אתה כותב ומדבר ממקום "רומנטי" ולכן לא רציונלי בעיקרו.אופנוע קונים מאהבה מרגש מהרצון לצאת בשאגת מנוע מהמקום ולהגיע למקום אחר בצורה שונה מהסטריליות של רכב.
כן אנחנו אוהבים את חום המנוע, הריח, השמן, הק אפילו את התקלות כי זה חלק מההרפתקה אני יכול לריב שעות עם בעל
אופנוע אחר של מי המנוע יותר טוב, למי יש יותר "אופי" באופנוע שלו, אני לא מקדש את החשיבה מחוץ לקופסה על חשבון
הדברים שעובדים לי טוב ונכון ועושים לי נעים בלב. את החשמל תשאיר להחייאה של כשל לבבי!
אני לא שולל את התחושות שלך, אבל הדברים שלך בטח נשמעים כמו לפני 100 שנה+- שהרכבים הראשונים עלו על הכביש אז בעלי העגלות סוסים אמרו לבעלי הרכבים "אנחנו אוהבים את הפשטות של העגלה, הטיפול בסוס, והריח של הח**".
קדמה לא תמיד באה לאנשים טוב, בעיקר לאלה שפחות מסתגלים לשינויים.
אבל במוקדם או במאוחר, מנוע בעירה פנימי יוחלף.
במנוע חשמלי או במנוע מסוג אחר זה רק הזמן יגיד.
קדמה זה לעבור ממקרר קרח למקרר חשמלי ואח"כ למקרר "יבש". סבבה אבל אף אחד לא יושב בפאב ומתפאר במקרר שלו.
תבדוק למה!
קדמה זה לעבור ממנוע קיטור למנוע דיזל ברכבות משם לרכבות חשמליות, אבל רכבת זה כמו אוטובוס לא שלך...
קדמה זה טלפון אישי ולא טלפון קווי אבל רק לחלק מהאנשים זה נושא לשיחה לאחרים זה חלק מהמכשיר שמשמשים אותם.
קדמה זה קניות בכל העולם דרך המחשב ולא לרדת לשוק. ועדיין ביקור בשוק זה חוויה נהדרת.
בקיצור מנוע חשמלי זה לא קדמה זה סוג של אפשרות שאני לא רוצה לבחור בה.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
סיימת טוב- עושים *לך* טוב ונעים.
באמצע זייפת כשהחלטת שכולם אוהבים מה שאתה אוהב.
בהתחלה ממש חטאת כשבאת בקביעה מוגמרת לגבי למה כולם עושים משהו.
איש, לא כולם כמוך, לטוב ולרע.
לא כולם רוכבים מתוך איזו אידיאולוגיה רומנטית.
לא כולם יושבים ומדברים עם החברים הרוכבים שלהם על אופנועים כל היום.
ממש לא כולם אוהבים את החום השמן הריח הלכלוך והתקלות.
ובטח לא כולם קונים כלי רכב מאהבה ורגש.
שיבושם לך באשר תעשה, אבל תפסיק להחליט בשביל כולם מה הדרך ה"נכונה" להיות "אופנוען". תתקדם, אחי, עברנו את זה בשנות ה20 לחיינו. משם התקדמנו הלאה.
טוב, די ברור שאתה לא ממש עוסק במדע והנדסה ביום-יום. יש לך סוג של רומנטיזציה שמדע והנדסה יכולים לפתור הכל. אז זהו, שלא. יש כל מני גבולות מדעיים וטכנולוגיים שמגיעים פחות לציבור הרחב (שלא עוסק בהם) וגורמים להם להיות בטוחים בדברים לא קיימים. רוצה דוגמאות? עקרון אי הוודאות אומר שאי הוודאות במקום כפול אי הוודאות במהירות תמיד יהיה גדול או שווה לגודל מסוים. זה לא עניין של הנדסה. אתה יכול בעזרת הנדסה להעלות את דיוק מדידת המהירות, אבל תשלם בדיוק המיקום. עוד דוגמה – החוק השני של התרמודינמיקה שקובע ניצולת מקסימלית לתהליך ושתמיד חלק מהאנרגיה ילך לחום – לא משנה איזה הנדסה תיישם. על גבול שוטקי-קווזייר שמעת? החוק הזה אומר שמקסימום הניצולת התיאורטית של תאי שמש יהיה קטן מ-35% - כלומר, גם עם ההנדסה והחומרים הכי טובים ומתקדמים לא תוכל לקבל יותר.
