שלום.<br>אני צריך להחליף באופנוע שטח שרשרת וגלגלי שיניים<br>מה ההבדל בין גלגשים פלדה ואלומיניום?<br>מה מציין המספר של השרשרת (520V)?
שלום.<br>אני צריך להחליף באופנוע שטח שרשרת וגלגלי שיניים<br>מה ההבדל בין גלגשים פלדה ואלומיניום?<br>מה מציין המספר של השרשרת (520V)?
ברוך הבא.
פלדה - יותר אורך חיים , יותר משקל
אלומיניום - פחות אורך חיים, פחות משקל
משולב (בסיס אלומיניום שיני פלדה) - הטוב משני העולמות לפי מה שאומרים אבל יקר
520 - באופן כללי מציין את גודל השרשרת בהתאמה לגלגלי השיניים, מספר נמוך = שרשרת קטנה ביחס למספר גבוה. (525 יותר גדולות פיזית מ 520 לדוגמא)
האותיות אחרי מציינות בדרך כלל לרוב את סוג גומיות האיטום (ללא ,אורינג, Zרינג,וכו) ואאלט לעיתים גם חוזק הפלדה.
ברוכים הבאים לפורום.
תן דגם סוג,קצת יותר פרטים שנוכל לעזור לך.
520 זה "מספר שרשרת".
ישנם מידות בנ"ל שמצינות פסיעה,רוחב,קוטר הרולר הפנימי,איזה עובי הגלג"ש וכו'...
גלגל שיניים אחורי אלומיניום מחזיק כמו פלדה כמעט,כמובן של יצרן מוכר.
גלגל שיניים קדמי אין מאלומיניום.
למה זה לא תפס באמת? ממילא בדרך כלל מחליפים סט, והשרשרת נמתחת הרבה לפני שהגלגל"ש האחורי מראה סימני בלאי. ההיגיון אומר שגלגל"ש אלומיניום יסיים את חייו ביחד עם השרשרת. כך שאפשר ליהנות מהפחתה במשקל הבלתי מוקפץ מבלי לשלם על זה יותר מידי.
מי יודע לומר אם זה באמת המצב או שהאלומניום נאכל משמעותית יותר מהר?
אלומיניום נראה לי יותר יקר ואין פשוט צורך לרוב האנשים. ה150 גרם האלה לא משנים כלום אם אתה לא רוכב מסלול מקצועי.
אלומיניום - מיועדים בעיקר למירוצים, ובעיקר לרוכבי מוטוקרוס ודומיהם.
אופנועי כביש חזקים הרבה יותר + יחס גג"שים קטן יותר בהשוואה לאופנועי שטח כך שיותר כוח עובר מהשרשרת לשיניים, לא ישרדו הרבה ביחס לפלדה. שווה לבדוק במה בדיוק רוכבי הGP משתמשים סתם בשביל הכיף.
הגלגל המשולב, בסיס אלומיניום ביחד עם שיני פלדה הוא הכי טוב משני העולמות, המקורי (פטנט רשום) נטען בכ 70% יותר קל מפלדה ומחזיק פי שלוש מאלומיניום. יש חיקויים בעולם, אם חשוב לכם לא להיתקע - אל תנסו אותם.
באתר של SUPERSPROX המחירים משתנים, לR1 ו WRF450 למשל גלגל משולב יעלה הכי יקר (כמעט פי 2) אח"כ אלומיניום ואח"כ פלדה. לWR 250R \ CB300 , אלומיניום יהיה הכי יקר אח"כ משולב ופלדה. נראה שככל שהכלי עם יותר כוח ככה כלכלית יותר עדיף פלדה, אבל כל אחד והשיקולים שלו.