המאמר הזה נכתב תחת הפורום הכלכלי שזה אלומינתי גלוי של האנשים המשפיעים בעולם שחלקם לא נבחר ע״י ציבור והם עם הכח שלהם בסוף ישפיעו על הדרך שבה אתה מתנהל יום יום, לא יודע איך דילגת על הקטע שהוא כותב שלא תיהיה בעלות על כלום שזה בעצם אומר שהעשריון העליון והשילטון יהיו הבעלים של כל דבר שתשתמש בו כי הרי בית לא בונה את עצמו ומישהוא הוא הבעלים שלו אבל זה לא תיהיה אתה.
המאמר הזה הוא החזון של הפורום הכלכלי ובמיוחד מי שעומד בראשו שכתב על זה ספר שלם.
איך הוא פספס? הוא לא.
פשוט זה לא נקלט לו בתוך כל שאר הצהרות דמיוניות כמו ״יהיה לך הכל בלי לעבוד״, ״לא תהיה בעלים של כלום ותהיה מאושר״, ״הכל חינם״, ״החיים פשוט יהיו טובים יותר״. ועל זה הם תמיד בונים.
היה אפשר לחשוב שאחרי שניסינו את המתכון הזה כמה פעמים במהלך המאה ה-20 עם תוצאות, נגיד בעדינות, לא מעודדות - למדנו משהו. אז מסתבר שלא.
QUOTE=Dresdner;178132]המאמר הזה נכתב תחת הפורום הכלכלי שזה אלומינתי גלוי של האנשים המשפיעים בעולם שחלקם לא נבחר ע״י ציבור והם עם הכח שלהם בסוף ישפיעו על הדרך שבה אתה מתנהל יום יום, לא יודע איך דילגת על הקטע שהוא כותב שלא תיהיה בעלות על כלום שזה בעצם אומר שהעשריון העליון והשילטון יהיו הבעלים של כל דבר שתשתמש בו כי הרי בית לא בונה את עצמו ומישהוא הוא הבעלים שלו אבל זה לא תיהיה אתה.
המאמר הזה הוא החזון של הפורום הכלכלי ובמיוחד מי שעומד בראשו שכתב על זה ספר שלם.[/QUOTE]
דילגתי?
באיזה עולם אתה חי ב-25 שנים האחרונות? אני מאמין שאינך זקוק למאמר מנבא עתידות כדי להזכיר לך שהעתיד הזה כבר מזמן כאן. תגיד, בגרמניה, בערים, כמה מהדירות להשכרה שייכות ל"חברות נדל"ן " ? כי ברוב המקומות באירופה, זה המצב. אני אפילו לא נכנס לקומפלקסי הדיור בארה"ב. אתה יודע מתוך ה-818 טימקסים שנמכרו בישראל שנה שעברה, כמה מהם באמת נקנו בכסף ולא באשראי? סבירות גבוהה שאולי 1%. אז רגע, מי הבעלים של הכלים האלה? מי שרשום ברישיון? בגרמניה, קונים מכוניות/אופנועים בליסינג? מה האחוז מכלל המכירות? כי בארה"ב למשל, אתה יכול לעשות כבר ליסינג על החיים, יש לך מושג כמה אנשים שם שוכרים את הריהוט בבית שלהם? או את הג'אנטים מלאי הכרום ללקסוס שלהם? ואלו פעולות שאנשים עושים כבר מעל ל-2 עשורים...דילגת על זה?
אתם מזהירים כאן מחזון שכבר מזמן התחיל להתממש, ועוד עושים את זה בפלטפורמה שאפשרית בכלל כי היא נשענת על הכוח של הטכנולוגיה ואלו ששולטים בה, ובכל פינה בחיינו.
אתה בכלל קלטת אותי, חד מאוד.
היות ונסחפתם כאן לדיון ה-WHAT IS THE MEAAAAANING OF ALL OF THIS, אני אחזור לנושא הכותרת של השרשור: סיכוי קלוש ביותר שמנועי הבעירה הפנימית פשוט יעלמו להם תוך עשור. זה מזכיר לי את האזהרות בסוף שנות ה-90' שאמרו שב-2025 יגמרו מאגרי הנפט בעולם, וחייבים להיערך לזה.
אבל כנראה שנאלץ להיפגש כאן עוד 10 שנים אחרי שניתן לזמן לעשות את שלו (כאילו, לא ממש כאן, אלא בפורום וירטואלי, תוך כדי רכיבת מסלול וירטואלית, מחוברים לאיזה שרת דרך הרקטום שלנו - יכלו לחבר אותנו דרך הראש, אבל השליטים האלה עדיין אוהבים להשתעשע מדי פעם).
דרמניה,
לא הבנת מה הכוונה לבעלות או חוסר בעלות של הפורום הכלכלי, הם מדברים על חוסר בעלות בחיבור ישיר לשיתוף מאולץ כלומר אתה משכיר בית אבל בזמן שאתה לא משתמש בו יהיה אפשר להיכנס לסלון ולעשות פגישת עסקים (זה מה שהם אומרים) וכנ״ל גם לרכב, כרגע אתה בליסינג אולי לא בעל הרכב ברשיון אבל מבחינת החוק אתה הבעלים ואתה מחליט מי משתמש בו אם בכלל בחזון שלהם הרכב של כולם.
זה קומוניזם מכובס בזמן שמשכנתא וליסינג של היום זה קפיטליזם במיטבו.
מדהים עד כמה אנשים מתעלמים מהיסטוריה. דרזדר - התקופה של ״לא שייך לך כלום״ כבר היית. היא לא נגמרה בגלל רצונם הטוב של ״אנשים משפיעים״. אנשים פשוטי עם סיימו אותה תקופה באלימות.
זה לא יחזור בגלל שמישהו יחתום על מסמך. זה לא עובד ככה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הקורונה לימדה אותנו שזה יכול לחזור ואפילו חלק גדול יקבלו את זה ברצון הם רק צריכים לטפח סיפור אמיתי או לא כמו התחממות גלובלית ולרכוב עליו, הציבור ברובו קונה הכל בימינו, תרבות השפע בעולם המערבי דפקה אותו לגמרי ואנשים מחפשים מהות, הצלת כדור הארץ זה המהות האולטמטיבית, תראה מה קורה בארצות הברית, אני שומע אנשים אומרים דברים שלפני 20 היו נחשבים לקומוניזם והיום זה משום מה נשמע להם אחרת.
פעם שמעתי שמועה שדנלופ קנתה פטנט ממישהו שהמציא צמיג מגומי שכמעט ולא מתכלה וגנזה אותו. על פניו לתעשיות המסורתיות - אנרגיה, רכב ונדל"ן יש המון מה להפסיד מהשינויים. מצד שני (לפחות כך זה מצטייר בעיני) יש את חברות ההיי טק העשירות שההשפעה שלהם על חיינו היא חסרת תקדים ובעליהם מדברים בירוק. אני לא יודע אם נספיק לחיותה במציאות של רכבים אוטונומיים חשמליים חרישיים ללא בעלות על בתים ורכוש. אני יודע שבמציאות הנוכחית, בקצב המהיר שבו שינויים ודברים מתרחשים, קשה מאוד להסתכל על העתיד ולהבין מה עומד לקרות. אם היו שואלים יצור מערבי עירוני אם הוא מעדיף לחיות ללא מחשב ואינטרנט או ללא כלי תחבורה אני חושב שהוא היה מוותר על הגלגלים. דבר שלפני 20 שנה בלבד היה נשמע הזוי לא פחות.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021