אנסה לענות לכולם בהודעה אחת.
ראשית - נערים בני 16-18 שמוציאים רישיון A2 אינם פטורים ממבחן בחוץ. הפטור הוא עבור מי שמחזיק ברישיון B 3 שנים לפחות, כך שהטיעון הזה יורד מהשולחן.
דבר שני - בשיטת ההוראה כרגע, היציאה לכביש לא מלמדת דבר וחצי דבר על הרגלי רכיבה נכונים. TT23, דברת על "נושא הפניות - מאיזה צד לאיזה צד יש לפנות/להיצמד לטובת בטיחות מקסימלית ומקסימום מרחק מהתנועה החוצה.". תוכל לפרט מה למדו אותך בשיעורים ששיפר את הבטיחות שלך? "מהימין לימין", "ממרכז הכביש לשמאל ב"ריש" יפה"? אם אתה חושב שזה מה שתורם לביטיחות - אז אני חולק עליך.
ומי שבעל רישיון B... סליחה ayalzo, כאן כבר אני בדיעה לא פופלארית.
קטנוע 125 - זה אופניים עם מנוע. נכון שאפשר להגיע איתם למהירויות, אבל עדיין - זה כלי פשוט וקל לתפעול. אם נשלב את זה עם הסוד הגלוי שגם ככה לימוד הרכיבה לא נותן מאום מעבר ליכולת תפעול בסיסית ביותר, אני לא רואה שום סיבה להכביד (מבחינה כלכלית, מבחינת זמן, מבחינת סיבוך התהליך) על אנשים שכבר מכירים את הכביש בתור נהגי רכב ולהתנות את מתן הרישוין לכלי הפשוט הזה בטסט נוסף בחוץ. קהל היעד של הכלים האלה (אחרי גיל 21) - אלה אנשים שמחפשים תחליף לאופניים/למכונית בעיר. תקשה עליהם - הם יוותרו, ויסעו על אופנים חשמליות לא בטיחותיות, או שיאריכו לך את הפקק. מה הרווחת בזה?
אציין גם, שבמצב הקיים לא הומצא בארץ - אלא מהווה ישור קו עם המקובל באירופה. כך שאני די בטוח שהופעלה לא מעט מחשבה כדי ליצר מצב שמאזן היטב בין קלות ונוחות התהליך - לדרישות מינימום מבחינת בטיחות.
הניסיון להפוך כל רוכב קטנוע לרוכב מיומן "בכוח" - יגמר בזה שקטנועים יעלמו מהנוף העירוני, ויוחלפו באופניים חשמליות ורכב.
אזכיר גם, שמבחינת הסטטיסטיקה - חרף רמת הרכיבה העגומה של רוכבי הקטנועים, קטנועי 125 נמצאים בתחתית הטבלה מבחינת כמות תאונות קטלניות.

קידוזו, קדושת חיי אדם - כבודה במקומה מונח. אבל בטיעון של "קדושת חיי אדם" אפשר גם לתרץ נעילה של כולנו בתא בודד (הרי כך בטוח לא נוכל לגרום לעצמינו נזק, לא)?
רישיון לאופנוע (בהחרגה של ההיתר ל-125 מגיל 16) - זאת אפשרות שקיימת רק לאנשים בוגרים. אדם בוגר אמור להעריך את הסיכונים, לקבל אותם על עצמו או להימנע מהם. אם הוא מחליט ש-4 שיעורים וטסט במגרש זה מספיק, והוא לא צריך קורס רכיבה מתקדמת - זכותו. כמה שזה לא יעלה למדינה, זאת זכותו - כי אזרח הוא לא רכוש של המדינה שלו, וחייו הם לא רכוש של המדינה.
תפקידה של המדינה הוא לספק ביטחון אישי לאזרחיה - וזאת בעיניי הסיבה שנדרש רישיון לכלי רכב, והוצאתו מורכבת יותר ככל שכלי הרכב בעל "פוטנציאל הרס" גבוה יותר.
לכן נשמע לי מאוד הגיוני שנהג משאית צריך לעבור הכשרה ארוכה, נהג רכב פרטי - פחות, רוכב אופנוע - פחות ורוכב קטנוע 125... מספיק להקנות לו את הכישורים הבסיסיים שמאפשרים לא להוריד הולך רגל במעבר חציה.