אין כל כך הרבה פרטים. זו תוכנית עיונית או מעשית? מעשית על הכלים שלנו? החלקה בזמן שיעור יש ביטוח? זה לא כמו קורס שאנחנו לוקחים בעצמינו ואז "הסיכונים" עלינו. או שזה בסוף רק קורס עיוני דיי חסר פואנטה.
זו חדשה מעניינת מאוד: הרלב"ד ומשרד התחבורה יוציאו בקרוב לפועל תכנית הכשרה בת יומיים לרוכבי דו-גלגלי, שבה ילמדו טכניקות רכיבה לצד אסטרטגיה וראיית כביש; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%a8%d7...%d7%99-%d7%93/
אין כל כך הרבה פרטים. זו תוכנית עיונית או מעשית? מעשית על הכלים שלנו? החלקה בזמן שיעור יש ביטוח? זה לא כמו קורס שאנחנו לוקחים בעצמינו ואז "הסיכונים" עלינו. או שזה בסוף רק קורס עיוני דיי חסר פואנטה.
מעניין מאוד.
השאלה היא אם זו רק תכנית למידה שצריך לסמן וי שהיית בה או שתכלול גם מבחן.
לדעתי האישית- האופצייה השנייה עדיפה בהרבה.
עכשיו נותר לראות מי הולך לגזור פה את הקופון.
הגיע הזמן, כמובן שתתכן תקופת התאמה של לפחות כמה מחזורים אבל בהחלט מבורך.
ייתכן שיהיה במתכונת "הכשרת חובה" לבעלי רישיון אבל משער שללא מבחן, סה"כ מבחינת "רישיון" כבר עברנו טסט, לגבי חדשים שמוציאים רישיון כבד עיניין אחר (למרות שמשער שזה ישאר עדיין בתחום ה "הרחבת ידע" ולא "חובת הוכחה")...מה שכן זה יכול להיות פתח לתוכנית סטייל "ריענון נהיגה" רק "ריענון רכיבה" ו\או כתוספת לרוכבים "מועדים לפורענות" (תאונות\נקודות).
משער שבעתיד זה יוכנס כחלק מלימודי הוצאת רשיון נהיגה לדו גלגלי ולכן מעבירים גם מורי הנהיגה הדרכות בנושא (בטח אצל אופנוען\פרו כי אין אחרים) כך שיוכלו לתת בסיס יותר טוב לחדשים.
פשוט מדינת בייביסיטר.
עד מתי תמשיך ההשתלטות הזאת על כל פרט של החיים שלנו.
רגולציה לשם רגולציה...מישהוא החליט שצריך לעשות ״משהוא״, וזה ״משהוא״.
וכמו תמיד אין נתונים, לא כמה זה עוזר (זה לא ממש), ולא כמה זה נדרש בקרב כל הציבור (לא מאוד, מיעוט לוקח פרטי).
מה הצד הבא, רענון כל 5 שנים? חובת מעבר נוסף אם היית בתאונה? צברת X עבירות אז תעשה שוב?
חובת לבישת מיגון מלא? רכיבה רק בשעות יום במזג אוויר טוב? רכיבה רק בשעות שאינן שעות עומס?
הגבלת כוחות סוס ממוחשבת ל 80 כוחות סוס? איסור דיבורית? איסור לשים טלפון על מתקן?
הגבלת צבעים מותרים לכלים רק לצבעים זוהרים? הרי אפשר להמשיך את הרשימה הזאת כל היום, אין לזה סוף, רק התחלה.
תפקיד האנשים שאמונים על סדר במדינה זה להגן עלי מפני אחרים, זה לא תפקיד של אף אחד להגן עלי מעצמי.
מה שקורה ב 30 שנה האחרונות באירופה זה מעבר לטפשות, זה כבר רשעות.
25 שנה רישיון על כבד ורוכב בפועל. צאי לי מהווריד מדינה &^$&
מזכיר לי את הניסיונות שלי להוציא רישיון עד 500 - הייתי שליח בפועל עם רזומה של שנתיים שמונה שעות על הכביש - ועברתי רק בטסט חמישי.
יהיה מועיל כמו "קורס רענון" שעברתי.
שלושה ערבים מהחיים ופרנסה לזכיין. 0 תרומה לבטיחות.