האמת – לא קשה להעריך את זה. כבר היום המנועים החשמליים מגיעים לגבול הניצולת התיאורטית שלהם. המחיר האנרגטי שאתה משלם עבור התנועה – גם הוא די קבוע – התנגדות רוח (המכוניות כבר היום מתוכננות במנהרות רוח – לא ישתפר הרבה), חיכוך (ראה החוק השני של התרמודינמיקה) וכד'. אז בוא ניקח טסלה כדוגמה. סוללה של 75 KWh נותנת טווח של 400 ק"מ. ל-700 ק"מ אתה צריך 130 KWh. בשביל לטעון כזו כמות של אנרגיה במתח רשת (220 וולט) ב-3 דקות, הזרם הממוצע הוא 11,800 אמפר. נניח שאתה עובד עם 3 פאזות (380 וולט) – הזרם שתצטרך הוא 5240 אמפר. שים לב שמדובר על זרם ממוצע, אבל כשאתה טוען סוללה הזרם בהתחלה גדול יותר ובסוף נמוך יותר, כך שאתה צריך להכין מערכת שתעמוד בזרמים גבוהים בהרבה. אספקת חשמל לדירה ישראלית היא של 40 אמפר חד-פאזי או 3X25 אמפר תלת פאזי. אז כדי לטעון 700 ק"מ ב-3 דקות אתה צריך אספקה של כ-500 דירות חד-פאזי או כ-150 דירות תלת פאזי.
ועוד לא דברנו על הכימיה שמתרחשת בתוך הסוללה בזמן טעינה – גם כאן (וזה הרבה יותר מסובך להסביר) יש מספיק גבולות תיאורטיים-בסיסיים שלא מאפשרים טעינה מהירה כל כך.
אז זה לא תלוי הנדסה. אילו מגבלות שמגיעות מהחוקים הבסיסיים של הטבע.
ושוב אתה טועה. יש מגבלות טבע בסיסיות שהן חלק מחוקי הטבע ולא ניתן לעבור אותם – בדיוק כפי שלא ניתן לייצר פרפטום מובילה. אתה צריך להבין איך עובדת סוללה כדי להבין את הגבול לצפיפות האנרגיה שניתן לצבור על אלקטרודה. אתה צריך להביא בחשבון את המשקלים האטומיים והמולקולריים של התרכובות שעושות את הכימיה. לסוללות היעילות ביותר יש היום קיבולת אנרגיה למשקל שהיא פחות מ-10% מזו של דלק. אתה יכול להוסיף עוד ועוד אלקטרודות כדי לקבל יותר אנרגיה. הבעיה היא שקיבולת האנרגיה פרופורציונית לשטח הפנים שלה, אבל המשקל פרופורציוני לנפח. זה אומר שכשאתה מכפיל שטח פנים, אתה (בקירוב) גורם לעלייה של פי 4 במשקל. שום הנדסה לא תעזור לך להתמודד עם חוקי הטבע.
אני מניח לך להבין בעצמך את התקפות של המשפט האחרון בתגובתך.
בחיי שאני לא מבין למה יש כאן כאלה שחושבים שיש להם בעלות על השכלה מדעית. ניים דרופינג א-לה פרפקטום מובילה, state machines ו-mansplaining של חוקי תרמודינמיקה? באמת?? ״תראה הנה בובקעס מדעי שאני מכיר״. מביך.
זה דבר ראשון.
דבר שני, אני מתייחס שוב ושוב לקבעון המחשבתי וראש בקיר של חלק כאן להסביר למה הטכנולוגיה המוגבלת הנוכחית, היא מוגבלת.
בוודאי שהצפיפות האנרגטית של טכנולוגית בטריות ליתיום לעולם לא תשתווה לצפיפות האנרגטית של דלק/גז. אני לא צריך איזה מתיימר שירצה לי על מבנה קתודה-אנודה-אלקטרוליט כדי להסביר את המובן מאליו.
האם יש מגבלה פיסיקלית שהטבע מציב בפני קיום סוללה עתידית שתהיה בעלת צפיפות אנרגטית שתתקרב לחומרי בערה? ושגם תאפשר טעינה סופר מהירה? ושגם תהיה בטוחה? התשובה היא שלא ידועה לנו מגבלה כזו. אין לנו כרגע סיבה להאמין שקיום סוללה כזו תשבור את חוקי הטבע.
