עמוד 1 מתוך 8 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 115

אשכול: רכיבה על אופנוע בזמן הסגר

Junior Member הסמל האישי של JemyHal88

רכיבה על אופנוע בזמן הסגר

חברים מה שלומכם...

רציתי לדעת מה סטטוס חוקיות הרכיבה בזמן הסגר.
    מה אני יכול להגיד לשוטר במחסום?

נתחיל מזה שאני מתכוון לרכיבה כבודד, סגנון הרכיבה הוא אדוונצר ואני לא יורד מהאופנוע למעט בתחנת דלק.
    את מי אני אדביק/אדבק ?
    אם אין עד היום ולא נזכרו בנו, אני חושב שאולי צריך להחריג את האופנועים ולתת אישור לרכיבות שלא מסכנות אף אדם.

אני פשוט לוקח כדוגמה את רוכבי האופניים, שהם רוכבים בקבוצות ולא באים אליהם בתלונות. אז יש מקום גם לאופנועים בעניין.

מה אתם אומרים?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של כRובי
    ציטוט נכתב במקור על ידי JemyHal88 צפיה בהודעה

אני פשוט לוקח כדוגמה את רוכבי האופניים, שהם רוכבים בקבוצות ולא באים אליהם בתלונות. אז יש מקום גם לאופנועים בעניין.

מה אתם אומרים?

שאתה מחפש למצוא דין לעצמך ולעקם את החוק כדי שיתאים גם לך
    אופניים נחשבים ככלי לביצוע ספורט יחידני.
    אופנוע, ספורטיבי ככל שיהיה לדעתך, נחשב לכלי רכב.
    עד שלא יהיה לובי בכנסת שישכנע את החברים בה להחריג את האופנועים בסגר הבא, התנועה על אופנוע בתקופת הסגר ומעבר למרחק שנקבע מראש, היא לא חוקית.
    אם לא יתפסו אותך, אם תצליח לשכנע שאתה בדרך לעבודה, אם תצליח לשכנע שאתה חזן בדרך לתקיעה בשופר - אולי יצליח לך.
    בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
    אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).

הכרובלוג
    יום מסלול - המדריך המלא

Senior Member
    לא שאני מציע לעבור על התקנות אבל הממשלה סיפקה לך רשימת תירוצים די רחבה להגיד לשוטר במחסום.

Junior Member הסמל האישי של JemyHal88
    אוקיי תודה
    כנראה שעדיף לשבת בבית בתקופה הזאת.

Senior Member
    לפני שאתה מגיע למחסום, תדומם מנוע ותעשה תנועה של דיווש עם הרגליים בעודך משייט בניוטרל.

לך תדע, אולי הוא יקנה את זה.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    לי אישית יש שאלה קצת אחרת ברשותכם, האופנוע צריך לעשות טסט עד סוף החודש ותיכננתי לעשות השבוע, נראלכם שזה יהיה אפשרי? רק להבהרה, מכון הטסטים במרחק קטן מקילומטר מהבית, ואני רוכב על האופנוע לעבודה בכל יום (תירוצים לרכיבה בסגר וזה).

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    האופנוע צריך לעשות טסט עד סוף החודש ותיכננתי לעשות השבוע, נראלכם שזה יהיה אפשרי?
    כן. מכוני רישוי פתוחים. בדקתי עניין היום.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    תענוג, תודה

