עמוד 13 מתוך 16 ראשוןראשון ... 31112131415 ... אחרוןאחרון
תוצאות 181 עד 195 מ 244

אשכול: סוף עידן אופנועי מנוע בעירה פנימית.

צפייה משולבת

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי lygav צפיה בהודעה
    זה בדיוק מה שאנשים לא מבינים, כי מסתירים מהם. לא יהיה כאן החלפה 1:1 של רכב בנזין המשפחתי לרכב חשמלי, זאת לעולם לא הייתה התכנית.
    ולכן הדיבור על מה יותר מזהם, חישוב של כמה חשמל נצטרך בשעת שיא, או ההערות המתחכמות לגבי האם זה משנה שהזיהום יעבור לתחנות הכח כל זה לא רלוונטי.
    המטרה היא שיהיה הרבה הרבה הרבה פחות מכוניות נקודה. כמו שרק העשירים יכלו לטוס בקורונה במטוסים פרטיים וכל השאר ישבו בבית, ככה גם יהיה עם הרכב.
    העשירים יוכלו להרשות לעצמם רכב יקר (תחשבו שכל מכונית תעלה כמו טסלה), ומיסוי של נסיעות פר-קילומטר, והעניים (שלא באמת עניים פשוט אנשים רגילים של היום) יצטרכו להידחק אל התחבורה הציבורית.
    לא בכדי VW מייעדים דווקא את אודי כחטיבת רכב חשמלי, כי אודי היא יוקרתית ולא עממית כבר עכשיו.
    מסכים, לשם זה הולך, העמידים ימשיכו בשלהם והמעמד הנמוך יותר הידחף לאוטובוס אוטונומי שרק יחסוך כסף לחברה שמפעילה אותו לא בעלות הנסיעה לאזרח.
    שים לב שכל העניין הירוק תפס רק במדינות עשירות שיכולות להרשות לעצמם וגם שם זה בסוף מסתכם בהצגה.
    אני מאמין שבאיזה שלב זה יכול לצאת משליטה ושהציבור יבין על הסיבוב שעשו עליו

Senior Member
    כשהתחילו לחפור לגלגתי על האופטימים שהעבודות לא יסתיימו ב 2020 וגם לא ב 2021 ואני שוב, מלגלג על חזון התחבורה הציבורית. אף אחד לא יצליח לחפור בגוש דן עם כל העיריות והאוכלוסיות רשת מסועפת של מנהרות או מסילות תוך 5 ולא תוך 10 שנים. לא בסבך הבירוקרטי, האינטרסים ויכולת הספיגה של הציבור. כדי שמישהו בחולון או ראשל"צ יגיע לתחנה כדי לתפוס רכבת לכיוון תל אביב הוא יצטרך... חניון צמוד. זה לא קורה ולא יקרה כי התחנות במרכזי הערים ואין שם מקום לחניונים גדולים וגם כי הם מתכננים ומבצעים בטלאים. כדי להגיע בתחבורה ציבורית לתחנת הרכבת הציבורית יצרכו להקצות נתיבים ולתקוע את הציבור בפקקים אינסופיים. אף ראש עיר לא יתנדב להחמיר את המצב הקיים ולשלם בראשו על קדנציה או 3 קדנציות של פקק חמור מהמצב כיום. אולי בתל אביב עם חולדאי אפשר אבל ראשי עיריות אחרים לא יכולים להעביר גזירות דומות. המשמעות של לסגור את זבוטינסקי בלפור או הרצל לנתיב אחד בשעות העומס היא שאף אחד לא מגיע לעבודה לפני 12:00. הפתרון הנכון הוא תחבורה ציבורית אבל הצורך המיידי חזק יותר.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    כשהתחילו לחפור לגלגתי על האופטימים שהעבודות לא יסתיימו ב 2020 וגם לא ב 2021 ואני שוב, מלגלג על חזון התחבורה הציבורית. אף אחד לא יצליח לחפור בגוש דן עם כל העיריות והאוכלוסיות רשת מסועפת של מנהרות או מסילות תוך 5 ולא תוך 10 שנים. לא בסבך הבירוקרטי, האינטרסים ויכולת הספיגה של הציבור. כדי שמישהו בחולון או ראשל"צ יגיע לתחנה כדי לתפוס רכבת לכיוון תל אביב הוא יצטרך... חניון צמוד. זה לא קורה ולא יקרה כי התחנות במרכזי הערים ואין שם מקום לחניונים גדולים וגם כי הם מתכננים ומבצעים בטלאים. כדי להגיע בתחבורה ציבורית לתחנת הרכבת הציבורית יצרכו להקצות נתיבים ולתקוע את הציבור בפקקים אינסופיים. אף ראש עיר לא יתנדב להחמיר את המצב הקיים ולשלם בראשו על קדנציה או 3 קדנציות של פקק חמור מהמצב כיום. אולי בתל אביב עם חולדאי אפשר אבל ראשי עיריות אחרים לא יכולים להעביר גזירות דומות. המשמעות של לסגור את זבוטינסקי בלפור או הרצל לנתיב אחד בשעות העומס היא שאף אחד לא מגיע לעבודה לפני 12:00. הפתרון הנכון הוא תחבורה ציבורית אבל הצורך המיידי חזק יותר.
    כל התפיסה שלך בטעות יסודה, הכוונה היא לא לאפשר שימוש בכלל רכבים, היינו תצא מי-ם בתחבורה ציבורית מתואמת דרך רכבת לת"א 35 דקות ובתוך ת"א
    תסתובב עם התחבורה הפנימית ותחנות חופפות עד היעד. תושב הרצליה יגיע ללא רכב לת"א ככה בעצם תופחת כמות הרכבים על הכביש.

