדיף ,מתי יש צורך או אפשרות להשתמש בנוסף בתחבורה ציבורית .
    חשוב איכות מוצר ו סוללה כמובן.
    לא צעצוע זול היכל להתפרק כל רגע.
    האופניים שלי עלו לי 7 ק.שייח
    כדאי לעשות " סיבוב ניסיון"

תודה על התשובות.

מר''ג לגבעתיים מדובר על בערך מז'בוטינסקי כמעט עד ללאלוף שדה. לא יודע אם לקרוא לזה מטר וחצי.

חשוב לי הקטע של ההתניידות עם הכלי גם כשאני לא ''עליו''. יענו: לעלות איתו במדרגות, במעלית, להכניס למשרד לשים בצד. גם בבית. גם כשאני ברכבת.
    בגלל זה אני פחות נוטה לאופניים חשמליות. אלא אם אתם מכירים משהו ספציפי מתקפל קטן ונוח (וקל משקל).

כשאני אומר ייבוא מחו''ל - הכוונה להביא את זה איתי במזוודה. אני כרגע באיטליה. איזה צרות כבר יכולים לעשות לי במכס? במקרה הכי רע אני אומר שבאתי עם זה מהארץ. כמו למשל שאני יוצא לחו''ל עם מגלשי הסקי שלי וחוזר איתם בסוף הטיול לישראל.

המשיכה לחד-אופן החשמלי היא רק כי ראיתי פה אנשים מזגזגים ומתמרנים איתם על רדיוס של 20 סנטימטר. ממש הולכים איתם בתוך הקהל... בין אנשים, בתנועה. בגלל זה זה הדליק אותי. למרות שברור שזה יותר גאדג'ט מאשר כלי תחבורה כמו קורקינט.
    אחד הדברים שהכי מדאיגים אותי זה טיפולים ותיקונים. במיוחד אם אני מייבא בעצמי.
    מנסיונכם, אלו דברים שדורשים תחזוקה שוטפת? וטיפולים וחלקי חילוף?

בנוסף, אם אחליט לקנות - על מה על אלו נתונים כדאי לי הכי להסתכל?

Senior Member הסמל האישי של rusty james
    שנקל קטנים ממני -
    מתגורר במשולש הערים ר"ג-גבעתיים-בני ברק,
    מתנייד, לפי צורך, באופניים חשמליים (יש גם משפחתית ודו"ג בבית - קודם היו שניים, כעת האופניים 'שיחררו' ביטוח אחד חזרה לתקציב המשפ').

כמה תובנות -
    1. עדיפים אופניים, עם כסא לשבת, עם ציר רציני ולא דרדלה בקיפול הכידון. עדיף ג'נריים ולא מפונפנים - להרחקת סקרנים (שם מכובס לגנבים) - מאותה סיבה הייתי נמנע מחד אופן או כל ג'אדג'ט קורץ אחר. (היתרון שבנשיאת הקורקינט איתך פנימה מתבטל, לדעתי, בכל רכיבה עם גלגלים כה קטנים).

רכבתי רבות מר"ג לת"א - אני מעדיף דרך פארק הירקון - שביל אופניים, בטוח וירוק, חוצה את העיר - מרמת החייל ועד הנמל - ומשם גם עד יפו ; אפשר לצאת הכי קרוב לאן שרוצים בעיר - ומשם יש הרבה שבילי אופניים.

ככלל - אני לא רוכב על מדרכות.
    אם אין שביל אופניים, או נכון יותר - עד לשביל האופניים, אני רוכב על הכביש, מעדיף שני נתיבים, נצמד לימין ונזהר ממכוניות חונות... דומה ל 50 סמ"ק - בסלאומושן 😀

גם לפ"ת הגעתי מר"ג עם האופנ"שים - דווקא דרך הרחובות של בני ברק, גשר קוקה קולה והשכונות של הצד המזרחי של כביש 4 ; ז'בוטינסקי, בטח שעם עבודות הרכבת הקלה, נראה לי מסוכן וצפוף מדי.

