המצבר שלך גמור.
הטעינה טובה.
כשקטנוע לא מונע רשום לי 11.7 וולט וכשהוא מונע רשום 14 וולט זה תקין? יכול להיות יותר וולט ממה שצריך להיות שזה 12 ?
ענו יפה.
12.5V ומעלה כשמכובה, אזור ה10V בהנעה ו14V+ כשרץ.
אתה יכול לנסות להטעין אותו עם מטען מצברים לראות אולי זה ישנה משהו אבל רוב הסכויים שהוא בדרך למות.
יש מערכת איתוראן עליו אולי בגלל זה? המצבר בן שנתיים וחצי בפול גז זה מראה לי 14.1 ויורד ל13.7 זה משחק עם המספרים תמיד פעם עולה בקצת ופעם יורד. והאם בגלל מצבר חלש יכול להידלק מנורות מנוע? כי נדלקו כמה.
שנתיים וחצי זה די סוף חייו הממוצעים של מצבר.
בגדול מצבר מחזיק בערך 3 שנים בממוצע, לפעמים שנתיים לפעמים 4+..
כל מערכת שמחוברת קבוע למצבר יכולה לקצר את חיי המצבר אבל במקרה הנוכחי זה גם ככה די סוף חייו.
הנורות מנוע לא קשור. פתחת על זה שרשור אחר וזה בגלל ששכחת לחבר דברים כשהחלפת נורות.
תלך למוסך שיאפסו לך את התקלות במחשב ב5 דקות. רוב המוסכים יעשו לך את זה בחינם\עלות סימלית.
בלי קשר למה שעשית,
לעתים מצבר גמור אכן מדליק נורות תקלה שונות ומשונות.
מכיוון שכנראה במילא המצבר בסוף חייו (אגב, לא כתבת אם הקטנוע עמד במקרה תקופה, ואז יש מצב שהוא פשוט התרוקן מאזעקה, או זליגה, ואז ניתן לאושש אותו), טפל בזה, אפס נורות (אני כן הייתי מנסה לאפס ע"י ניתוק מצבר, רק בשביל לראות אם זה תופס. לעתים תקלות הסטוריות(שאינן פעילות כרגע) נשארות בזכרון אבל לא מדליקות נורה אחרי איפוס) .
ובלי קשר, כדי לשלול בעיית טעינה עקב מגעים, גם תוודא שהדקי המצבר מהודקים כמו שצריך.
במקרה הנ"ל יש מצב שהמצבר התרוקן עקב נסיונות הנעה מרובים ללא נסיעה ארוכה שתטעין את המצבר חזרה, אם זה המצב - תטעין אותו טעינה מלאה או צא לרכיבה ארוכה ואח"כ בדוק את מתח המצבר.
יש קטנועים בשנתונים מסויימים שלא מגיעים ל 14+ אלא דווקא יושבים על 13.7+ - לא יודע אם ככה גם הכלי שלך, בדוק מול ספר הרכב.
בנימה אישית:
אלכס, משרשורי העבר שלך מסתמן שאתה "חדש" בתחום וללא ניסיון, הכול טוב ויפה אבל הגיע הזמן ש"תעלה" רמה קצת:
תתחיל בבקשה להתרגל לציין את דגם הכלי ושנת הכלי - יש הבדלים בין השנים בדגמים מסויימים. זה יעזור לנו לעזור לך ויעזור גם לאחרים שמחפשים מידע על הכלי בעתיד.
תעבוד עם\מול ספר הרכב - כל\רוב הנתונים שם: מומנטי סגירה, מתח טעינה, בדיקות חיישנים, קודי תקלות, החלפות נוזל, שיפוץ בולמים וכו'. מסתבך עם משהו? - אנחנו פה.
אם אתה מתכנן להמשיך ולהתמודד עם דברים מסויימים תשתדל להיות עם חבר או מישהו שמבין יותר ממך ושיכול להשגיח כדי שלא תעשה טעויות גדולות מדי. תזכורת:
יחד עם זאת קח בחשבון שטעויות עושים וטעויות ייקרו וכל עוד תלמד מהן ותחכים הן אחלה בית ספר ושבסה"כ הכול כמעט אפשר לתקן וזה רק עיניין של מחיר.
מדובר בדאון טאון 350 2015
הטעינה של המצבר מגיעה למקסימום של 14.1 ואז יורדת ל13.7 בנסיעה זה כל פעם עולה ויורד הטעינה בסדר. את המצבר ניתקתי וחיברתי אתמול כל החוטים מחוברים טוב והנורות עדיין לא התאפסו. הקטנוע לא יושב בכלל אני נוסע איתו כל יום 30 קמ. אני ילך מחר למוסך שיאפס את המנורות אבל הפחד שלי שאם כן יש תקלה והוא יאפס לי את המנורות אז אכלתי אותה לא? לא יצליחו לאבחן לי את התקלה בעתיד (בתנאי שבאמת יש וזה לא סתם נורות דלוקות).
אכלת את הראש כבר.
התמונה לקוחה מספר מכונאים רשמי של קימקו בתשלום.
If the Diagnostic Trouble Codes are not cleared from the ECU memory they will continue to display until cleared, even if the fault has been addressed(!!!!!!!).
לגבי הטעינה גם היא תקינה והמצבר שלך לא גמור ולא שום דבר.
טעינה בסרק היא באזור 14.1 ובסל"ד גבוהה היא יורדת ל 13.7 ככה זה עובד.
מתח הדקים בהתנעה לא אמור לרדת מתחת ל 9V - ערך יותר גבוהה מעיד שהמצבר תקין.
ואני סבור שהמתח שהוא מדד היה על קטנוע כבוי:
"...כשקטנוע לא מונע רשום לי 11.7..."