אתה מתכוון למעבדות של ניקולא טסלה אשר התכלו בשריפה כשאדיסון אוחז בגפרור... לכאורה.
או לדופון (נשמע כמו דנלופ) אשר ייצרה גרביונים חזקים מדי https://youtu.be/wzJI8gfpu5Y?t=1557
אתה מתכוון למעבדות של ניקולא טסלה אשר התכלו בשריפה כשאדיסון אוחז בגפרור... לכאורה.
או לדופון (נשמע כמו דנלופ) אשר ייצרה גרביונים חזקים מדי https://youtu.be/wzJI8gfpu5Y?t=1557
הבנתי. אין לך מושג מה זה ״בעלות״ אין לך מושג אין ליסינג או אשראי עובדים, אבל יש לך חזון. כמובן, למי אכפת מהחוק בפועל אם יש לך חזון.
אולי בעתיד, אם תקנה משהו יותר יקר מאופניים ב-15k, נחזור לשיחה הזאת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני רק אומר שליסינג זו הלוואה. הלוואה עולה כסף ומישהו מרוויח.
חברת הליסינג היא ארגון ללא מטרת רווח? כשהחברה מרוויחה מי מפסיד?
ליסינג זה נחמד נוח כיף אבל יקר!!!
אותי לימדו שהלוואות צריך לשלם. (לצערי אני לא תשובה ולא עושים לי תיספורות)
אני נוסע עם ליסינג כבר 20 שנה ומקווה לא להפסיק. אבל יש עליות ומחירים שיש לשלם על פינוקים . לא חושב שלכולם זה מתאים.
כנראה זה מתאים לדור האינסטנט כנראה שמוכן לשלם יותר רק לקבל את הדבר החדש. (נקווה שיצאו לעבוד לממן)
אופנוע חדש שמוציאים מהסוכנות ב 0 שקלים בכיס . וללא משכורת שתתמוך בזה זה אחד המהלכים הכי מטומטמים שלדעתי אפשר לעשות.
סיפור
לפני הרבה שנים חבר שרק השתחרר מהצבא היה חם על ה CBR שיצא בשנת 1996.
איש המכירות היה ממש בעל תושיה ושלח את החייל\הילד לפתוח 3 חשבונות שונים בבנקים שונים ולקבל הלוואה של 10000 ש"ח בכל אחד מהם. וככה יצא עם אופנוע חדש ונוצץ.
לא רוצה לספר לכם כמה זמן לקח לו להשתכם מהמכה הכלכלית שהביא על עצמו. ובעזרת איש המכירות.
מה ההבדל בין איש מכירות משנת 1996 לליסינג? חוץ מזה שצריך לרוץ פחות לקחת את הכסף!
אהבתי את התגובה שלך X מאוד בוגר.
ויקפדיה https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C...99%D7%A0%D7%92
הֶחְכֵּר או לִיסִינְג (מאנגלית: Leasing; בעברית נהג גם המונח שֶׂכֶר מֶכֶר) היא שיטת מימון לרכישת ציוד. מימון = הלוואה לך תלמד קצת. שם מכובס לאותה הגברת.
חברות הליסינג לא רוצות להרוויח. הם מעוניינים רק בטוב של הלקוח. תמשיך להיות נאיבי
זה יקר וכיף. זה לא היה הדיון. אם אני חייב או לא או כל אחד אחר. הדיון היה האם העולם עובר לליסינג.
והדוגמא שהבאתי של החבר שעשה שטות לפני מליון שנה זה רק לבהיר למה עשו את הכל פשוט!(ליסינג) וזה כדי להכניס אותנו לצרות כלכיות עם חיוך ועץ ריח.
לגבי מי שטען שאשראי זה לא באמת כסף שלך או כסף אמיתי...
גם לשטרות נייר אין שום ערך אמיתי (אלא אם אתה מת לחרבן ואין נייר טואלט בסביבה, וגם לזה הם לא מוצלחים במיוחד).
כסף הוא סה"כ סמל להסכם אמון בין אנשים. פשוט כי הרבה יותר נוח להסתובב עם כמה ניירות מקושקשים, מאשר עם כלוב תרנגולות, או פרה.
אז כן.