חניונים חנה וסע הם הטעות הכי גדולה של השנים האחרונות כי הם יוצרים פקקים ביציאות מערי הלינה עד לחניון ובחזרה.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    כל התפיסה שלך בטעות יסודה, הכוונה היא לא לאפשר שימוש בכלל רכבים
    אתה כנראה מתכוון לרכבים שלא שייכים לתושבי אזור.

חניונים חנה וסע הם הטעות הכי גדולה של השנים האחרונות כי הם יוצרים פקקים ביציאות מערי הלינה עד לחניון ובחזרה.
    אכן רעיון מטופש. למה להגיע עם רכב מלהתחילה? אם כוונה לעבור לתחבורה ציבורית אז כדי מראש לבוא ברכבת.

חבל שיקח שנים עד שכל זה ייקרה.

Senior Member
    כל התפיסה שלך בטעות יסודה, הכוונה היא לא לאפשר שימוש בכלל רכבים, היינו תצא מי-ם בתחבורה ציבורית מתואמת דרך רכבת לת"א 35 דקות ובתוך ת"א
    תסתובב עם התחבורה הפנימית ותחנות חופפות עד היעד. תושב הרצליה יגיע ללא רכב לת"א ככה בעצם תופחת כמות הרכבים על הכביש.

למעלה כתבתי:
    כדי להגיע בתחבורה ציבורית לתחנת הרכבת הציבורית יצרכו להקצות נתיבים ולתקוע את הציבור בפקקים אינסופיים. אף ראש עיר לא יתנדב להחמיר את המצב הקיים ולשלם בראשו על קדנציה או 3 קדנציות של פקק חמור מהמצב כיום.
    אם הבנתי אותך, התכנית שתושבי הערים (רוב הציבור) יוותרו על שימוש ברכב פרטי כדי להגיע לערים אחרות. הם יחזיקו את הרכב רק לטיולים בטבע והספר ולשם לא תהייה רכבת. אני מקווה. ואתה רואה היתכנות לתסריט הזה?
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    אף ראש עיר לא יתנדב להחמיר את המצב הקיים ולשלם בראשו על קדנציה או 3 קדנציות של פקק חמור מהמצב כיום.
    אתה צודק - אף ראש עיר לא יסכים לזה. אבל זה יקרה בכל זאת - כאשר מצב יחמיר בעצמו. ואז שינוי יבוא ממשרד השיכון או בג״צ או או״ם וראש העיר יוכל להגיד ״זה לא אני!״

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    אני רוכב כל בוקר מהכפר אל הכרך הגדול
    מדובר על 30 ק"מ עד הגעתי לאזור הארבעה בת"א.
    היום (אחרי הקורונה) כל הדרך הייתה פקק עצום אחד גדול ענק מייאש...
    ורק אני ואנוכי בשוליים מדלגים מעל עדר העצמים העומדים על הכביש.
    לצערי באיילון אין יותר שוליים ומחייב אותנו הרוכבים לרכב במשנה זהירות...
    עדייו ללא השוליים לוקח לי 30 דקות דלת לדלת ברכב אותה הנסיעה תקח לי 90 דקות לפחות.
    האופנוע מצליח לשמור על השפיות שלי.
    לגבי תחבורה ציבורית 365\24\7 לכו תבחרו נכון!
    הרכב האוטונומי אמור להחליף את התחבורה הציבורית
    ולכן אני חושב שההשקעה האדירה עכשיו בתשתיות שהיו צריכות לקחת חלק ואז היו נכונות בהקמת המדינה ב 1948 לא רלוונטיות לעתיד הרחוק (50 שנה).
    ימים יגידו.

Senior Member

סוף עידן אופנועי מנוע בעירה פנימית.

״רכב רק לעשירים״ זה לא מצב בא השגה. איך אינסטלטור יגיע ללקוח? באוטובוס?
    מעבר לזה - כולם רוצים תחבורה ציבורית ופחות רכבים על הכביש.