האם ייתכן שפריצת דרך טכנולוגית תאפשר קיום מטוסי נוסעים חשמליים? בהחלט ייתכן שכן. ברור שעם הטכנולוגיה הנוכחית זה לא אפשרי מהרבה בחינות, לא רק צפיפות אנרגטית של הסוללות.
האם זה יהיה אפשרי בעוד 20 שנה? בעוד 30 שנה?
אולי כן, אולי לא, אבל נכון להיום *לא ידועה שום מגבלה פיסיקלית בלתי עבירה שהטבע מציב לנו בפני האופצייה הזו*.
היומרה של חלק כאן לקבוע באופן אפריורי, את המגבלות של טכנולוגיה עתידית לא ידועה היא, במילים פשוטות, אנושית ומביכה בו זמנית.
נערך לאחרונה על ידי פיינשמקר; 12-08-2020 בשעה 21:07.
בוודאי שיש. זה שאתה לא מכיר את המגבלות עדיין לא אומר שהן לא קיימות.
לאף אחד אין יומרה לדעת מה תהיה הטכנולוגיה העתידית. חכמים ממני וממך אמרו כבר שמאז שחרב בית המקדש נתנה הנבואה לתינוקות ולשוטים. מה שכן אפשר לקבוע דיי בוודאות זה מה נוגד את חוקי הטבע (גם אם כבודו לא מכיר אותם).
האינטרנט הוא פורום דמוקרטי בו כל אחד יכול לכתוב ממה שהוא רוצה ותוקף השטויות מקביל לתוקף הדברים הנכונים. מספיק אם תסתכל בפורום החשמלי על הדיון המעמיק שנערך בשאלה למה לא ניתן לייצר קטנוע שלא זקוק לאנרגיה כי את כל האנרגיה שבזבז הוא יחזיר מהבלימה. אני מתכנן להראות לסטודנטים שלי את הדיון הזה כשנגיע לחוק ה-0 בתרמו.
מה שמביך בכל הסיפור הוא הביטחון המוחלט בבורות.
זה דיון סרק.
בוודאיי שיש חסמים פיסיקלים - חוקי טבע - שקובעים מגבלות לטכנולוגיה האנושית.
לא ננוע במהירות האור, ולא נייצר אופנוע שיישמר בצורה מלאה את אנרגיית תנועתו ע״י ניצול הבלימה.
פריצות דרך טכנולוגיות הן לא עוד שיפור איטרטיבי של הקיים, אלא משחק חדש לחלוטין. מעצם הגדרתן, הן לא ניתנות לחיזוי. לעיתים רבות, לטכנולוגיה חדשה דרושה סינטזה של פריצות דרך במספר תחומים שונים כתנאי מקדים לקיומה.
תחום האנרגיה החשמלית לחלוטין פתוח למהפכות כאלה. ותחת חוקי הטבע, אין לנו סיבה להאמין שהתחלנו לגרד את המעטפת.
הקבעון האוטיסטי כמעט, לחזור שוב ושוב על מגבלות ההנדסה הקיימת.... עייפתי.
הוויכוח הוא לא על אפשריות עתידיות, ברגע שתמצא לי דרך לחור התולעת ונוכל לתעתק ממקום למקום, כל כלי התחבורה יהפכו לפריט אספנים.
העניין הוא היום, והיום הטכנולוגיה החשמלית נותנת פתרון חלקי בלבד, לתנועה מוגבלת יש לה כמה יתרונות וצריך להיות טיפש שלא להכיר בהם
אבל...החסרונות שלהם גדולים מאד, ובמיוחד בתחום הרגשי או כמו שקראתם לו "רומנטי" הוא לוקה בחסר מבחנתי. מבחינתי האופנוע שלי הוא
"ישות" עם המון יתרונות וחסרונות אבל כחבילה היא בדיוק מה שאני רוצה, הכלי החשמלי לא נותן לי את המכלול הזה.
כאשר הוא ייתן לי טווח של 50000 ק"מ לסוללה, מראה סביר, ועלות טיפולים לשאר המכלולים זולה משמעותית מהכלי שלי היום אולי משהו ישתנה
נכון לעכשיו זו טכנולוגיה לא שלמה. וכנראה גם לא תהיה כזאת העתיד הקרוב.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!