נכתב במקור על ידי
קידוזו
תודה על הקישור.
המסמך הוא תכנית אב שכוללת הנחיות והמלצות לקראת אירוע שטיבו אינו ידוע ולכן לא מדובר בפרוטוקול- וגם לזה נגיע.
התרשמתי מבחינת כיסוי שהתכנית מספקת מענה רוחבי יפה מאוד לתרחיש עתידי בלתי ידוע. במילים אחרות, זה לא נייר כסת"ח אלא מישהו חשב על הדברים ברצינות.
א. משרד הבריאות נשען על הערכות ונתונים שיספקו בעתיד מקורות יודעי דבר- WHO. הארגון שכזכור, זייף בגדול בהתראה בגלל PC מימון ושטויות אחרות.
ב. במסמך מבדילים בין ארבע דרגות למגיפה כשבחמורה (5) יש מעל 2% נפטרים מהחולים, 240,000 אשפוזים ו- 45,000 נפטרים.
ג. מטרת המסמך היא היערכות לרמת אחת לפני החמורה ביותר (4) כשהחלוקה היא 2-3-4-5. למרות שאנחנו לא שם, לפי מה שנראה לי כהדיוט כל מה שקשור לניהול האירוע, בדיקות, העברת מידע, הערכות מצב, הסברה, רכש, חניכת צוותים, כוננות, היערכות מקדימה- נראה שהכל בוצע by the book. לכן אני חוזר בי מההנחה שלא עבדו לפי הספר. זה לא אומר שאין ברדק אלא שהמסמך לא נועד למנוע ברדק אלא למנוע אסון בריאותי.
ד. מספר הבדיקות שבוצעו לעומת הדרישה במסמך גבוה פי 100 ויותר (410 בשבוע). זה אמור להרשים.
ה. עמוד 40 במסמך, וועדה אתית רפואית אמורה לדון בסוגיות שונות כולל "הגבלת חירויות אזרחיות". זאת אומרת, סגר תמיד היה על השולחן- ואני מוסיף שיש דברים גרועים יותר מבחינת הגבלת חירויות כפי שההגיון מחייב. הגיונות של ניהול משבר, ניהול סיכונים, חוסן לאומי, בטחוני, כלכלי ועוד.
ו. מישהו חשב שחשוב להוסיף - טיפוח תודעת הסולידריות האזרחית. שזה קצת שונה מהטרנד...אז נרים על החוכמה התאגידית.
ז. עמוד 45 (עדיין בענייני אתיקה) מדברים על הגבלת תנועה, פגיעה כלכלית ואפילו אשפוזים מרצון.
ח. בעמוד 68 ואילך (פעילות לבלימת המגיפה) מפרטים על הגבלות תנועה, סגירת בתי ספר ועוד. שם צפו שמדובר באירוע נקודתי שמנהל האזור יחליט במקרה הצורך-אז מה. הם גם צפו שרוב התחלואה תתרחש בילדים. אתה רואה היתכנות שראש מועצה מחליט על סגר כשבמועצה השניה חוגגים בר מצוות? זה הנחיות לקראת X בלתי ידוע, לא פרוטוקול מדוקדק.
ט. אז המסיכות לא תוכננו לשימוש המוני. מצד שני גם הצפי של הוירוס הנוכחי לא התקיים וילדים חיים איתו בשלום. אז אין כאן וודאות ובטח שלא כשל או מחדל או החלטה בלתי מתקבלת על הדעת- ובטח שלאור רמת הציות הנמוכה של האזרח המצוי.
נכון לעכשיו, עדיין מחכה שתקשר בין הדברים ועדיין לא מסכים.