תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: חזרה לאופנוע

Junior Member

חזרה לאופנוע

שלום לכולם חג חנוכה שמח קוראים לי שמואל בן 40 צריך את עצתכם המקצועית .אז ככה יש לי רישיון על 500 מלפני 20 שנה והיה לי אופנוע dt 50 של ימאהה והיה סבבה .חייב לציין שמאז לא נסעתי באופנוע עם הילוכים . לאחר מכן היו לי כל מיני קטנועים עד לפני 10 שנים עברתי לרכב . אני גר בחולון והעבודה שלי בחולון<br>קרוב לבית שאני נוסע עם אופניים חשמליים .<br>לצערי הרב מקום העבודה שלי עובר לאזור נתניה ואין מצב שאני נוסע ברכב כל יום פעמיים בפקקים .<br>הבעיה שלי היא כזאת הלכתי לראות אופנועים בכל מיני חנויות וכל הביטחון שלי ירד לריצפה למשל ראיתי cbr 500 אופנוע פצצה אבל נראה לי כבד וגדול ומפחד שלא אשתלט עליו .למדתי על dr 350 והייתה לי שליטה מצויינת עליו .ראיתי גם נינגה 400 וגם הוא מפחיד לי מדי כנל גם לגבי r3 .<br>ראיתי תוך כדי גם את הדו שימושיים כמו שלמדתי וגם הם נראים לי פתאום מפחידים אני בשיגעון לא מאמין שהלכתי ולא קניתי .<br>הגובה שלי 170 שוקל 74 אוהב אופנועי ספורט פול פיירינג לא מחפש הרפתקאות רק עיצוב ויופי ונסיעה ספורטיבית .<br>מה לעשות לקחת שיעורי נהיגה ? לקנות את האופנוע וללכת למגרש לבד ולהתאמן ? יש לי שכן עם אופנו קיווי rkf 125 אולי קצת להתאמן עליו בחנייה ?<br>חייב לציין אני לא שואל איזה אופנוע לקנות אני יודע מה אני רוצה .<br>שואל רק האם ההרגשה הזאת טבעית .<br><br>

Senior Member
    ברוך השב לתחום
    כל הכלים שציינת רק נראים מאיימים, אבל בפועל הם מאוד ידידותיים וסלחניים בייחוד למתחילים ואלה שעושים את צעדיהם הראשונים בתחום. לך יש נסיון כביש, אמנם חלוד אך יש, אתה תהיה בסדר .
    אם אתה חושש, אתה יכול לקחת כמה שיעורי נהיגה כדי להתרענן, וכמובן אחרי קניית האופנוע ללכת להדרכת רכיבה מתקדמת.

Senior Member
    מחזק. לך לעשות איזה שיעור/שניים אצל מורה לנהיגה ואתה כנראה תהיה בסדר. האופנועים המדוברים לא צריכים להיות בעייתיים בשום אופן.

Junior Member
    בתור אופנוען מתחיל עם cbr500 יכול להגיד לך שהוא בסדר גמור להתחלה וממש לא משהו שיהיה לך קשה להשתלט עליו.
    אני בגובה ובמשקל שלך פחות או יותר והוא נוח מאוד.
    גם אני חשבתי שהוא יהיה פצצת כוח שישגר אותי קדימה בהילוך ראשון אבל זה בכלל לא ככה.
    משער שגם שאר הכלים שציינת הם בסדר גמור להתחלה.
    אני אפילו יכול להגיד שציפיתי שהוא יהיה יותר חזק ממה שהוא בפועל וזה טיפה מאכזב.
    אבל בכל זאת אני מוגבל A1 וזה הכלי הכי חזק בקטגוריה. (בנפח מנוע וכ"ס.)

החששות שיש לך מובנות לגמרי.
    נסיעה ראשונה שלי על אופנוע הייתה שעה וחצי מהמרכז לצפון בכבישים מהירים ועמוסים עם אופנוע שהרגע קניתי ואחרי חודש וחצי שלא נהגתי על אופנוע. (מאז הטסט.)
    בכל זאת הכל היה בסדר נסעתי בזהירות, למדתי את הכלי, הייתי מודע לזה שאני חסר ניסיון לחלוטין וזה ישב לי בראש בכל רגע בנסיעה. ככה הגעתי הביתה בשלום.

אם זה מה שייתן לך שקט נפשי קח שני שיעורים תיזכר איך לתפעל הילוכים, בלמים ומה ההרגשה על אופנוע פשוט.
    האופציה השניה של נסיעה קטנה על האופנוע של השכן גם יכולה לעשות את העבודה פשוט לא הייתי מסתכן בקטע של ביטוח/נזק לכלי/נזק לעצמך/נזק לרכוש.
    הייתי הולך על שיעורי נהיגה אצל מורה גם אם זה יעלה כמה שקלים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    מה ששונה בין הדיטי שהיה לך לבין אופנוע כמו ה500 הוא המשקל ואפשרויות הצידוד.
    כנ"ל לגבי קטנועים (במידה והיו לך 250-300 ומטה).

אני הייתי מתחיל בזהירות המתבקשת, מעדיף לנסוע פחות (בהתחלה) בגוש משוגעים (דן) אלא מחוצה לו. אחרי שקצת התרגלת לאופנוע- קורס רכיבה.

אם עד לפני 10 שנים היית רוכב קבוע, אתה אמור להכיר את התנועה. כן, הכל נהיה קצת יותר משוגע אבל כללי הזהירות לא השתנו. לוקח קצת זמן למוח להתרגל לחפש את סימני האזהרה אבל זה חוזר.

Junior Member
    כמוך רק עם האח הנייקד וכל מה אמרת נכון פרט ממשהו אחד שעליי לציין, אולי זה נדמה לך שהcb יותר חלש ממה שחשבת אבל זה בגלל הכוח הלינארי שיש לו והמתינות שלו עם הגז לעומת זאת בשאר האופנועים המכת כוח באה בסלד גבוהה בלבד מה שנותן תחושת כוח מורגשת יותר אבל זה רק מראה על חוסר בגמישות במנוע, מה שעושה את הcb500r/f אופנוע מושלם למתחילים, אני בן 18 וחצי וזה האופנוע הראשון שלי והוא באמת מדהים אין לי מילים, כי באמת שזה אופנוע לכל גיל לדעתי, ולפותח האשכול המרכז כובד של האופנוע הזה מאוד נמוך ככה שהוא לא ירגיש כבד בפועל כמו שהוא נשמע על הנייר, תשב עליו ותבין ישר.