לגבי טווחים, זמנים וסוללה:
    ר"ג-ת"א 11 ק"מ. ארבעים דקות רכיבה.

ר"ג-פ"ת 6 ק"מ. חצי שעה.

אני רוכב על אופניים סטנדרטיים, 36v, סוללה של 15ah - מטעין אחת לשלוש רכיבות כאלו - כשתצוגת מצב הסוללה יורדת לקו אחד.

מראות, צפצפה, קסדה וכפפות.
    תהנה.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    רוב חברות התעופה לא ירשו לעלות את החד אופן עם הסוללות, בלי זה אפשרי.

Junior Member
    ממליץ בחום לשקול מיני סגוואי, יש לי כזה כבר שנתיים, עשיתי איתו 1000+ קילומטר, עבירות מעולה ואחרי שלומדים לשלוט בו טוב גם יציב ויחסית בטיחותי.

אני לא מדבר עם הhoverboards של הילדים הערסים, אלא על הninebot mini pro - יצא דגם חדש שאני לא חושב שהוא מציע משהו מיוחד וגם נראה די מצועצע, מה שאומר, שאת הדור הקודם אפשר לרכוש באזור ה3K - אחלה דבר ונוח גם להעמסה ברכב\רכבת.

עוד יתרון שהוא גם חסרון - זה הכלי היחיד איתו מותר להתנייד על המדרכה (מוגדר כ"רכינוע") אמנם המהירות הריאלית מוגבלת לאזור ה16 קמ"ש אבל זה די והותר להתניידות אורבנית.

היו לי בעברי אופניים חשמליים מכמה סוגים, קורקינט אינוקים וגם את האקסטרים הסיני - הסגוואי זה הדבר הכי טוב שקניתי, ואני גם הרבה פעמים לוקח אותו לגיחות לקניות

למי שכתב מעליי, אכן אתה צודק. עשיתי בדיקה נרחבת לאחרונה בין כמה חברות תעופה.
    חלק מחברות התעופה לא מעלות אף כלי רכב חשמלי לטיסות. לא חד אופן לא סגוואי לא הוברבורד או אופניים חשמליות או קורקינט חשמלי. כלום מוחלט.
    הבעיה מבחינתם זה כביכול הסוללות ליטיום.
    שזה בדיחה מארץ הבדיחות אבל לא משנה כרגע.

חלק מחברות התעופה כן מסכימות להעלות לבטן המטוס (במזוודה שהולכת לצ'ק אין) כלי רכב חשמליים - כל עוד הסוללות מופרדות יילקחו בנפרד, ויהיו בכבודת יד של הנוסע (דהיינו צריך שזה יהיה קורקינט חשמלי או אופניים חשמליות או וואט-אבר, עם סוללות נשלפות). וגם אז יש הגבלות לחלק מהחברות למשל דורשות שהסוללות ליטיום יהיו עד רייטינג w/h מסויים, וחלק דורשות שהסוללות יהיו עם נייר דבק על המגעים בתוך הכבודת יד.
    למרות שת'כלס במקרה הכי רע אפשר להוציא את הסוללות ולשלוח אותן בדואר. ורק את הקורקינט/אופניים נטולי הסוללות להעלות אתך במזוודה למטוס. אבל כאמור מלכתחילה צריך שהסגוואי/קורקינט/אופניים חשמליות שלך בכלל יהיו עם סוללה שניתן להפריד או להסיר.
    למרבה הצער יש המון קורקינטים חשמליים שבכלל אי אפשר לנתק או להסיר פיזית את הסוללה.

נ-ב: אני כרגע נוטה לכיוון של cycleboard . פעם הבאה שאהיה בארה''ב אני אראה אם אני יכול לארגן משהו.

גם בדואר יש בעיות, מגרמניה לשלוח בדואר מצבר לתיום מכל סוג מצריך אישורים שיש בדרך כלל לאמזון וחנויות גדולות באיביי, לאדם הפרטי אין סיכוי.
    אם נתפס זה יושמד.

