תוצאות 1 עד 3 מ 3

אשכול: התייעצות - ציוד מיגון לאופנוע

Junior Member

התייעצות - ציוד מיגון לאופנוע

היי אני בקרוב קונה אופנוע ורציתי להתייעץ לגבי מנעול דיסק ומנעול שרשרת,
    לגבי מנעול שרשרת ראיתי המלצה למנעול הזה: https://www.metro-all.co.il/car-acce...ks/565601.aspx
    מה אתם חושבים עליו? שווה את הכסף או שיש משהו אחר שעדיף?

ולגבי מנעול דיסק לא מצאתי משהו ספציפי מומלץ. יש המלצה?
    ראיתי מנעול אזעקה אבל אני לא בטוח כמה אני צריך אזעקה כי אני לא באמת אחנה בקרבת האופנוע רוב הזמן ככה שאני לא אשמע את האזעקה גם ככה.
    אשמח להמלצה למנעול דיסק טוב

בגדול אין הגבלת כסף אבל לא רוצה לשפוך סתם כסף.

רציתי להתייעץ גם לגבי מעקב ג׳יפיאס לאופנוע האם יש משהו מומלץ להזמין מהאינטרנט?

תודה רבה מראש

Member
    מוגזם לדעתי. בשביל 1.2k ש"ח זה עדיין רק 12 מ"מ שלא לוקח יותר מדי זמן לנסר. אפשר בכיף לחסוך לפחות 800 ש"ח.
    בנוסף למעול עממי, מנעול דיסק עם הזעקה אולי קצת יותר פרקטי כי זה עם פוטנציאל להלחיץ גנבים, אבל מנסיוני זה יותר אוכל לשכנים את הראש כל פעם שיש רוח חזקה או מלא חתולים באזור.

באופן כללי, השילוש הקדוש הוא כיסוי, קיבוע לעצם נייח ומערכת איתור (ורצוי ביטוח):
    * כיסויים לא צריך להתפרע, כך או כך תצטרך כנראה להחליף פעם בשנתיים. הכי חשוב שיתאים לגודל (כולל ארגזים במידה ורלוונטי לעכשיו/עתיד).
    * עובי המנעול זה בד"כ דרישה של הביטוח, שעומדת על 12 מ"מ - כל מילימטר נוסף מוסיף עוד כמה שניות של ניסור, אבל בהחלט לא מחסן את הכלי מגניבה.
    * מע' איתור כמה שידוע לי יש את הזעקה האחרונה ויש איתורן, כאשר הראשון מכיל אלמנטים של פיצוי במקרה של כישלון השבה או נזק של מעל ל-50% (בתשלום, כמובן...). אפשר להתקין מערכת איתור פרטית, אבל על אחריותך להכווין לשם את המשטרה/כוחות הביטחון, או להשיג נשק וללכת רמבו עם סיגר בפה ולחסל כל העומד בדרכך לכלי הנכסף כמו שפורסם פה לא מזמן.

אם יש כסף, עדיף את המינימום הסביר מבחינת אמצעי מיגון (500-700 ש"ח) וביטוח מקיף (כ-10% מערך הכלי). אם זה כלי מיוחד שאתה אוהב, אז להלביש שם גם מע' איתור (פרטי/שירות, להחלטתך).
    Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020
    Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
    Saucony Triumph 2024
    "עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"

Junior Member
    תודה רבה! אשמח אם יש לך המלצה למנעול שרשרת ומנעול דיסק (התקציב לא ממש מוגבל אבל לא משהו שזה סתם בזבוז כסף)
    לגבי רמבו כנראה שאני לא אהיה רמבו חחחח אבל ניסיתי לחפש מערכת איתור פרטית ולא מצאתי משהו טוב שעובד בארץ (ראיתי דברים מלפני המון שנים אבל אני כבר לא מוצא איך לקנות אותם) אם יש לך המלצה גם אשמח לדעת מאיפה אפשר לקנות.

האופנוע כנראה יהיה משהו ללא יקר לליבי כי בכל זאת אופנוע ראשון לרישיון A1 אני אקנה משהו זול מאוד בשביל ללמוד קודם את הכביש אבל סתם בשביל השקט הנפשי זה היה נחמד אם היה לי מערכת איתור פרטית שתעבור איתי לאופנוע הבא