הרי אי אפשר להפיל את כל בעלי הרישיון על "פרוריידניג" ו"אופנוען מאומן", כי:
1. הם לא יעמדו בעומס - הם לא ערוכים לעבוד עם מאסות כאלה.
2. הם רגילים (ורוצים) לעבוד עם אנשים שבאים ללמוד, ולא עם אנשים שהכריחו אותם לבוא ורק מחכים שהיום הזה יגמר.
אז הדרך שבה יעשו את זה - זה הדרכות עיוניות (מה שלא תורם כלום) או שההדרכות יבוצעו ע"י אותם מורי נהיגה חסרי ידע והבנה (בדיוק אלה שאומרים לך "לא לגעת בקדמי").
אני חוזר ואומר, למקרה שזה יגיע ליוזמי הפרוייקט בדרך כלשהי:
הדבר הנכון שיש לעשות - זה להתאים את תוכנית ההכשרה להוצאת רשיון למציאות התעבורתית ולכלים המודרניים - קרי, לשנות ולהאריך את הלימוד, לדאוג שהוא כולל את המינימום שבתי הספר לרכיבה מתקדמת מעבירים בקורס הבסיסי, ולוודא שמוציאי הרישיון נבחנים על התכנים האלה. מן הסתם, זה ידרוש שינוי תכנית הלימוד מקצה לקצה, הדרכות רכיבה מתקדמת לכלל המורים כולל בחינה ופסילת מקצוע לאלה שלא עוברים, בניית מגרשי הדרכה יעודיים.
כל השאר - אלה פתרונות עקומים, שלא יביאו לתוצאה הרצויה ויגרמו עוול מיותר לכל הצדדים.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
ממה שהבנתי מדובר בפיילוט. אחריו אני משער ייבדקו שביעות רצון, סילבוס, אופן ההדרכה ואולי גם ימדדו שיעור תאונות בקרב מסיימי הקורס (מה שהייתי עושה).
קורס עיוני? בעד. זה לא חייב להיות משעמם או חסר תועלת. כל מה שיזכיר לנו שהכביש הוא מקום מסוכן וילמד כיצד לשלוט בכלי ולהימנע ממצבים מסוכנים יכול לעזור. למדתי ואני עדיין לומד מסרטוני וידיאו. כפי שירושלמי כתב- המון רוכבים מתפרעים ואני לא מדבר על מהירות רכיבה אלא התפרעות שלא תואמת את היכולת.
הסיפור לדעתי הוא התרגול לאחר הקורס ואת זה אי אפשר לבדוק. בסה"כ לפי הפרטים המועטים נראה צעד אמיץ של רשות ציבורית שסוף סוף עושה משהו הגיוני.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
הם לא יפסיקו.
הם רק יתפרעו עם יותר בטחון, כי הרי הם "למדו לרכב נכון".
עשיתי קורס רענון עיוני 5 שנים אחרי הוצאת הרישיון. זה היה כסת"ח שלא עניין אף אחד בכיתה. לא חושב שמישהו שינה את הנהיגה שלו בעקבות הקורס. למה אתה חושב שכאן המצב יהיה שונה?קורס עיוני? בעד. זה לא חייב להיות משעמם או חסר תועלת. כל מה שיזכיר לנו שהכביש הוא מקום מסוכן וילמד כיצד לשלוט בכלי ולהימנע ממצבים מסוכנים יכול לעזור. למדתי ואני עדיין לומד מסרטוני וידיאו. כפי שירושלמי כתב- המון רוכבים מתפרעים ואני לא מדבר על מהירות רכיבה אלא התפרעות שלא תואמת את היכולת.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
נהגים תמיד יעשו טעויות, גם הנהגים הכי מקצוענים וזהירים שיש, אבל לא כל טעות חייבת להיגמר במוות.
קודם שיטפלו בליקויים בטיחותיים,כבישים שחוקים וחלקלקים, התקנת פסי גומי,הוזלה משמעותית באביזרי מיגון ,ורק אז שיחשבו על קורס כלשהו שככל הנראה יעבירו אותו אנשים לא מקצועיים רק כמסווה לעוד משרות מונפצות שמספקים לקרובים של אנשים בעמדות מפתח.