וואלה. זה חדש.

לפני כמה שנים. פחות מ 3 שנים אבל... הזמנתי מצבר ליטיום בשביל אופנוע של חבר. סתם ממוכר באי-ביי. ממוכר צרפתי. (ebay.fr) שבכלל לא הציע משלוח לישראל.
    פשוט פניתי אליו בהודעה ושאלתי אם הוא מוכן לשלוח. ואכן הוא הסכים.
    ולא היו שום בעיות. סתם הוא שלח לי בדואר הצרפתי. והגיע תוך שבוע וקצת.

זה חדש לי מה שאתה כותב פה.

ציטוט נכתב במקור על ידי קוקוריקו נגד קופיקו צפיה בהודעה
    וואלה. זה חדש.

לפני כמה שנים. פחות מ 3 שנים אבל... הזמנתי מצבר ליטיום בשביל אופנוע של חבר. סתם ממוכר באי-ביי. ממוכר צרפתי. (ebay.fr) שבכלל לא הציע משלוח לישראל.
    פשוט פניתי אליו בהודעה ושאלתי אם הוא מוכן לשלוח. ואכן הוא הסכים.
    ולא היו שום בעיות. סתם הוא שלח לי בדואר הצרפתי. והגיע תוך שבוע וקצת.

זה חדש לי מה שאתה כותב פה.

ששולחים בינלאומי צריך לציין תכולה, ברגע שכתוב ליתיום וכו זה מחייב אישור שילוח חומרים מסוכנים, לאדם הפרטי זה אומר אישור יצרן וMSDS חתומים כמובן , לחברה זה אומר תשלום חד פעמי גדול יחסית וקבלת אישור שמכסה את כל הפעילות שלהם.
    כמובן שאפשר להסתכן ולהצהיר משהוא אחר בשילוח.

Junior Member

חד משמעית - חד אופן חדמלי, אם אתה מצליח להבריח אותו לארץ.

ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    אין לי ניסיון עם חד אופן חשמלי אבל רוב הסיכויים שזה לא כל כך פרקטי ויותר גאדג'ט מכלי תחבורה מסיבות של יציבות,שיכוך,טווח וכו'. אני מניח שזה תלוי גם איזה חד אופן יש מלא סוגים ודגמים.
    רמת גן - גבעתיים - זה מטר וחצי ותוכל לעשות עם כל כלי תחבורה שבא לך אפילו ברגל.
    גבעתיים לפתח תקווה או רמת גן לפתח תקווה - זה כבר הרבה יותר באיזור ה30 ק"מ הלוך חזור וזה יהיה לא ממש נוח לעשות עם קורקינט, לא מכיר את מצב השבילים באיזור אבל אלא אם המצב ממש מושלם אז עדיף לך בהרבה לנסוע על אופניים חשמליים.
    באופן כלל אופניים חשמליים מול קורקינט זה בערך כמו m16 מול אקדח. האופניים יהיו יותר טובים בהכול אבל יהיו יותר מסורבלים וגדולים.
    חוסר ידע לא מפריע לך להביע דעה בנושא?
    תמיד מפתיע אותי איך אנשים אומרים שטויות בבטחון. "רוב הסיכויים שזה לא כל כך פרקטי".... לא יאמן.

