עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 57

אשכול: מסתבר שבישראל צריך רישיון כדי להחזיק כלב...

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    יש הגיון רפואי בלחתוך לכלב בריא אוזניים וזנב?
    אם אין אז איזה בן אדם רוצה להטיל מום בבעל חיים רק בשביל שהוא יראה cool שהוא הולך איתו ברחוב?
    יש היגיון רפואי בהסרת שיער גוף?
    יש היגיון הנדסי במחרשה מקוצרת או באיתותי לד?

התשובה היא לא ולא.
    האם זה אומר שיש להטיל קנס של 4000 ש"ח על מי שמחליט לבצע את זה?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    זה אומר שיש להטיל קנס על מי שמתעלל בכלב שלו.
    כלב זה לא חפץ ולא אופנוע עם מחרשת לדים וגם אין היגיון הנדסי אצל בעלי חיים.

לצערי מי שקונה כלב (שגם על זה יש הרבה מה לומר) חושב שהוא קנה מוצר.
    כלב זו חיה וחיה היא דבר חי,עם תחושות בדיוק כמו שיש לבני האדם אז הוא לא רוצה שיאנסו אותו או ישנו אצלו איברים מבלי שהוא יסכים.

חיה,בשונה מבני האדם היא חסרת אונים מולך.
    מה הקשר בין הסרת שיער למה שרשמת?
    מי שהולך להסיר שיער בלייזר עושה את זה על דעת עצמו וגם משלם על זה הון של כסף.
    הוא לא עושה את זה לא בגלל שהבעלים שלו אונס אותו לעשות את זה.

זה שתכננת לקנות אותו בהרבה כסף לא אומר שאתה יכול לחתוך שם או תקצץ פה בשביל הפוזה.
    איך היית מרגיש אם היו חותכים לך את האזניים או מציירים לך קעקוע על הפנים בניגוד לרצונך?

אז כן הקנס הוא הגיוני ביותר וטוב יהיה אם אנשים שקונים כלב "מוצר" יחסכו את הכסף.
    וגם הרבה חיים של כלבים אחרים ינצלו על ידי זה.

ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    זה אומר שיש להטיל קנס על מי שמתעלל בכלב שלו.
    כלב זה לא חפץ ולא אופנוע עם מחרשת לדים וגם אין היגיון הנדסי אצל בעלי חיים.

לצערי מי שקונה כלב (שגם על זה יש הרבה מה לומר) חושב שהוא קנה מוצר.
    כלב זו חיה וחיה היא דבר חי,עם תחושות בדיוק כמו שיש לבני האדם אז הוא לא רוצה שיאנסו אותו או ישנו אצלו איברים מבלי שהוא יסכים.

חיה,בשונה מבני האדם היא חסרת אונים מולך.
    מה הקשר בין הסרת שיער למה שרשמת?
    מי שהולך להסיר שיער בלייזר עושה את זה על דעת עצמו וגם משלם על זה הון של כסף.
    הוא לא עושה את זה לא בגלל שהבעלים שלו אונס אותו לעשות את זה.

זה שתכננת לקנות אותו בהרבה כסף לא אומר שאתה יכול לחתוך שם או תקצץ פה בשביל הפוזה.
    איך היית מרגיש אם היו חותכים לך את האזניים או מציירים לך קעקוע על הפנים בניגוד לרצונך?

אז כן הקנס הוא הגיוני ביותר וטוב יהיה אם אנשים שקונים כלב "מוצר" יחסכו את הכסף.
    וגם הרבה חיים של כלבים אחרים ינצלו על ידי זה.
    חיים של כלבים ינצלו, כי לא יקצצו לדוברמנים אוזניים וזנב כמו שעשו לכל דוברמן גזעי מאז שהגזע הזה הומצא במאה ה-19 ועד לתחילת שנות ה-2000? באמת? לא הלכת רחוק מדי?
    אולי לפי אותו היגיון, תאסור בחוק על ברית מילה ותטיל קנס על מי שעושה את זה - למרות שזאת מסורת בת 3000 שנה של העם שלו?