טסלה ב-180 אלף שח זה רכב לעשירים?

Member

סוף עידן אופנועי מנוע בעירה פנימית.

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    ״רכב רק לעשירים״ זה לא מצב בא השגה. איך אינסטלטור יגיע ללקוח? באוטובוס?
    מעבר לזה - כולם רוצים תחבורה ציבורית ופחות רכבים על הכביש.

טסלה ב-180 אלף שח זה רכב לעשירים?

לפי התכניות אין שום סיבה שיהיה לאינסטלטור רכב משלו - הוא אמור לשכור רכב.

Senior Member
    לפי התכניות אין שום סיבה שיהיה לאינסטלטור רכב משלו - הוא אמור לשכור רכב.
    ולמה זה ישנה משהו? אני נוסע בליסינג כבר קרוב ל-20 שנה, בנתים אין תלונות.
    מצד שני - הלואי ויכולתי להגיע לעבודה באוטובוס. איך מצטרפים לקונספירציה ?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    ולמה זה ישנה משהו? אני נוסע בליסינג כבר קרוב ל-20 שנה, בנתים אין תלונות.
    מצד שני - הלואי ויכולתי להגיע לעבודה באוטובוס. איך מצטרפים לקונספירציה ?

לא בטוח שאתה מבין מה זאת המילה הזאת שאתה משתמש בה - קונספירציה. מדובר במזימה שנרקמת בחשאי, בין היתר למשל כדי להתעשר שלא בצדק. נגיד שחיתות - זה סוג אחד של קונספירציה. אתה רוצה לומר שאתה לא מאמין בקונספירציות? אז מה אתה *לא מאמין* שיש שחיתות?
    הבעיה שקל לאנשים להאמין בשחיתות קטנה ופשוטה (וסטים זוהרים), אבל קשה להאמין בשחיתות מורכבת בקנה מידה גדול.
    אכן המשפט האלמותי ש Truth is stranger than fiction תמיד מסתבר כמדויק.

אבל מה אני מתפלפל פה. בסוף המבחן העיקרי לקונספירציה זה שהיא נרקמת בחשאי. אולם דווקא במקרה הזה, כמו שהרבה פעמים קורה, הכל חשוף והמתכננים אפילו כתבו ספרים על כך, יש להם כנס שבו האג’נדה פתוחה, ומפרסמים על התכניות שלהם בלוגים.

אז בשביל הפאן וכמו שאומרים אם כבר אנחנו כאן, הנה דוגמא אחת לאיך ה״חזון״ יכול להתבצע. אתה לא תקרא כנראה כי אתה כבר יודע הכל, אבל זה לא משנה...

כמובן שלאף אחד אין כדור בדולח שמראה את העתיד, אז שום דבר לא בטוח, אבל הכוונה קיימת והיא ממש לא קונספירטיבית :-)

https://www.weforum.org/agenda/2016/...d-change-2030/

Junior Member
    לא בטוח שאתה מבין מה זאת המילה הזאת שאתה משתמש בה - קונספירציה. מדובר במזימה שנרקמת בחשאי, בין היתר למשל כדי להתעשר שלא בצדק. נגיד שחיתות - זה סוג אחד של קונספירציה. אתה רוצה לומר שאתה לא מאמין בקונספירציות? אז מה אתה *לא מאמין* שיש שחיתות?
    הבעיה שקל לאנשים להאמין בשחיתות קטנה ופשוטה (וסטים זוהרים), אבל קשה להאמין בשחיתות מורכבת בקנה מידה גדול.
    אכן המשפט האלמותי ש Truth is stranger than fiction תמיד מסתבר כמדויק.

אבל מה אני מתפלפל פה. בסוף המבחן העיקרי לקונספירציה זה שהיא נרקמת בחשאי. אולם דווקא במקרה הזה, כמו שהרבה פעמים קורה, הכל חשוף והמתכננים אפילו כתבו ספרים על כך, יש להם כנס שבו האג’נדה פתוחה, ומפרסמים על התכניות שלהם בלוגים.

אז בשביל הפאן וכמו שאומרים אם כבר אנחנו כאן, הנה דוגמא אחת לאיך ה״חזון״ יכול להתבצע. אתה לא תקרא כנראה כי אתה כבר יודע הכל, אבל זה לא משנה...

כמובן שלאף אחד אין כדור בדולח שמראה את העתיד, אז שום דבר לא בטוח, אבל הכוונה קיימת והיא ממש לא קונספירטיבית :-)

https://www.weforum.org/agenda/2016/...d-change-2030/

אני דווקא קראתי את דוגמת החזון שהבאת. המסקנה של כל המאמר המשוער הזה (מה שדי הופך גם את המסקנה להשערה...) מסוכמת יפה כאן:
    "All in all, it is a good life. Much better than the path we were on"

לא יודע אם הכותב הינו רוכב דו-גלגלי, הוא לא מתייחס לפן הזה של החיים.

