ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
יהיה מועיל כמו "קורס רענון" שעברתי.
שלושה ערבים מהחיים ופרנסה לזכיין. 0 תרומה לבטיחות.

הרי אי אפשר להפיל את כל בעלי הרישיון על "פרוריידניג" ו"אופנוען מאומן", כי:
1. הם לא יעמדו בעומס - הם לא ערוכים לעבוד עם מאסות כאלה.
2. הם רגילים (ורוצים) לעבוד עם אנשים שבאים ללמוד, ולא עם אנשים שהכריחו אותם לבוא ורק מחכים שהיום הזה יגמר.

אז הדרך שבה יעשו את זה - זה הדרכות עיוניות (מה שלא תורם כלום) או שההדרכות יבוצעו ע"י אותם מורי נהיגה חסרי ידע והבנה (בדיוק אלה שאומרים לך "לא לגעת בקדמי").
אני חוזר ואומר, למקרה שזה יגיע ליוזמי הפרוייקט בדרך כלשהי:

הדבר הנכון שיש לעשות - זה להתאים את תוכנית ההכשרה להוצאת רשיון למציאות התעבורתית ולכלים המודרניים - קרי, לשנות ולהאריך את הלימוד, לדאוג שהוא כולל את המינימום שבתי הספר לרכיבה מתקדמת מעבירים בקורס הבסיסי, ולוודא שמוציאי הרישיון נבחנים על התכנים האלה. מן הסתם, זה ידרוש שינוי תכנית הלימוד מקצה לקצה, הדרכות רכיבה מתקדמת לכלל המורים כולל בחינה ופסילת מקצוע לאלה שלא עוברים, בניית מגרשי הדרכה יעודיים.
כל השאר - אלה פתרונות עקומים, שלא יביאו לתוצאה הרצויה ויגרמו עוול מיותר לכל הצדדים.
ממה שהבנתי מדובר בפיילוט. אחריו אני משער ייבדקו שביעות רצון, סילבוס, אופן ההדרכה ואולי גם ימדדו שיעור תאונות בקרב מסיימי הקורס (מה שהייתי עושה).
קורס עיוני? בעד. זה לא חייב להיות משעמם או חסר תועלת. כל מה שיזכיר לנו שהכביש הוא מקום מסוכן וילמד כיצד לשלוט בכלי ולהימנע ממצבים מסוכנים יכול לעזור. למדתי ואני עדיין לומד מסרטוני וידיאו. כפי שירושלמי כתב- המון רוכבים מתפרעים ואני לא מדבר על מהירות רכיבה אלא התפרעות שלא תואמת את היכולת.
הסיפור לדעתי הוא התרגול לאחר הקורס ואת זה אי אפשר לבדוק. בסה"כ לפי הפרטים המועטים נראה צעד אמיץ של רשות ציבורית שסוף סוף עושה משהו הגיוני.