ואגב - כן, אני רואה בכלב סוג של "מוצר". נכון שהוא חי, אבל אם הוא היה עושה "מה שהוא רוצה" - אז הוא לא היה עובר אילוף, היה אוכל חרא מהרצפה, קופץ על כלבות ונושך כשמישהו לא בא לו בטוב. אז בוא נסכים שאי אפשר וגם לא צריך להתנהל לפי ה"רצונות של הכלב".
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 06-10-2020 בשעה 12:08.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    חיים של כלבים ינצלו, כי לא יקצו לדוברמנים אוזניים וזנב כמו שעשו לכל דוברמן גזעי מאז שהגזע הזה הומצא במאה ה-19 ועד לתחילת שנות ה-2000? באמת? לא הלכת רחוק מדי?
    אולי לפי אותו היגיון, תאסור בחוק על ברית מילה ותטיל קנס על מי שעושה את זה - למרות שזאת מסורת בת 3000 שנה של העם שלו?

ואגב - כן, אני רואה בכלב סוג של "מוצר". נכון שהוא חי, אבל אם הוא היה עושה "מה שהוא רוצה" - אז הוא לא היה עובר אילוף, היה אוכל חרא מהרצפה, קופץ על כלבות ונושך כשמישהו לא בא לו בטוב. אז בוא נסכים שאי אפשר וגם לא צריך להתנהל לפי ה"רצונות של הכלב".
    הבעיה מתחילה כשלא נכנסים להווי השורר פה במדינה בנושא: הרבה מאוד כלבים מגזעים מסויימים שומשו לקרבות\תקיפה ללא "חינוך", הרבה מאוד כלבים ננטשים כי "הוא אוכל לי את הספה" וכי "אין לי כסף להחזיק אותו", כלבים "גיזעיים" נמכרים חופשי ועוד...
    בגלל שהרבה מתייחסים לכלב בתור "מוצר", בגלל כלבים משוחררים שתקפו, בגלל ליכלוך ברחובות, בגלל מלא כלבים שננטשים, בגלל שיש סחר בכלבים גיזעיים ואולי בעיקר שלא הרבה יודעים מה זה באמת להחזיק פה כלב וזורקים זין בנושא הוחלט "להחמיר" ולסמן את הכלבים בצ'יפ ורשיון כך שאם יש בעיה עם כלב ש"לא מתנהג כמו שצריך" או בעלים לא אחראי - ידעו למי להגיע.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    אוי, kkatkov, אם באמת זו ההשקפה שלך ולא במקרה שתית מהוויסקי המקולקל של נאור אל תביא כלב.
    אלה שקונים כלבים במיטב כספם ומקצצים זנבות ואוזניים הם במילה אחת מתומצתת- ערסים.
    עכשיו, אני לא מכיר אותך אבל מההיכרות על דפי האינטרנט אני מניח שאתה לא ערס. מקווה מאוד שמה שכתבתי יגרום לך לרדת מהרעיון.

אם לא היה לך כלב מעולם אז תאמץ (ובבקשה תאמץ ואל תקנה כלב שהוא תוצאה של הרבעה בתנאים מחפירים לשם רווח כלכלי) כלב. אחרי חצי שנה שתחיה איתו עדיין תחשוב שהוא "מוצר" ויש לקצץ לו איברים- לך על זה. אני מאמין בלב שלם שלא תעשה זאת.