אני לא נביא, אבל את עולם הרכב, ובמיוחד את זה עם הכידון, אני מכיר קצת, גם מאחורי הקלעים. כן, לממשלים ובעלי אינטרסים יש הרבה כוונות.
    תמיד היו, ועד שלא נהיה מחוברים למטריקס (תיכף נגיע גם לזה), ככל הנראה גם שיהיו. אבל אם נסתכל קצת בהיסטוריה, כוונות נתקלות לא פעם במציאות, ועם חלוף השנים, הן משתנות. אז יש כוונה להכניס את כולנו לקפסולות אוטונומיות ורק העשירים יסעו באאודי שלהם ויגחכו למראה הצאן המובל ל...חיים נוחים יותר לרוב רובם של התושבים העירוניים? כותב המאמר שהבאת אומר שרוב צרכי החיים שלו חינמיים והוא לא זוכר מה זאת עבודה. חפש לי מישהו שגר בניו יורק או לונדון, וספר לו על עתיד כזה - אני די בטוח שהתגובות שלו יהיו שונות מתושב גוש דן (כי הוא כבר הררררבה שנים לא מחזיק רכב, בטח לא ליום יום).

אם נחזור רגע לעניין מנוע הבעירה הפנימית ו"קונספירציות", אז לא בטוח שלכוונות הרבות שמושמעות מסביב לעולם יש אחיזה במציאות. האנגלים הקדימו את ה"מכירת חשמלי בלבד" שלהם ל-2030 מ-2035...וכל מי שגר שם יסביר לך שזה מהלך פופוליסטי שספק אם יתקיים לפני 2050. יש להם איזה רכבת חשמלית שהתשתית שלה לבד תיקח להם עוד איזה עשור. בהודו כבר יש תקנות זיהום אוויר שהיו צריכות להיכנס ב-2020, ובעיקר "מתעלמים" מהן בשלל דרכים אלגנטיות ודוחים אותן ל"עוד כמה שנים" (תוך כדי מכירת 15-20 מיליון דו גלגליים בשנה, כן). הנה, יש לנו כאן דובר ישירות מגרמניה, וכו' וכו' וכו'.

אז עושים יורו 5, ויורו 6, ויורו תיזאק. שמים גג"ש מפלסטיק למשאבת שמן שיהיה קצת יותר שקט. בעוד כמה שנים, יוציאו איזה מחקר או שניים שההתחממות הגלובלית או שינויי מזג האוויר, בכלל לא קשורים לשריפת דלק. תן כבר לבעלי האינטרסים לסדר את זה. אם מישהו חושב, שחברות כמו VW, שהיו מוכנות לספוג קנסות של 800 מיליון דולר כדי למכור TDI באמריקה, יוותרו כל כך מהר על מנוע הבעירה הפנימית וכל התעשיה הנלווית אליו, או שחברות האנרגיה והפטרוליום יוותרו על חלקם בעוגה (כל עוד יש מצרכים להכנת העוגה...ויש, כנראה שיש), או שהונדה יוותרו על 10 מיליון קטנועים בשנה עם כל הטיפולים שלהם...זו תמימות. זה ייקח הרבה יותר מעשור, ועד שזה יגיע...איך אמר לי איזה חובב טכנולוגיה מושבע : "אתה בכלל תרכב על האופנוע שלך בעולם וירטואלי, מחובר לאיזו תוכנה, בזמן שאתה שוכב על הספה"

Senior Member
    חזון לשפר תחבורה ציבורית זה שחיטות? מתי המזימה הזאת כבר תגיע לישראל?

Member הסמל האישי של tree
    הבעייה שלי עם החזון הזה, שאני מודע אליו כבר מזהה זמן, זה שעד עכשיו בארץ לא יצא לי להשכיר רכב שלא הריח מעשן סיגריות (כל ה3 פעמים) וזה גם מתנגש עם הרצון שלי להתנתק מתחבורה משותפת במקרה של מחלה משתוללת.
    היה גם מתישהו פרק בטופ גיר שהם לקחו רכבים משומשים לראות מה הבעלים הקודמים השאירו להם בטובם, אחד הפרקים היחידים שאני לא רוצה לראות עוד פעם.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    אני לא זוכר את הפעם האחרונה שעליתי על אוטובוס, ומקווה שזה יישאר ככה גם ב40 שנה הקרובות (או יותר).
    לא תודה, אין לי שום עניין בתחבורה ציבורית איכותית שכמובן באה (איך לא) על ידי ביטול חופש התנועה של האזרחים גורמת לו להיות תלוי בממשל ובהחלטותיו.