נכתב במקור על ידי
KKatkov
חבר'ה...
נתחיל בשאלה פשוטה: למה אין "כלבי בר" בטבע? יש תנים, יש זאבים - אבל "כלב בר" זה רק דינגו - שככל הידוע לי אלה כלבי בית שננטשו.
התשובה היא, שכלב הוא חיה שהאדם יצר... ומשורש "יצר", התוצאה היא "מוצר".
האדם הקדמון הרביע תנים מבוייתים, כשהוא משאיר בחיים ומאפשר להתרבות לאלה שענו לדרישות - והמית את אלה שלא. נורא אכזרי, נכון?
אחרי זה, האדם הלך רחוק יותר. הוא הרביע זנים שונים (בניגוד לרצונם!) כדי לקבל את התכונות שנדרשות לתפקיד מסויים.
בזכות ה"אכזריות" בת עשרות אלפי שנים, היום הכלב הוא מה שהוא - חבר צייתן ונאמן, עובד חרוץ, שומר ועוזר. זה ה"מוצר" שהאנשות יצרה בתהליך ארוך ומייגע, שנמשך דורות על פני דורות, וניסיון להסתכל על כלבים כאינדיווידואלים שווי ערך לבני אדם, שיכולים "להחליט" עבור עצמם מה טוב להם - יביא לרגרסייה, איבוד התכונות הטובות שנוצרו בעמל רב וחזרתם ההדרגתית לרמה של תן מבויית.
כלבי עבודה גזעיים - הם פאר היצירה של האנושות. וכן, כלב הוא מוצר - ואין בזה שום דבר רע. נהפוך הוא, ראיה של כלב כמוצר יקר ואיכותי שבעליו צריך לדאוג לו ולתפעל אותו כראוי - היא הראיה המפוכחת והנכונה בעיניי.
עריכה - ל-600 ירושלמי:
לא, אני לא הולך לאמץ כלב כנראה.
כי אני רוצה כלב גזעי, ולדעת מי האבא והאמא שלו - כדי להאמין שהוא יירש את התכונות הטובות של אותם כלבים ספציפיים.
כי כלבים בעולם יש המון, ואני לא מתכוון לדאוג לכולם, אין לי משאבים לזה. אני רוצה לדאוג לאחד שבאמת "עושה לי את זה".
כי אני לא מתכוון להתמודד עם נזקים שאחרים עשו. באופנועים אני יודע לתקן, אז אני קונה משומש. בכלבים אני לא יודע, אז אני רוצה "לקנות חדש".
כי עם כל החמלה שיש לי כלפי כלבים שעברו התעללות, מחוסרי בית וכיוצ"ב - אני לא מאמין שהעולם יהיה מקום טוב יותר אם אתחיל להושיע את הכלבים האלה. אני כן מאמין שהעולם יהיה מקום טוב יותר אם אתרום את מנתי הקטנה לשימור ושיפור אותם גזעים מדהימים שהאנושות יצרה בעמל רב.