חבר'ה...
    נתחיל בשאלה פשוטה: למה אין "כלבי בר" בטבע? יש תנים, יש זאבים - אבל "כלב בר" זה רק דינגו - שככל הידוע לי אלה כלבי בית שננטשו.
    התשובה היא, שכלב הוא חיה שהאדם יצר... ומשורש "יצר", התוצאה היא "מוצר".
    האדם הקדמון הרביע תנים מבוייתים, כשהוא משאיר בחיים ומאפשר להתרבות לאלה שענו לדרישות - והמית את אלה שלא. נורא אכזרי, נכון?
    אחרי זה, האדם הלך רחוק יותר. הוא הרביע זנים שונים (בניגוד לרצונם!) כדי לקבל את התכונות שנדרשות לתפקיד מסויים.
    בזכות ה"אכזריות" בת עשרות אלפי שנים, היום הכלב הוא מה שהוא - חבר צייתן ונאמן, עובד חרוץ, שומר ועוזר. זה ה"מוצר" שהאנשות יצרה בתהליך ארוך ומייגע, שנמשך דורות על פני דורות, וניסיון להסתכל על כלבים כאינדיווידואלים שווי ערך לבני אדם, שיכולים "להחליט" עבור עצמם מה טוב להם - יביא לרגרסייה, איבוד התכונות הטובות שנוצרו בעמל רב וחזרתם ההדרגתית לרמה של תן מבויית.
    כלבי עבודה גזעיים - הם פאר היצירה של האנושות. וכן, כלב הוא מוצר - ואין בזה שום דבר רע. נהפוך הוא, ראיה של כלב כמוצר יקר ואיכותי שבעליו צריך לדאוג לו ולתפעל אותו כראוי - היא הראיה המפוכחת והנכונה בעיניי.

עריכה - ל-600 ירושלמי:
    לא, אני לא הולך לאמץ כלב כנראה.
    כי אני רוצה כלב גזעי, ולדעת מי האבא והאמא שלו - כדי להאמין שהוא יירש את התכונות הטובות של אותם כלבים ספציפיים.
    כי כלבים בעולם יש המון, ואני לא מתכוון לדאוג לכולם, אין לי משאבים לזה. אני רוצה לדאוג לאחד שבאמת "עושה לי את זה".
    כי אני לא מתכוון להתמודד עם נזקים שאחרים עשו. באופנועים אני יודע לתקן, אז אני קונה משומש. בכלבים אני לא יודע, אז אני רוצה "לקנות חדש".
    כי עם כל החמלה שיש לי כלפי כלבים שעברו התעללות, מחוסרי בית וכיוצ"ב - אני לא מאמין שהעולם יהיה מקום טוב יותר אם אתחיל להושיע את הכלבים האלה. אני כן מאמין שהעולם יהיה מקום טוב יותר אם אתרום את מנתי הקטנה לשימור ושיפור אותם גזעים מדהימים שהאנושות יצרה בעמל רב.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 06-10-2020 בשעה 12:47.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    אוי, kkatkov, אם באמת זו ההשקפה שלך ולא במקרה שתית מהוויסקי המקולקל של נאור אל תביא כלב.
    אלה שקונים כלבים במיטב כספם ומקצצים זנבות ואוזניים הם במילה אחת מתומצתת- ערסים.
    עכשיו, אני לא מכיר אותך אבל מההיכרות על דפי האינטרנט אני מניח שאתה לא ערס. מקווה מאוד שמה שכתבתי יגרום לך לרדת מהרעיון.

אם לא היה לך כלב מעולם אז תאמץ (ובבקשה תאמץ ואל תקנה כלב שהוא תוצאה של הרבעה בתנאים מחפירים לשם רווח כלכלי) כלב. אחרי חצי שנה שתחיה איתו עדיין תחשוב שהוא "מוצר" ויש לקצץ לו איברים- לך על זה. אני מאמין בלב שלם שלא תעשה זאת.
    אני מסכים זה לא הזמן להחזיק כלב
    יחד עם זאת ב מ ק ר ה הזדמן לי ללטף אקיטה של משפחה
    גריזלי חמוד שעשה לי הרבה נחת הכלב
    דחפתי לו לו יד ימין כמה פעמים ללוע והצקתי לו
    יצאתי לא פגוע מהאירועים