אשראי הוא כסף לכל דבר. ובעלות על משהו היא דבר נזיל מאוד. לפחות עד שנגיע לימים בהם נצטרך להגן על הבעלות שלנו על דברים באמצעות נשק חם...
גילוי נאות: כותב שורות אלו מבין כלום ושום דבר בכלכלה. או בכל תחום אחר. אפילו הקונספירציות שלו הן דה לה שמעטה.
ועדיין אני ממליץ לך איילזו ללמוד קצת איך נקראת הכלכלה בה אתה חיי (רמז: השיטה המוניטרית ושיקאגו בוייז)
או שלמשל מתישהו בין השבעים והתשעים של המילניום הקודם (אאל"ט) כבר אין הצמדה של נייר לזהב בארה"ב.
אז הנייר פשוט נייר. והכלכלה היא כלכלת חוב.
כך ש... לא. ניר טואלט הוא לא "הסכם אמון בין אנשים"
אם היית קוסנפירטור כמוני כבר ב 2012 היית מכיר את ערן http://amitit.co.il/%d7%90%d7%95%d7%93%d7%95%d7%aa/
אבל מה כבר אני מבין
נ.ב.
אין על פיאט
ממש קלאב הוטל
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
דרזנר טוען שהעתיד לפי דאבוס וגייטס- תשלם אבל לא יהיה בבעלותך רכוש. דר מאניה מרגיע שכבר עכשיו אתה משלם והבעלות האמיתית היא של נותן ההלוואה. ואני מוסיף שגם בעולם המחשוב התאגידים עוברים לתשלום עבור שימוש בענן ולא עבור רישיון. נכון שמודלים עיסקיים שבו מוותרים על בעלות ומחייבים על שימוש הפך לנפוץ אבל ההבדל הוא שכיום, בלי קשר לשכיחות עסקאות באשראי או שכירות או שימוש ניתן וכדאי* לרכוש דירה ורכב ושאר ירקות. הצד האפל של המטבע הוא שוק שבו לא קיימת היכולת לבעלות וצבירת רכוש. לא עבור הציבור הרחב בכל אופן. אני בטוח שהאוליגרכים ימשיכו להחזיק נכסים ונכסות. לשם הם מכוונים.
*למי שיש מזומן- זול מעלות הכסף בהלוואה או שכירות.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
הבעלות שאני מדבר עליה היא לא הבעלות שהוא מדבר עליה.
עוד דוגמא, בארצות הברית אדם נכנס לבית שלך באמצע הלילה לא משנה אם הבית בבעלות הבנק האדם הזה משיג גבול על רכוש שלך ואתה יכול לפעול נגדו בכח.
חזון הפורום הכלכלי זה שאדם יכנס לבית שאתה גר בו ויגיד לך שהוא הגיע לישון הלילה בחדר הפנוי שיש בבית והוא לא יחשב משיג גבול, זה ההבדל בתפיסות של בעלות ורכוש בין קומוניזם לקפיטליזם.
הולכים לכיוון...
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
מצטער לינק שגוי הכוונה הייתה לכאן:
https://www.rmgcity.co.il/%D7%A9%D7%...0%D7%99%D7%94/
ושאלת בונוס למתקדמים - מי הבעלים של בנק ישראל? ומי של הפדרל ריזרב?
המומחים מחוץ לארץ ייעצו להעניק לבנק ישראל מעמד עצמאי אל מול משרד האוצר, באופן שיימנע שיקולים פוליטיים במתן אשראי למגזרי המשק השונים. כן הוצע שהבנק ינוהל על ידי ועדה שתייצג את הזרמים השונים בציבור. ועדת הכספים של הכנסת העדיפה שהבנק ינוהל על ידי נגיד בלבד, שיהיה כפוף לממשלה, כדי שיהיה מכשיר יעיל להכוונת משק הפיננסים של המדינה. לבסוף הוחלט כי יש לתת לבנק המרכזי עצמאות מוגבלת, אך לחייבו בחוק לכסות את גירעונות הממשלה לפי החלטתה בעת הצורך (יצוין, כי בשנת 2010 תוקן חוק בנק ישראל וכעת לבנק ישראל יש עצמאות מוחלטת בקביעת המדיניות המוניטרית במשק).
אני לא מבין מה הקשר בין מה שכתבתי לבין מה שענית.
אבל זה דווקא סימן טוב.