במידה ומישהו מעוניין אז יש גם ווידאו עדכני שהכנתי המראה את התיאור שציינתי למעלה.
https://photos.app.goo.gl/rehVaT1ZtbMyxy8r7
שלום רב לחברי הפורום ותודה רבה למי שיעזור לי כאן
ברשותי ג'וי רייד 200 שנת ייצור 2015
אז ככה, נתקעתי עם הקטנוע, התקשרתי לחילוץ, החליפו לי מצבר, בדקו טעינה, ראו שהכל תקין, המשכתי הלאה.
אחרי שבוע נתקעתי שוב, שיחקתי עם המגעים, הצלחתי להניע ויום למחרת הלכתי לבחור של המצברים כדי שיבדוק את המצבר והמגעים.
המגעים היו עם קורוזיה עליהם (גם לפני החלפת המצבר), חתך את הקצוות שלהם, שם חיבור חדש. בדק טעינה, ראה שהכל תקין, המשכתי הלאה.
אחרי שבוע שמתי לב שההתנעה של הקטנוע נהיית חלשה, חזרתי לבחור של המצברים, בדק טעינה, ואז אמר שיש בעיה בטעינה ושזה או מיישר זרם או סלילים כי המצבר תקין.
הלכתי למוסך בתל אביב, בדק, טען שהכבלים פלוס ומינוס אכולים וצריך להחליף אותם. החליף לי את הכבלים לקח 350 כולל מע''מ. המשכתי הלאה.
עכשיו אני כותב את הפוסט הזה כי בדיוק חזרתי מהמוסך מתל אביב לראשון וכל הדרך חזרה הסתכלתי על הוולט שהקטנוע נותן במהלך הנסיעה.
אז כשהקטנוע במנוחה אני מקבל 11.2 11.5 וולט כשהקטנוע בנסיעה 13.0 13.2 כשאני מדליק אורות 12.2 12.6
את הנתונים האלה קיבלתי פחות או יותר גם לפני החלפת הכבלים.
אז השאלה היא כזאת...
1. כמה זמן לוקח למצבר להיטען ולהגיע למצב האידיאלי שלו שהוא 13.5 14 וולט?
2. איך אני יכול לדעת אם הבעיה נפתרה או שששום דבר לא השתנה?
3. האם יש סיכוי שזה המצבר?
4. מה לדעתכם ביכולתי לעשות?
יש בארץ מלא חאפרים ואלוהים ישמור כמה קשה למצוא איש מקצוע טוב ואמין שמבין דבר באמת.
נמאס לי להתרוצץ בין מוסכים. אני לא מבין בזה ואני צריך עזרה כדי לפתור את התקלה הזאת כי לא בא לי להיתקע שוב.
בברכה,
לירן
במידה ומישהו מעוניין אז יש גם ווידאו עדכני שהכנתי המראה את התיאור שציינתי למעלה.
https://photos.app.goo.gl/rehVaT1ZtbMyxy8r7
בכל מקרה זו מערכת עם 3 רכיבים בסהכ.
מצבר,אלטרנטור ומיישר זרם.
עם רב מודד אפשר לבדוק את השני ולקבל הערכה גם על המצב של השלישי.
מצבר חדש לרוב תקין
אחרי עמידה ארוכה הקטנוע מניע?
מה כרגע הבעיה?
אתה אמור לראות 14V עם אורות בסרק אחרי כמה עשרות שניות של עבודה אחרי ההתנעה.
תמדוד על הקטבים של המצבר אל תסמוך על המד המובנה
מה זאת עמידה ארוכה? אחרי 12 שעות הקטנוע מניע. אני לא מקבל 14V לא במנוחה ולא בנסיעה. כשהאורות דלוקים אני מקבל 12V לפעמים 11.5
אני מקבל 13.5 כשהאורות מכובים ובקיצור לא יודע להבין מתוך הדברים האלה האם המצב כרגע תקין או לא
בוא נתחיל משפה משותפת.
מה זה "במנוחה"? קטנוע מונע בסרק או קטנוע מדומם?
באחיו הגדול של הג'וירייד (הג'וימקס, בשנתונים הנ" ל), מערכת הטעינה היתה גבולית. יענו, בעמידה בסרק בקושי מצליחה לספק את צורכי הקטנוע (אורות, הזרקה, ניצוץ). בהדלקת אורות ערפל, נורית הטעינה היתה נדלקת גם עם קצת גז. אז זאת היתה קצת סקירת רקע משפחתית.
לגביך,
א. קח מדידה מהמצבר, לא מהמד בלוח השעונים.
ב. ייתכן ותראה טעינת חסר בסרק, אבל כל נגיע עדינה במצערת (ממש עדינה) אמורה לייצב את הטעינה על הערכים שצוינו.
ג. יכול להיות הבדל בין אורות דולקים לכבוים, אבל בשום פנים לא לרדת לערכים שציינת (אלא אם "במנוחה" אצלך, הכוונה לקטנוע כבוי, וכל האורות דולקים).
ד. אם ההתנהגות לא עקבית (תו"כ נסיעה המתח מדלג בין 13.5 ל12.5), יש לך בעיית טעינה. זה יכול להיןת בעיית מגעים, אבל לאו דווקא בין המיישר למצבר, אלא גם לפני, בסלילים, או אפילו בערור שלהם.
ובעיות חשמל זה ז'.
נתחיל בזה שאכן בעיות חשמל זה ז' רציני...
כמו שאמרתי קודם לכן בדק לי אותו המוסכניק פתח את הכיסא הוציא אותו מהמקום והחליף שתי כבלים של פלוס ומינוס.
הוא קבע שהבעיה נבעה מכבלים אכולים.
לפי מה שהבנתי הוא לא בדק עם שום מכשיר את הטעינה וכו...
כשאמרתי מנוחה הכוונה היא לקטנוע מונע אבל לא בנסיעה.
הערכים זזים בזמן נסיעה ובזמן מנוחה עם אורות ובלי אורות.
בנסיעה בלי אורות מגיע ל13.5 13.7 13.2 בנסיעה עם אורות יורד ב1 ל- 12.1 .12.3 12.7 וכו...
כן הערכים משתנים.
במידה והבעיה לא הסתדרה כמו שציין המוסכניק החאפר הזה האם הסיכוי שהבעיה נמצאת בסלילים או במיישר זרם?
כן.
12.5 לא ערך תקין (שוב, במדידה על המצבר! מספיק שהאורות ומד הטעינה חולקים חוט חשמל, וכל המדידה נדפקת).
אוקיי אז ערכים של 12.5 לא תקינים כפי שציינת במדידה מהמצבר. הערכים האלה יכולים להיות תלויים באיכות המצבר או שזה לא שייך אחד לשני? כרגע הבדיקות שאני עושה הם מהמסך של הקטנוע.
לגבי מדידה מהמצבר בעזרת הכלי מדידה אין לי אותו. אני רק יודע להגיד לך ש-3 פעמים בדקו לי עם המכשיר הזה ונמצא שהטעינה תקינה ורק בפעם ה4 שבדקו לי עם המכשיר הזה טענו לבעיה בטעינה. יש לציין שכל הבדיקות נעשו עם אותו המצבר ולא עם מצבר אחר.