כרגע עדיין יש קורונה עד כמה שאני יודע, אז אם זה אומר שהקטנוע ימשיך לעמוד בלי לזוז הרבה אין שום סיבה להקדים טיפול.
ואין גם שום תועלת בלהתניע מדי פעם אם אתה לא רוכב עליו. מפחד על המצבר? נתק אותו.
הקטנוע שלי (NMAX שנת 2015) עובר טיפול כל 6,000 ק"מ.
בשנה רגילה אני נוסע כ-8,000-9,000 ק"מ ככה שיוצא שיש לפחות פעם בשנה טיפול, בדרך כלל לפני הטסט/קצת אחריו.
השנה, בגלל הקורונה יצא שנסעתי רק 4,000 ק"מ ( הטיפול הבא שלי הוא ב-42,000 אלף ואני כרגע באזור ה39,000).
טיפול אחרון בוצע בנובמבר 2019.
תקופה ארוכה (סגר א') הקטנוע עמד בחנייה ומידי פעם התנעתי אותו.
בין סגר א' לסגר ב' כן נסעתי עם הקטנוע מספר פעמים בשבוע אבל נסיעות קצרות מאוד לאימונים וכו' (לא נסיעות לעבודה).
כרגע (סגר ב') הקטנוע שוב עומד עם התנעה מידי פעם.
מה דעתכם, האם לבצע טיפול במוסך בלי קשר לק"מ או רק שאגיע ל-42,000?
כרגע עדיין יש קורונה עד כמה שאני יודע, אז אם זה אומר שהקטנוע ימשיך לעמוד בלי לזוז הרבה אין שום סיבה להקדים טיפול.
ואין גם שום תועלת בלהתניע מדי פעם אם אתה לא רוכב עליו. מפחד על המצבר? נתק אותו.
איפה אתה מטפל?
קישור לטבלת טיפולים בספר יצרן כאן
כדי לעשות כוון שסתומים בNMax צריך לפרק מיכל דלק. וכדי להגיע אליו צריך לפרק ספי רצפה, גחון, מכסאות צד.
נערך לאחרונה על ידי Supergegs; 15-10-2020 בשעה 08:00. סיבה: תוספת בעריכה
הסיבה שכתבתי לבצע, היא ששמן מאבד חלק מתכונותיו גם לאורך זמן, ולא רק בעבודה.
לכן כל היצרנים ממליצים על טיפול כל x ק"מ, או y חודשים.
לגבי כיוון שסתומים ודברים נוספים, נראה לי קצת מוגזם ב6,000, אבל אין לי מושג מה היצרן הגדיר ולמה.
אני מתייחס בעיקר להחלפת שמן (ואם כבר החלפתי, אז ברור שגם פילטר).
כמו שציינו פה - השמן מאבד מתכונותיו עם הזמן ועם השימוש ובייחס גם לאקלים ולעבודה.
כלי עומד - שמן סופח לחות שלא משתחררת כי לא מניעים אותו
רכיבה מאומצת - מקצרת את חיי השמן (מאמץ גבוה = חום גבוה)
רכיבה בתנאי אבק/זיהום - מקצרת את חיי השמן
רכיבה בעומס חום - מקצרת את חיי השמן
בגדול: אופנוע של חובב מצערת בב"ש יצטרך החלפות שמן תכופות יותר מאשר של אופנוע של רגוע מצערת במרכז.
שמן סינטטי מלא יחזיק יותר משמן חצי סנטטי והכוונה ביחזיק יותר זה ישמור על תכונותיו לאורך זמן יותר מאשר חצי סנטטי.
בגדול אם השמן שיש בכלי איכותי והכלי משמש לרכיבות רגועות ומטופל בזמן - אפשר לסחוב עד ל6K, אם אתה חושש שזה יקרה רק בעוד 7-8 חודש ומעלה, שווה לעשות רק החלפת שמן עכשיו. האידאל לטעמי בארץ הוא מינימום של החלפת שמן אחת בשנה (פלוס מינוס) אם הכלי לא מבצע את הק"מ הדרושים לטיפול, מכיר כלים שמגיעים פעם ב 3 שנים כי הם לא זזים מספיק. בכל מקרה אם אתה מחליט לסחוב תשתדל לפני שאתה חוזר לשימוש רגיל איתו להחליף שמן.
תודה לכולם.
אני אמתין קצת ונראה לאן הדברים מתקדמים (נכון לעכשיו רק חודש הבא עוברת שנה מהטיפול האחרון).
אם לקראת ינואר/פברואר נראה שאני לא מתקרב לק"מ הדרוש אגש למוסך (לפחות להחלפת שמן ובדיקה כללית).