חבר'ה...
    נתחיל בשאלה פשוטה: למה אין "כלבי בר" בטבע? יש תנים, יש זאבים - אבל "כלב בר" זה רק דינגו - שככל הידוע לי אלה כלבי בית שננטשו.
    התשובה היא, שכלב הוא חיה שהאדם יצר... ומשורש "יצר", התוצאה היא "מוצר".
    האדם הקדמון הרביע תנים מבוייתים, כשהוא משאיר בחיים ומאפשר להתרבות לאלה שענו לדרישות - והמית את אלה שלא. נורא אכזרי, נכון?
    אחרי זה, האדם הלך רחוק יותר. הוא הרביע זנים שונים (בניגוד לרצונם!) כדי לקבל את התכונות שנדרשות לתפקיד מסויים.
    בזכות ה"אכזריות" בת עשרות אלפי שנים, היום הכלב הוא מה שהוא - חבר צייתן ונאמן, עובד חרוץ, שומר ועוזר. זה ה"מוצר" שהאנשות יצרה בתהליך ארוך ומייגע, שנמשך דורות על פני דורות, וניסיון להסתכל על כלבים כאינדיווידואלים שווי ערך לבני אדם, שיכולים "להחליט" עבור עצמם מה טוב להם - יביא לרגרסייה, איבוד התכונות הטובות שנוצרו בעמל רב וחזרתם ההדרגתית לרמה של תן מבויית.
    כלבי עבודה גזעיים - הם פאר היצירה של האנושות. וכן, כלב הוא מוצר - ואין בזה שום דבר רע. נהפוך הוא, ראיה של כלב כמוצר יקר ואיכותי שבעליו צריך לדאוג לו ולתפעל אותו כראוי - היא הראיה המפוכחת והנכונה בעיניי.

עריכה - ל-600 ירושלמי:
    לא, אני לא הולך לאמץ כלב כנראה.
    כי אני רוצה כלב גזעי, ולדעת מי האבא והאמא שלו - כדי להאמין שהוא יירש את התכונות הטובות של אותם כלבים ספציפיים.
    כי כלבים בעולם יש המון, ואני לא מתכוון לדאוג לכולם, אין לי משאבים לזה. אני רוצה לדאוג לאחד שבאמת "עושה לי את זה".
    כי אני לא מתכוון להתמודד עם נזקים שאחרים עשו. באופנועים אני יודע לתקן, אז אני קונה משומש. בכלבים אני לא יודע, אז אני רוצה "לקנות חדש".
    כי עם כל החמלה שיש לי כלפי כלבים שעברו התעללות, מחוסרי בית וכיוצ"ב - אני לא מאמין שהעולם יהיה מקום טוב יותר אם אתחיל להושיע את הכלבים האלה. אני כן מאמין שהעולם יהיה מקום טוב יותר אם אתרום את מנתי הקטנה לשימור ושיפור אותם גזעים מדהימים שהאנושות יצרה בעמל רב.
    לכאורה אין בעיה עם הדרישה שלך ל"כלב עבודה טוב", רק אחדד שלא בהכרח גזעיים יתאימו. מציע לך להתעמק בנושא ולבדוק את ההשלכות גם מבחינת זיקנה\מחלות.
    כלב בסה"כ הוא סוג של ילד בן שנתיים... חלקם יצטרכו יותר חינוך\אילוף וחלק פחות, חלק מועדים לפגיעות גנטיות (מחלות) וחלק לא. כל עוד אתה מודע להשלכות ואחראי כלפיו - אין שום מניעה אלא להפך.
    הבעיה מתחילה כאשר יש כאלו שלוקחים כלב מסוג כזה או אחר בגלל פוזה\מודה ואח"כ לא מתייחסים אליו כראוי (דיי דומה לשוק האופנועים בארץ), הם סובלים מהזנחה או תנאים לא מתאימים ואז זורקים אותם בצד הדרך (במקרה הטוב) כי הוא כבר "לא עובד כמו שצריך" ומביאים אחר. מדבריך ניכר שאתה הולך לדאוג לו כמו שצריך רק מעוניין ב"חותמת גומי" לכלב עצמו כדי לשלול בעיות בעתיד, אם יש גזעים ספציפים שאתה מתעניין בהם - תרגיש חופשי לרשום ואבדוק בנושא דרך חברים.

