
נכתב במקור על ידי
אקמקרק
אינני מתיימר להיות בוחן מקצועי, או רוכב מקצועי, או מקצועי בתחום כלשהו.
אני אוהב לרכב, בעיקר לבד, בעיקר בכבישים נידחים ובעלי ספרות רבות.
נהנה מהנוף ולא מהמהירות.
אוהב לסטות מהכביש אל שביל או דרך צדדית, על מנת להגיע לפינה נידחת.
עד כאן על עצמי.
את הטנרה הנוכחי רכשתי לפני כשנה מחברת מטרו. הוא החליף טנרה 660, שגם הוא נקנה מהחברה. לאחר מסע השכנועים של ימאהה בדמות סרטוני רכיבה של הטנרה החדש, חשיפת אב טיפוס ראשון, שני, שלישי ואז עוד המתנה, לא יכולתי להחזיק את עצמי ובחרתי ב-700 החדש.
איינשטיין אומר כי הכל יחסי. צודק. בכל תחום.
נקודת התורפה של הטנרה במבחנים היתה המתלים. אך למי ששידרג מהדגם הקודם התחושה היא של מעבר מסובארו לאונה לסיטרואן סי-5.
מערכת מתלים מעולה, משככת את הדרך ומצמידה את האופנוע לכביש ולשביל בצורה נפלאה. אולי צריך לרכב על אופנוע עם מתלים באמת טובים כדי להבין היכן אני נמצא. אך טוב לי בינתיים.
בשנה אחת עברנו 20 אלף קילומטרים, בדרך היו שלושה טיפולים (אלף, 10 ו-20) וסט צמיגים אחד. התחזוקה לא זולה אך שווה את המאמץ.
המנוע - מדהים. סי.פי.2 של ימאהה. גם אחרי שנה עדיין מצליח להלהיב. מושך טוב בכל תחומי הסל״ד, רגוע כשצריך, עצבני כשרוצים. נמר בעור כבש או כבש בעור נמר או כל וריאציה. מיכל הדלק קטן, 16 ליטר בלבד ומד הדלק עצמו מזייף ולא אחיד.
תיבת 6 הילוכים נעימה לשימוש. אין מחמאות מיוחדות ואין תלונות. תיבה יפנית למהדרין.
המושב - אאוץ׳.
במעבר מהדגם הקודם ימאהה בחרו להצר את המושב ולהוריד שכבת ריפוד. הרוכב מתרגל בסופו של דבר אך למורכב/ת קצת קשה יותר. גם ימאהה הבינו את זה והוציאו מושב קומפורט למורכב. כמובן בתוספת תשלום.
ה-700 מגיע בשלוש תצורות אבזור, רגילה, טורינג וראלי. אני בחרתי בטורינג הכוללת שני ארגזי צד, מגן גחון עבה יותר, ג׳ק אמצע ומיגון מנוע. בנוסף מגיע עם החבילה וואן-סיט מתכתי המאפשר נשיאת ציוד מאחורי הרוכב.
לוח השעונים הוא ״דור אחד אחורה״ - לא כולל את כל הצבעוניות הנפוצה היום באופנועים. אני אוהב. מידע פשוט וישיר ללא בלבולי שכל. גם האלקטרוניקה דלה וכוללת ABS בלבד. אין מצערת אלקטרונית ואין בקרת משיכה. ה-ABS ניתן לביטול לטובת רכיבת שטח.
קוקפיט הרוכב כולל שקע מצית לטובת המעשנים והטוענים וזרוע מעל לוח המחוונים, עליה ניתן להתקין מכשיר ניווט, מצלמת אקסטרים וכו׳.
בשנה הזו קרו שתי תקלות - חיישן מיקום הילוכים איבד את מספר 2 וחיישן רגלית הצד הפסיק לעבוד. שניהם הוחלפו באחריות.
אז אם לסכם בקצרה:
טוב - מנוע, גיר, מתלים (יחסי).
פחות טוב - מושב, מיכל דלק קטן.
אשמח לענות על שאלות נוספות למתעניינים.