אני מבין שמדובר על טעם ועל ריח, אבל היחידת זנב הזו ועיצוב הפרינג צועקים לי ״125 סמ״ק ממוצא אסייתי״.
אפילו ה650 התקציבי נראה יותר טוב.
![]()
בהונדה חושפים רשמית את ה-CBR600RR החדש של 2021: עם מנוע משודרג ומחוזק, עם עיצוב חדש ואווירודינמי, ועם מערכת אלקטרוניקה מתקדמת; הקאץ': נכון לעכשיו לשוק האסייתי בלבד, אבל סיכוי טוב שבעתיד הקרוב תוצג גרם גרסה אירופאית; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%95%d7...7%d7%93%d7%a9/
![]()
אני מבין שמדובר על טעם ועל ריח, אבל היחידת זנב הזו ועיצוב הפרינג צועקים לי ״125 סמ״ק ממוצא אסייתי״.
אפילו ה650 התקציבי נראה יותר טוב.
![]()
באמת שלא מבין למה להחזיר את ה-600 במקום לתת עוד שדרוגון ל-650 או להוציא גרסא קרבית על בסיסו.
ה600RR הוא הגרסה הקרבית של ה650(600f) כהגדרה, ככה הוא נולד:
https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CBR600F
https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CBR600RR
טבעי להמשיך את החלוקה הזאת. יש רק מה להפסיד מהערבוב ביניהם, יצא כלי שלא ממש שייך לכביש ולא למסלול.
התחרות בין יצרניי האופנועים השונים היא מזמן כבר לא על האופנוע הטוב ביותר אלה על הרווח הטוב ביותר.
כניסת מתחרים זולים מסין ושיפור ענקי בתוצרת האירופאית שמיוצרת גם היא במקומות זולים, יצרה מתחרים
רציניים על הכיס של הקהל ועל מנת להישאר רלוונטיים הם צריכים להמציא את עצמם מחדש בזול.
זה הסיבות לאופנועים חצי בשלים שעולים לכביש, זאת הסיבה לתקלות מרגיזות באופנועים חדשים, וזאת הסיבה
לחוסר מעוף ורצון להשקיע באופנועים איכותיים. כסף רב (מדי) מושקע במציאת תחליף למנוע הבערה הפנימית,
ואף יצרן לא יפתח דגם חדש כשבעוד פחות מעשור כבר לא יהיה רלוונטי לשווקים העיקריים שלו. כולם מנסים למקסם
רווחים ומה הרוכבים חושבים פחות מעניין.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
לדעתי דווקא להפך, היצרנים מוציאים עוד ועוד דגמי עילית (רואים את זה בליטר, באדוונצ׳רים הגדולים וכו׳), יקרים מאי פעם וטכנולוגיים להחריד. התחרות עברה לשוק הפרימיום.
תראה כמה הונדה התאמצו עם הCBR1000RR-R.
לגבי ה600 הזה - היה יכול להיות מעניין אבל בטח קטן מה1000 שגם הוא נחשב לקטנטן ואיפה אני ואיפה האופנועים הזערוריים האלו.
[QUOTE=kaz;169390]באיזו שנה בערך זה התחיל? אם המנועים לא באמת משתפרים ואיכות הייצור ירדה, מה הרציונל בלקנות אופנוע חדש? ABS ושות' הרי כבר יש באופנועים בני עשור+[/QUOTE
הרציונאל (היגיון) הוא שאופנועים וכלים מוטוריים לא משתבחים כמו יין עם הזמן, להפך המצב שלהם מתדרדר בכל שנה לכן עדיף אופנוע חדש מאשר משומש בלאי, שוב מדובר על קו חמקמק שאפילו המומחים מתקשים להצביע עליו מתי עברנו את השיא של האמינות והתחלנו לרדת, כלים לא נועדו לשרוד לעד אורך חיים שלי אופנוע באירופה הוא בערך 6 שנים לייצר אין שום טעם להשקיע בחלקים שיחזיקו יותר.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
בהנחה שמה שכתבתם כאן נכון (ואני ממש לא בטוח שזה כך),
יש כלים שנמכרים כחדשים למרות שלא שינו בהם דבר כבר הרבה שנים. ויש גם כלים שעדיין מיוצרים בשם החסכון והאמינות.
Dr650 לא השתנה לדעתי משנת 96, הונדה 500 על דגמיו ו750 מיוצרים בגישה שמרנית, ואלו רק מה שאני מכיר מנסיון אישי. בטוח שיש עוד, ושלכל חברה יש א האופנועים שלה.
להזכירכם,
אופנועים מרגשים סבלו מאמינות נוראית גם לפני 20 ו30 שנה.
רוב הרכיבות שלי בשנה האחרונה היו על S1000RR מהדור האחרון, אתה רואה בדיוק איפה הטכנולוגיה - בקרות, דשבורד, מתלים אדפטיביים. זה קסם. אני לא רואה אף אופנוע בן חמש שיתן את מה שהכלי הזה נותן. בטוח שזה נכון גם לפאניגלה המקביל. אגב, היו לב.מ.וו לא מעט בעיות אמינות עם הS1000RR החדש.
במשהו עממי יותר כמו טרייסר? סיפור אחר אני מניח, ההבדל הרבה יותר קטן לעומת אופנוע מקביל מלפני חמש שנים.
אני מציין את כל זה כי ב600RR-R עסקינן ואני מניח שהוא מהז׳אנר האולטרה-מתקדם וצריך להשפט בהתאם. אין לך אפשרות לרדת בשנתון, זה לא אותה חיה.
אם אתה הולך למישהו כמו נדב שחם עם בימר בן 5, הוא לא יכול להלביש לך את האלקטרוניקה המודרנית שאתה צריך? או ששי אלקטורניקה שמתחבאת באיזורים פנימיים של המנוע וזה לא ממש backportable?