חד אופן חשמלי - כלי תחבורה אישית הכי פרקטי שיש היום בשוק. לצערי עדיין לא בשוק הישראלי ואנחנו נאלצים להתמודד עם הקשיים ביבוא האישי המסובך. אני ועוד מספר אנשים רוכבים על חד אופן ביום יום לעבודה, מדי פעם מתאספים לסיבוב בערב לפני השינה, יוצאים טיולים ארוכים יותר בסופי שבוע.
    לשלושה מאיתנו יש inmotion V8 בעל ביצויים יפים וטווח של כ-45 ק"מ, שוקל פחות מ-15 קילו, יש ידית נשלפת שמאפשרת להכנס איתו לחנויות, מסעדות וכו'. המימדים והמשקל מאפשרים להכניס ארבעה-חמישה כאלה בתא המטען הבינוני של ה-XV שלי. יציב, מהיר, נייד, חזק, גלגל בקוטר הרבה יותר גדול ביחס לקורקינטים הרבה יותר חלק ונוח בנסיעה על משטחים לא ידיאליים, שלא נדבר על עבירות שטח סבירה שאין לקורקינט. יש אבל מכשול אחד שצריך לקחת בחשבון - צריך להשקיע כ-4 שעות בללמוד לרכב עליו, זה לא סגווי ולא מיני-סגווי ולא הוורבורד, יש עקומת למידה ניכרת, אבל הוא בהחלט מחזיר את ההשקעה החד פעמית הזאת. בהצלחה.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    זה לא חוסר ידע אלא חוסר ניסיון. ולא. זה ממש לא מפריע לי. אני מציין לפני זה שאין לי ניסיון ואז כותב את דעתי.
    ודעתי לא השתנה. יש לי ניסיון רב עם כלים חשמליים שונים.
    הכלי הזה לא בטיחותי בעליל ואף מסוכן.
    אני רוצה לראות אותך למשל נוסע על הדבר הזה נסיעות עירוניות רגילות שאנשים עושים באופן שגרתי כל יום. (למשל 15 ק"מ לכל צד בימים של גשם).
    רק המחשבה על לעמוד בצורה כזאת כל יום ושלמור על שיווי משקל במשך 40 דקות כבר עושה לי סחרחורת.
    בקיצור, יש סיבה מאוד טובה למה זה לא תפס בעולם ככלי תחבורה ואופניים כן.
    וראוי שתתן גילוי נאות שאתה קשור ליבואן או לחנות.

Member הסמל האישי של rider
    הוא לא יענה לך.
    הוא נרשם לפורום רק בשביל לכתוב על חד אופן בשירשור בן שלושה חודשים.
    בנוסף טרח לצין גם את שם הדגם שזה בכלל מעלה חשד

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי rider צפיה בהודעה
    הוא לא יענה לך.
    הוא נרשם לפורום רק בשביל לכתוב על חד אופן בשירשור בן שלושה חודשים.
    בנוסף טרח לצין גם את שם הדגם שזה בכלל מעלה חשד
    מה חשוד בזה שציינתי את שם הדגם? כאילו אני או מישהו אחר מוכר אותם בארץ. סע על מה שאתה רוצה.

ולצערי שלושה חודשים - לא תקופה ארוכה מספיק לתהליכים כמו שינויים ברישוי ותקינה. אז היום שוב חיפשתי בגוגל - מה חדש בענייני חד אופן חשמלי בארץ - ולא ראיתי שום שינוי פרט לתגובות שלכם.

mudale - אתה שוב כותב שטויות, אנשים נוסעים על חד אופנים עשרות קילומטרים ביום, יש מלא כתבות וסרטונים ביוטיוב, אני אישית נוסע כ-10 ק״מ כל יום, וגם בגשם קל, כמובן שלא בכבישים עמוסים, למראת שיצא לי, וזה מסוכן לכל כלי, גם להיות בוטו מסוכן על הכביש. וכן - צריך להפעיל את הראש ולמצוא מסלול נוח ובטוח, שבילי אופניים אם יש, כבישי שירות ריקים, מדרכות, ולא כל אחד גם יש לו מסלול נוח מהבית לעבודה, אבל לרבים יש. מעבר לזה אני לא רוצה לדסקס איתך בנושא - את הכלי הספציפי לא ניסית, הנסיון שלך עם כלים אחרים לא פיתח לך את החשיבה מספיק כדי להבין שכל כלי זה חוייה אחרת, יכולות אחרות ומגבלות אחרות. ובכל זאת פיתחת דעה ואין לך צל של ספק בה. עצוב שאתה לא יחיד כזה.

אולי אבוא לפה עוד כמה שבועות לראות מה חדש.