Senior Member
    לדעתי הסיכוי שבמחסום משטרתי יעצרו וללא יאמינו לתירוצים של אופנוען בודד לעומת אוטו גבוהים יותר.
    תיאורטית (כמובן שתיאורטית) הייתי רוכב עם ווייז ומתחמק מנקודות ביקורת משטרתיות. אם צריך לעשות פרסה ולהמתין עם ערכת קפה באיזה פינה, לא נורא. אפשר גם לשלם 500 ש"ח אם מסכימים לסיכון שלקחת מבחירה. אפשר גם להתנדב בכמה ארגוני סיוע כדי להיות מכוסה לרכיבת אוורור.
    לדעתי רכיבה על אופנוע לא מסוכנת, הסגר הכרחי ומטומטם, הממשלה נכשלה בהסברה ונכנעה ללחצים והאשמה למצבנו רובצת לפתחו של הציבור שלא באמת שמר על ההנחיות. ציבורים מסויימים פחות ויש כאלה שיותר- וזה כולל מפגשי אופנוענים כאן ושם ובכל מקום.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    לדעתי הסיכוי שבמחסום משטרתי יעצרו וללא יאמינו לתירוצים של אופנוען בודד לעומת אוטו גבוהים יותר.
    אני בדרך לבית מרקחת.
    אני בדרך לסופר לקנות כמה דברים.
    אבא שלי חולה לבד בבית צריך עזרה.
    אני בדרך להפגנה.
    אני בדרך לתפילה.
    הכל תופס.
    ברור שאם אתה גר במרכז ותפסו אותך בנס הרים קצת פחות אבל הבנת את הרעיון.

Senior Member
    טענתי שהסיכוי גבוה יחסית לאוטו כי אף אחד לא לוקח את האוטו לסיבוב, אופנוענים יותר פרחחים והכל נכון.
    התירוץ הכי מצחיק הזוי ועצוב. בדרך להפגנה עוצרים בנס הרים.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Member
    תגיד שנסעת לקנות ארבעת המינים

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    הסגר הכרחי ומטומטם, הממשלה נכשלה בהסברה ונכנעה ללחצים והאשמה למצבנו רובצת לפתחו של הציבור שלא באמת שמר על ההנחיות. ציבורים מסויימים פחות ויש כאלה שיותר- וזה כולל מפגשי אופנוענים כאן ושם ובכל מקום.
    אם דחלילים מאופרים בטמבלויזיה יגידו לך שהמצב שלך אסוני ושאתה חייב לשתות עכשיו רעל כי הדבר היחיד זה רעל, אז אתה תלך ותשתה רעל? למרות שאתה מרגיש יחסית טוב?

הציבור לא אשם, הרצפה לא עקומה ואתה מוכיח שהממשלה בכלל לא נכשלה בהסברה משום שזה הדבר היחיד שהיא עשתה במהלך כל התקופה הזו: בערך אפס מוחלט של מעשים שהתכלית שלהם היא רפואית רלוונטית וכמעט 100% של החלטות לצורך תעמולה שעיקרה גלגול אחריות לכל מי שרק אפשר שהוא לא ראש הממשלה: הציבור אשם (החרדים, הערבים, השמאלנים - יו ניים איט)! שאשא-ביטון אשמה! לס אשם! בנט אשם! התקשורת אשמה! ואני בכלל לא בטוח אם מה שאנחנו רואים כרגע הוא לא עוד איזה טריק ושטיק בניסיון לגלגל את האחריות על בג"צ כי ההחלטות שהתקבלו, האופן שבו הם התקבלו והצורה שבו הם הועברו לציבור לא עולה בקנה אחד עם החוק (גם בניגוד חוק יסוד ואפילו בניגוד לחוק ההסמכה המיוחד שחוקק לקורונה).

אז אני לא מקבל את הטענה שהציבור אשם ואני בטח לא מקבל את הטענה שצריך לבלוע רעל שגם יגדיל את התמותה מקורונה וגם יוסיף לה אסונות גדולים בהרבה.

רק הציבור אשם

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    אם דחלילים מאופרים בטמבלויזיה יגידו לך שהמצב שלך אסוני ושאתה חייב לשתות עכשיו רעל כי הדבר היחיד זה רעל, אז אתה תלך ותשתה רעל? למרות שאתה מרגיש יחסית טוב?

