תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: סיוע בתהליך חזרה לרכיבה

Junior Member

סיוע בתהליך חזרה לרכיבה

שלום לכל החברים
    זה תקופה שאני מתכנן את החזרה שלי לרכיבה לאחר כ7 שנים ללא כלי בכלל (!)
    מכיוון שבכל תקופת הצינון הזו לא כל כך הייתי בעניינים ואני מודע לכך שיש המון חידושים (החל בדגמים חדשים וכלה במערכות בטיחות ועד לדרגות מנועים חדשות), הייתי רוצה לקבל עצה מכל מי שחושב שיש לו משהו ענייני לומר לגבי התכווננות על קבוצת רכבי הדו-גלגלי שכדאי לי להתלבט ביניהם.

בעברי הלא כל כך מפואר נינג'ה 600 ולפניו GS500. נוספות לכך כ6 שנים טובות של קטנועים במסגרת עבודה כשליח.
    אני מעוניין להעמיד כלי לטיולי סופ"ש בעיקר. תמיד נמשכתי לאופנועי הספורט, והייתי רוצה להמשיך בקו הזה. אני מעט גבוה מהממוצע 186 ס"מ ושוקל 80 ק"ג.
    בתחילה חשבתי להתכוונן על קבוצת הליטר (RSV R1 ZX10) אבל כעת יש לי גם את המחשבה שאולי כדאי לחזור קודם ל600/750.

אין לי כל כך רקע בדגמים החדשים ובדרגות החדשות ולכן אשמח לשמוע כל כיוון אחר גם...
    התקציב הולך להיות באיזור ה70K לא כולל ציוד.

תודה!!

Senior Member
    לדעתי, תלך על משהו בסגנון ה-650 של הונדה. ה-CBR650R החדש מעולה, עם מזלג הפוך, ועם כח לינארי ונשלט שיאפשר לרוכב חדש-ישן לחזור לעניינים מבלי לפחד מהכלי. ה-CBR650F מתון עוד יותר. רכבתי עליו - הוא מהיר, אבל מאוד נשלט ובלי הפתעות מיוחדות.
    3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
    106,200KM and counting

Not all who wander are lost

ציטוט נכתב במקור על ידי nhrecords צפיה בהודעה
    שלום לכל החברים
    זה תקופה שאני מתכנן את החזרה שלי לרכיבה לאחר כ7 שנים ללא כלי בכלל (!)
    מכיוון שבכל תקופת הצינון הזו לא כל כך הייתי בעניינים ואני מודע לכך שיש המון חידושים (החל בדגמים חדשים וכלה במערכות בטיחות ועד לדרגות מנועים חדשות), הייתי רוצה לקבל עצה מכל מי שחושב שיש לו משהו ענייני לומר לגבי התכווננות על קבוצת רכבי הדו-גלגלי שכדאי לי להתלבט ביניהם.

בעברי הלא כל כך מפואר נינג'ה 600 ולפניו GS500. נוספות לכך כ6 שנים טובות של קטנועים במסגרת עבודה כשליח.
    אני מעוניין להעמיד כלי לטיולי סופ"ש בעיקר. תמיד נמשכתי לאופנועי הספורט, והייתי רוצה להמשיך בקו הזה. אני מעט גבוה מהממוצע 186 ס"מ ושוקל 80 ק"ג.
    בתחילה חשבתי להתכוונן על קבוצת הליטר (RSV R1 ZX10) אבל כעת יש לי גם את המחשבה שאולי כדאי לחזור קודם ל600/750.

אין לי כל כך רקע בדגמים החדשים ובדרגות החדשות ולכן אשמח לשמוע כל כיוון אחר גם...
    התקציב הולך להיות באיזור ה70K לא כולל ציוד.

תודה!!
    קודם כל, אני ממליץ לך בחום לבצע את אימוני רכיבה 1 + 2 של אופנוען מאומן (אני יודע שיש גם מתחרים, אולי הם מעולים ואולי לא. לא מכיר פשוט).

אני רוכב מעל 35 שנה ואת אופנוען מאומן הכרתי רק לפני כעשור ומאז לקחתי שם כמה קורסים, שלדעתי בהחלט שיפרו אותי ואולי אף הצילו את חיי.

בנוגע לאופנוע - אולי תבקש בעופר אבניר רכיבת מבחן על גיקסס 750. המדובר בכלי אינטואיטיבי, לא עצבני, סלחן, חזק וממכר.

אך אם אתה רוצה כלי רק לטיולי סופש אז אולי תלך על איזה ויסטרום או טרנסאלפ. רק שהם לא אופנוע ספורטיבי.

Senior Member
    ברוך השב, אתה מחפש רק כלי ספורט כביש בדמות נייקד או עפ פירינג או שפתוח לעוד כלים כמו דוש"ים או כלים ספורטיבים יותר אבל עם תנוחה יותר גבוהה?
    מצטרף להמלצה על קורס רכיבה להורדת החלודה, ממליץ מניסיון על אופנוען מאומן בקבוצתי, אם תרצה קורס אישי, ממליץ מאוד על חן אביוב (חן גז בפייסבוק).
    Tracer 900

Junior Member
    תודה על ההצעות, הטיפ לשיעורי רכיבה נרשם. באופן כללי אני מבין שהצעתכם היא לא ללכת לכיוון הליטר..?
    לגבי סוג הכלי - מעולם לא רכבתי על דוש אבל אם יש הצעה לכלי ספורטיבי אני אשמח לשמוע, גם אם הוא מעט גבוה מהרגיל. עם זאת, חשוב לי להדגיש שאני כן מחפש כלי עם יכולות שמזכירות אופנועי כביש.

ציטוט נכתב במקור על ידי nhrecords צפיה בהודעה
    תודה על ההצעות, הטיפ לשיעורי רכיבה נרשם. באופן כללי אני מבין שהצעתכם היא לא ללכת לכיוון הליטר..?
    לגבי סוג הכלי - מעולם לא רכבתי על דוש אבל אם יש הצעה לכלי ספורטיבי אני אשמח לשמוע, גם אם הוא מעט גבוה מהרגיל. עם זאת, חשוב לי להדגיש שאני כן מחפש כלי עם יכולות שמזכירות אופנועי כביש.
    לא חייב דו"ש כהלכתו.
    יכול ללכת על ויסטרום 650 ככלי לא רע לחזרה הדרגתית לרכיבה.

בכל מקרה מציע שתעשה רכיבות מבחן על כמה אפשרויות לפני שתחליט.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    אם אתה מחפש ספורטיבי נוח וקל לשליטה אז רק משהוא עם 17 אינטש מקדימה, טרייסר 900 יהיה מתאים, אולי גם הורסיס 1000 למרות שהוא קצת יותר גדול במידות.

אם אתה גם שוקל נייקד ספורטיבי הקוואסקי Z900RS הוא תענוג לרכיבה, מנוע 4 בשורה גמיש, נוח עם מתלים ובלמים טובים, לא הרבה נמכרו בארץ.