היי.
פוסט ראשון, אז היכרות זריזה: גולש בפורום ובאתר כחודש ולומד המון מהכתבות והפוסטים, אז קודם כל תודה לכולם!
מעבר לזה, בן 31, רישיון לרכב אך ללא ניסיון נהיגה. את הכביש אני טועם בשנתיים האחרונות עם קורקינט חשמלי שמגיע ל-40 קמ"ש, ובתקופה האחרונה זה מתחיל למצות את עצמו: מצד אחד לא נוח ולא נעים (ומסוכן) להשתחל בימין התנועה, מצד שני אכיפה מוגברת על מדרכות.
לנושא הדיון, התחלתי ללמוד לרישיון A1 לפני שבוע וחצי. בחרתי בי"ס שמתימר ללמד נהיגה "בטוחה ואחראית", אבל 13 שיעורים אחרי ואני מרגיש שלמדתי מ-YouTube הרבה יותר.
ברוב השיעורים (הכפולים) האינטרקציה עם המורה לא עולה על 5 דקות וחווית הלימוד בתמצות היא נסיעה בלופים כ-90 דקות, כאשר האתגר העיקרי הוא לתפעל אופנוע שמרגיש כאילו נקנה ב-AliExpress (ה-CF250-A).
שיא השכונה עד כה היה השיעור האחרון (מספר 13) בו סוף סוף יצאנו לכביש, וזה לפני שהמורה טרח ללמד העברת הילוכים. אציין שלמרות שאני לא מבין כלום באופנועים (כיום קצת יותר), 8,000 סל"ד על הילוך ראשון והשליטה בדבר הזה העלו בי הרבה סימני שאלה.
אגב כשחזרנו למגרש והמורה התוודא לעובדה, העדיפות העליונה כמובן הייתה ללמד העברת הילוכים ומהר - אבל, האופנוע שנסעתי עליו הועבר לתלמיד אחר, אז עשו את הדבר ההגיוני והביאו לי Ninja 650 לתרגל עליו. באופן אבסורדי השליטה בו הייתה הרבה יותר נעימה וקלה למרות האקסטרה משקל והעוצמה, אבל עדיין נראה לי דפוק להושיב נהג חדש על הכלי.
מניסיון של נהגים חדשים פה, בכל בית ספר זה ככה?
נותרו לי כביכול 90 דקות לנקודה שאני יכול רשמית לגשת לטסט, אבל אני לא מרגיש מוכן בשיט. בכלי אני "שולט" (בואו נהיה דוגריים, מצליח לעשות שמיניות) דיי בסדר, אבל כל הקשור להתנהגות בכביש אני מאד בספק שיצא לי משהו מהלימודים.
באופן כללי התכנית שלי היא להוציא רישיון וישר לעוף לקורס נהיגה/השלמה כזה או אחר, אבל עצם העובדה שיש ילדים בני 16-18 עם רישיון בלי שום ניסיון נהיגה נשמע לי דפוק ברמות שקשה לתאר. מהדוגמה היום, נסע ביני לבין המורה בן 18 גג, לא אותת חצי מהזמן (ובחצי השני שכח לכבות) ולא הסתכל פעם אחת מאחורי הנתיב שהוא עובר אליו. כזה דבר עובר טסט של אופנוע? ואם לא, אז מה הם פאקינ' מלמדים שם?