הציבור לא אשם, הרצפה לא עקומה ואתה מוכיח שהממשלה בכלל לא נכשלה בהסברה משום שזה הדבר היחיד שהיא עשתה במהלך כל התקופה הזו: בערך אפס מוחלט של מעשים שהתכלית שלהם היא רפואית רלוונטית
    אנחנו די מובילים במספר בדיקות לנפש.

וכמעט 100% של החלטות לצורך תעמולה שעיקרה גלגול אחריות לכל מי שרק אפשר שהוא לא ראש הממשלה: הציבור אשם (החרדים, הערבים, השמאלנים - יו ניים איט)!
    ההחלטה הכי קלה ופופוליסטית היתה לנהוג כמו שוודיה כדי שעסקים יפעלו. אני בטוח שאם נתניהו היה בוחר בגישה הזו, לא היתה מוטחת ביקורת...

שאשא-ביטון אשמה! לס אשם! בנט אשם! התקשורת אשמה! ואני בכלל לא בטוח אם מה שאנחנו רואים כרגע הוא לא עוד איזה טריק ושטיק בניסיון לגלגל את האחריות על בג"צ כי ההחלטות שהתקבלו, האופן שבו הם התקבלו והצורה שבו הם הועברו לציבור לא עולה בקנה אחד עם החוק (גם בניגוד חוק יסוד ואפילו בניגוד לחוק ההסמכה המיוחד שחוקק לקורונה).

לא יודע אם התקשורת אשמה אבל בהחלט נהנית ומלבה את השם ויש לה אחריות למצבנו הנוכחי.

אז אני לא מקבל את הטענה שהציבור אשם ואני בטח לא מקבל את הטענה שצריך לבלוע רעל שגם יגדיל את התמותה מקורונה וגם יוסיף לה אסונות גדולים בהרבה.
    מתייחס לעובדות ומשאיר את השאר בצד. בסגר הראשון כשכולנו היינו ילדים טובים ירושלים המספרים ירדו. עד לא מזמן (חודש) היינו במיקום מצויין מבחינת תמותה ולדעתי גם במספר בדיקות לנפש. אז המצב נורא? לא יודע. נראה לי שיהיה יותר רע.

עכשיו, אפשר תמיד לבוא בטענות לממשלה אבל ממשלה מתנהלת בהתאם למגבלות פוליטיות וחוקיות. לדוגמא, אם שר לענייני בלה בלה רוצה פרוייקט לעידוד קווה קווה, למרות שהוא נבחר ציבור ולמרות שלמשרד יש תקציב -הסיכוי שלו להקים את הפרוייקט מול הפקידים במשרד, אנשי האוצר, חברי הקואליציה וגשם העתירות שעלול לרדת על היוזמה פשוט קלוש.
    כך מתנהלת המדינה בעיתות שלום ובעת מגיפה זה פשוט יוצר נזקים גדולים יותר. צריך להבין שאין הגה אחד ונהג יחיד, לצערי. מרוב בלמים ואיזונים ואילוצים אי אפשר להזיז כאן כלום.

אז בהכללה כל הציבורים -ללא הבדל מין גזע ודת שישבו בבתי קפה, בתפילות צפופות, בחאפלות ואירועים חברתיים אחראים למצבו של הציבור. לדעתי בספר הפקודות של המדינה וכנראה שבעוד דמוקרטיות, במקרה של מגיפה נוראית, משרד הבריאות מעביר את השליטה למשרד הביטחון מקימים מחסומים בתי קברות המוניים ואפילו יורים במי שמפר סגר. אנחנו יהודים, לא נגיע לשם. זה יעצור במספר גדול של מתים שיגרום לאנשים להבין שההתנהגות שלהם קשורה איכשהו לעניין הזה מסביב. וכן, לתקשורת יש המון השפעה על מה שאנשים מבינים או רוצים להבין ובעיקר כיצד הם מתנהגים. אם התקשורת מעדיפה אחריות לאומית על בלאגן שגובה מחיר כבד, תחליט בעצמך.
    רק בלי פוליטיקה והרבה חופש ובריאות.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021