ציטוט נכתב במקור על ידי zx2r צפיה בהודעה
    לכאורה אין בעיה עם הדרישה שלך ל"כלב עבודה טוב", רק אחדד שלא בהכרח גזעיים יתאימו. מציע לך להתעמק בנושא ולבדוק את ההשלכות גם מבחינת זיקנה\מחלות.
    כלב בסה"כ הוא סוג של ילד בן שנתיים... חלקם יצטרכו יותר חינוך\אילוף וחלק פחות, חלק מועדים לפגיעות גנטיות (מחלות) וחלק לא. כל עוד אתה מודע להשלכות ואחראי כלפיו - אין שום מניעה אלא להפך.
    הבעיה מתחילה כאשר יש כאלו שלוקחים כלב מסוג כזה או אחר בגלל פוזה\מודה ואח"כ לא מתייחסים אליו כראוי (דיי דומה לשוק האופנועים בארץ), הם סובלים מהזנחה או תנאים לא מתאימים ואז זורקים אותם בצד הדרך (במקרה הטוב) כי הוא כבר "לא עובד כמו שצריך" ומביאים אחר. מדבריך ניכר שאתה הולך לדאוג לו כמו שצריך רק מעוניין ב"חותמת גומי" לכלב עצמו כדי לשלול בעיות בעתיד, אם יש גזעים ספציפים שאתה מתעניין בהם - תרגיש חופשי לרשום ואבדוק בנושא דרך חברים.
    לא רלוונטי כרגע, אבל תודה על ההצעה.
    החלום שלי הוא רועה קווקזי/מרכז אסייתי (אלבאי, למי שמכיר). גם כלבי רועים מטורקיה (אקבש, קנגל) בהחלט עושים לי את זה.
    כל אלה כלבים גדולים, עם אופי קשה וזקוקים למרחבים (הרבה מעל לחצי דונם שאנשאללה יהיה לי בעוד שנתיים). כנראה שלקחת כלב כזה זאת החלטה לא אחראית מצידי.

רועה גרמני יכול להיות כלב מושלם עבורי - קל לחינוך ויחסית סלחן לטעויות של מתחילים, טוב עם ילדים (יורש העצר שלי בן שנתיים בקרוב) יפה מאוד (בעיני) ומסוגל למנוע מאנשים בסביבה לחמוד את האופנוע שלי (תנאי סף מבחינתי, כלב שלא הולך לשמור על הבית גם אם זה בצורת הרתעה - אני לא הולך לגדל).
    ספציפית עם רועים גרמנים יש לי סוג של "קליק" לא מוסבר - הם אוהבים אותי ונוטים לקבל אותי כ"אחד משלנו". מבחינתי, רועה גרמני - זה שיר הלל לאנושות שהצליחה לייצר גזע כל-כך מאוזן וורסטלי. עם זאת, אני שומע לא מעט שבעשורים האחרונים עקב הביקוש הגבוה, איכות הרועים הגרמניים נפגעה מאוד בגלל הרביה ללא פיקוח ראוי, ולקחת רועה גרמני גזעי - זה הימור גדול. אומרים גם שזאת אחת הסיבות שכוחות בטחון בכל העולם עוברים לעבוד עם רועה בלגי - קל וזול יותר להשיג גורים איכותיים.
    אבל... יש סיבה שאני רוכב על דוקאטי (2008 עם 130 אלף ק"מ - ע"ע "לדאוג כמו שצריך למשהו"), וחלק מזה - זה הרצון להיות שונה מהעדר. מה לעשות, זה מוטיב חזק אצלי.
    רק ברחוב שבו אני גר כרגע יש 2 רועים גרמנים, ולקחת אחד כזה - זה סוג של "בחירה קלה מדי".

