ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
הסגר הכרחי ומטומטם, הממשלה נכשלה בהסברה ונכנעה ללחצים והאשמה למצבנו רובצת לפתחו של הציבור שלא באמת שמר על ההנחיות. ציבורים מסויימים פחות ויש כאלה שיותר- וזה כולל מפגשי אופנוענים כאן ושם ובכל מקום.
אם דחלילים מאופרים בטמבלויזיה יגידו לך שהמצב שלך אסוני ושאתה חייב לשתות עכשיו רעל כי הדבר היחיד זה רעל, אז אתה תלך ותשתה רעל? למרות שאתה מרגיש יחסית טוב?

הציבור לא אשם, הרצפה לא עקומה ואתה מוכיח שהממשלה בכלל לא נכשלה בהסברה משום שזה הדבר היחיד שהיא עשתה במהלך כל התקופה הזו: בערך אפס מוחלט של מעשים שהתכלית שלהם היא רפואית רלוונטית וכמעט 100% של החלטות לצורך תעמולה שעיקרה גלגול אחריות לכל מי שרק אפשר שהוא לא ראש הממשלה: הציבור אשם (החרדים, הערבים, השמאלנים - יו ניים איט)! שאשא-ביטון אשמה! לס אשם! בנט אשם! התקשורת אשמה! ואני בכלל לא בטוח אם מה שאנחנו רואים כרגע הוא לא עוד איזה טריק ושטיק בניסיון לגלגל את האחריות על בג"צ כי ההחלטות שהתקבלו, האופן שבו הם התקבלו והצורה שבו הם הועברו לציבור לא עולה בקנה אחד עם החוק (גם בניגוד חוק יסוד ואפילו בניגוד לחוק ההסמכה המיוחד שחוקק לקורונה).

אז אני לא מקבל את הטענה שהציבור אשם ואני בטח לא מקבל את הטענה שצריך לבלוע רעל שגם יגדיל את התמותה מקורונה וגם יוסיף לה אסונות גדולים בהרבה.