דוברמן, כאמור, הוא חלום ילדות, וזה מקרה נדיר שהטעם שלי ושל אשתי נפגשים - אבל עדיין לא התאוששתי מההלם שכיום לגרום לדוברמן להראות כפי שפרידריך לואיס דוברמן, שיצר את הגזע במאה ה-19 תכנן - זה עבירה פלילית.
    אני לא הולך לשתף פעולה עם השטות הזאת, אבל גם לא בא לי להיות "עבריין" ולשלם קנסות. אז כנראה שלא, ובעסה לדוברמן שלא יגדל במשפחה שלנו.

אשתי רוצה לברדור. אמרתי לה שזה לא הולך לקרות - ראה סעיף "לשמור על האופנוע", ובכללי - אני לא אוהב כלבים שנחמדים מדי לזרים. זה הכלב שלי, ומבחינתי - היחס שלו לזרים צריך להיות "כבדהו וחשדיהו".

בכל מקרה, יש לפחות עוד שנתיים עד שנעבור לבית משלנו. כל עוד אנחנו גרים בסחירות, הכלב לא רלוונטי ואלה סתם פנטזיות באוויר.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    קקטוב צודק,
    במשך מאות שנים גם היה נהוג להביא עבדים שחורים מאפריקה, לקעקע/לצרוב/לרצוע/לסמן לפי רצון הבעלים הלבן, עד שאיזה כמה יפי נפש החליטו שגם לעבדים יש זכויות. בושה!
    (ומכיוון שיש אנשים בסגר, וסף הרגישות גבוה בימינו אני אבהיר שאני ציני).

לגבי ברית מילה- אכן סוגיה מעניינת. בטח שלא מצדיקה הטלת מום בכלב.

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    קקטוב צודק,
    במשך מאות שנים גם היה נהוג להביא עבדים שחורים מאפריקה, לקעקע/לצרוב/לרצוע/לסמן לפי רצון הבעלים הלבן, עד שאיזה כמה יפי נפש החליטו שגם לעבדים יש זכויות. בושה!
    (ומכיוון שיש אנשים בסגר, וסף הרגישות גבוה בימינו אני אבהיר שאני ציני).

לגבי ברית מילה- אכן סוגיה מעניינת. בטח שלא מצדיקה הטלת מום בכלב.
    אז מה זה אומר בעצם?
    שתדרוש בחוק מכולנו להיות טבעונים, כי פעם שבטים פרהיסטוריים אכלו בני אדם, והיום הם אוכלים פרות?
    אני מבין שזה מאוד אופנתי היום להתייחס בצורה שווה לבעל חיים ולבן אדם, אבל אני סולד מהטרנד הזה ולא מתכוון לשתף איתו פעולה.
    אני לא חושב שקיצוץ זנב או אוזניים זה "הטלת מום", כמו שאני לא חושב שברית מילה היא "הטלת מום". "מום" מבחינתי - זה משהו שפוגע בתפקוד, ושלשת הדברים הנ"ל אינם פוגעים בתפקוד בשום צורה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

אז מה זה אומר בעצם?
    שתדרוש בחוק מכולנו להיות טבעונים, כי פעם שבטים פרהיסטוריים אכלו בני אדם, והיום הם אוכלים פרות?
    אני מבין שזה מאוד אופנתי היום להתייחס בצורה שווה לבעל חיים ולבן אדם, אבל אני סולד מהטרנד הזה ולא מתכוון לשתף איתו פעולה.
    אני לא חושב שקיצוץ זנב או אוזניים זה "הטלת מום", כמו שאני לא חושב שברית מילה היא "הטלת מום". "מום" מבחינתי - זה משהו שפוגע בתפקוד, ושלשת הדברים הנ"ל אינם פוגעים בתפקוד בשום צורה.
    אם אתה לא חושב שלקצץ לכלב את הזנב זו לא הטלת מום אז אולי תלך ללמוד וטרינריה תחזור ותחכים.
    הזנב משמש את הכלב להראות את הרגשות שלו (תוקפני/כנוע/שמח) וחלק יותר חשוב בכלבי עבודה ושמירה כולל דוברמן הזנב משמש לכלב כהגה.
    לגבי האוזניים אין לי מושג למה יש לדוברמן אוזן ארוכה, אבל לכלבה שהייתה לי היו גם אוזניים כאלה ותמיד חלמתי לזרוק אותם על האש ולבדוק איזה טעם יש לחתיכת סחוס הזאת.

לגבי גזעי או מעורב כיכר ציון - אני באמצע, מעדיף גזעי אבל בהחלט לכלב גזעי יש יותר מחלות גנטיות, דפוק כמו שכנזים.

ודבר אחרון ודי - הכלב לא בא מהתן אולי מהזאב. ותקח להקה של כלבים תזרוק אותם בטבע אחרי כמה ימים הם יהיו להקת טורפים מפחידים, כולם כולל כולם. כולל הפודל המסכן.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    חיים של כלבים ינצלו, כי לא יקצצו לדוברמנים אוזניים וזנב כמו שעשו לכל דוברמן גזעי מאז שהגזע הזה הומצא במאה ה-19 ועד לתחילת שנות ה-2000? באמת? לא הלכת רחוק מדי?
    לא.
    חיים של כלבים ינצלו אם אנשים לא ייקנו כלבים בהזמנה.
    לא התעניינתי בדוברמן אבל בקיצוץ האזניים כנראה אין שום תועלת בריאותית לדוברמן.
    אין שום קשר בין אילוף לבין להתייחס לחיות כמוצר.
    או משאבי הטבע כמו שכתבת בעבר שזה בכלל.. תראה.

בנתיים היום בבת ים עוד מישהו שחשב שהכלב שלו הוא סוג של מוצר מקולקל קיבל התעוררות למציאות של בני אדם שנשבר להם מהחרא הזה...אמנע מקישורים בנושא אבל אחרי שראית את גודל הכלב והדירה של הבחור - רק זה לבד על תקן התעללות. כל שאר מה שעשה זה כבר לשיטות עבר של "עיצוב כיכר העיר".

Senior Member
    יש היגיון רפואי בהסרת שיער גוף?
    יש היגיון הנדסי במחרשה מקוצרת או באיתותי לד?

התשובה היא לא ולא.
    האם זה אומר שיש להטיל קנס של 4000 ש"ח על מי שמחליט לבצע את זה?
    שהכלב שלך (ואני מקווה שלא יהיה לך אחד) יילמד לדבר, תשאל אותו אם הוא רוצה אוזניים קצוצות וזנב חתוך.
    מבטיח לך שכנראה תקבל תשובה שלילית חזקה.
    עד אז, אין לכלב יכול דיבור או החלטה אז הוחלט שזה לא חוקי שאידיוטים יעשו להם מה שהם רוצים בלי השלכות.

אז מה זה אומר בעצם?
    לא ברור מה קשור טבעונות לעניין.
    בעלי חיים הם שווי ערך למרות שנוח לנו לחשוב שלא.
    הקשר הרגשי בין כלבים ובני אדם הוא בהרבה מקרים חזר יותר מקשר רגשי בין שני בני אדם.
    אתה לא מעוניין "ליפול" לטרנד הזה? נהדר, אל תאמץ כלב אבל תפסיק לדבר שטויות.
    ואם כבר השוות ברית, הסרת העורלה אינה פוגעת בתפקוד בשום צורה (נעזוב כרגע את הצד המוסרי של העניין).
    כלבים משתמשים באפרכסת של האוזניים שונה מבני אדם ולכן חיתוך האפרכסת פוגע בתפקוד של האוזניים.
    הזנב של הכלב משמש להמון דברים (יציבות, הבעת רגשות).
    מציע לך ללכת לחקור קצת לפני שאתה רושם שטויות.

בנימה אישית, מעניין לראות איך מישהו שנשמע מאוד מקצועי בתחום (דו גלגלי וכו') אחד נשמע כמו הדיוט ממוצע שרוצה דוברמן קצוץ אוזניים וזנב כי זה מגניב.